duminică, 3 ianuarie 2016

Panna Cotta

De ceva vreme am in plan acest desert si am reusit sa il fac de Revelion ,e o reteta reinventata si delicioasa ,nu cea clasica pe care o face toata lumea ,noua ne-a placut tare mult

Aveti nevoie de :

2 lg smantana
3 lg zahar
o canita mica lapte
2 canite frisca
zahar vanilat 2 plicuri
4 lingurite gelatina
150 gr fructe congelate
2 conserve fructe tropicale SunFood






Laptele cu zaharul ,vanilia ,smantana  si frisca se pun pe foc intr-o cratita ,se lasa pana incepe sa fiarba apoi se ia jos si se lasa sa se raceasca putin .Se adauga 2 lingurite gelatina inmuiate bine inainte cu apa calduta .Se pun in pahare numai pe jumatate (eu am folosit ambalaj de oua ca sa stea culcate intr-o parte ) si se dau la rece pana se intareste compozitia .
Fructele congelate se amesteca cu 2 lg zahar si se fierb apoi se fac piure fin ,se amesteca cu compotul de la fructele tropicale si cu gelatina ramasa .Se completeaza paharele si se da din nou la rece .
Se orneaza cu fructe tropicale si rodie .E un desert fin si aromat .Din aceasta compozitie mi-au iesit 6 pahare

Pofta buna si spor la gatit