vineri, 24 octombrie 2014

Fursecuri cu gem si glazura de ciocolata

Pentru aluat aveti nevoie de:

100 gr unt
350 gr faina
un plic praf de copt
un varf cutit sare
2 oua
200 ml smantana
200 gr zahar
coaja rasa de lamaie

Pentru umplut gem
Pentru glazura 2 tablete ciocolata simpla









Ingredientele de mai sus ,se amesteca toate pana se omogenizeaza bine ,trebuie sa fie  aluatul ca si o pasta mai groasa ,se ia cu lingurita si se pun in tava pe hartie de copt la o distanta de minim 2 cm una de alta deoarece se lasa la coacere.Se dau la cuptor 25-30 minute sau pana se rumenesc deasupra ,se lasa sa se raceasca apoi  se lipesc cate doua cu gem de prune (sau de care va place) se glazureaza cu ciocolata topita si se dau la rece.Sunt foarte gustoase iar a doua zi sunt moi si pufoase ,o idee de sarbatori ,se fac repede si nu e nevoie de prea multe ingrediente.Mi-au iesit 2 platouri de fursecuri delicioase .

Pofta buna si spor la gatit