miercuri, 7 mai 2014

Madlene cu visine si sos de ciocolata

Am incercat azi o noua reteta la care am mai adaugat cate ceva (am riscat ) si au iesit niste madlene bune ,pufoase si delicioase .In poza cu ingredientele nu vor aparea toate deoarece le-am adaugat in timpul pregatirii

Aveti nevoie de :

3 oua
un pachet unt
o ceasca ulei(o ceasca obisnuita de cafea )
vanilie
coaja rasa de lamaie si portocala
260 gr zahar
400 gr faina
250 ml lapte
un varf cutit sare
un praf de copt




Pentru glazura am folosit  cam 300  gr ciocolata topita pe baie de abur ,am adaugat o cescuta lapte si un plic de frisca ,mi-a iesit un sos de ciocolata delicios.

Din aceasta compozitie mi-au iesit 30 de bucati pe care le-am facut in forme de briose.Puteti injumatati ingredientele daca nu doriti sa faceti asa multe .

Se freaca bine untul cu zaharul pana devine spuma ,se adauga pe rand ouale,laptele ,uleiul ,coaja de lamaie  si portocala ,sarea si praful de copt.Se amesteca bine cu mixerul apoi se adauga la urma faina si visinele (puteti pune si alte fructe ,eu am avut visine la congelator si cum am dat de ele intamplator am si cautat o reteta buna si am gasit-o ),Se ia cu o lingura din compozitie si se pune in forme de briose unse cu unt sau ulei si tapetate cu faina .Se dau la cuptor la foc potrivit aproximativ 30-35 minute.




Se scot se lasa sa se raceasca putin apoi cu o lingurita am pus deasupra sosul de ciocolata si le-am ornat cu bombonele colorate.





Pofta buna si spor la gatit