luni, 6 iulie 2015
Chec Aperitiv cu porumb
De cateva zile am avut pofta de un chec aperitiv si am facut ceva combinatii ,de altfel reusite si ia uitati ce mi-a iesit,o bunatate de chec minunat si gustos
Aveti nevoie de:
100 gr salam /sunca
150 gr cascaval
1/2 conserva porumb
5 oua
un praf de copt
un varf cutit sare si putin piper
5 lg faina alba
patrunjel verde
Ouale se bat bine cu sarea si piperul ,se adauga salamul taiat bucati mici ,cascavalul razuit ,porumbul iar la urma faina alba si patrunjel verde putin.Se amesteca bine toate apoi se pun intr-o forma de cozonac tapetat cu hartie de copt ,se niveleaza iar deasupra am pus putin sos de rosii picant ,atat cat sa ii dea un gust mai aparte .Se da la copt la cam 45 minute .
Se scoate se lasa sa se raceasca si se taie felii ,eu am servit cu rosii taiate alaturi .Un chec usor de facut cu ingrediente la indemana si tare bun
Pofta buna si spor la gatit
Rulada de pui cu kaizer
Aveti nevoie de:
5 bucati pulpa de pui dezosata
100 gr cascaval afumat
100 gr kaizer
sare si piper
pesmet
2 oua
patrunjel verde
3 lg faina alba
ulei pentru prajit
Pulpele de pui (partea de sus doar)se dezoseaza (nu e chiar usor dar cu rabdare se poate ) se bat putin cu ciocanul apoi se sareaza si se pipereaza dupa gust.Cascavalul se razuieste cat mai fin ,kaizerul se taie cubulete.Se pune pe fiecare bucata de carne cascaval ,kaizer si patrunjel verde tocat marunt apoi se ruleaza si se leaga cu ata de bucatarie (mai exact sfoara speciala ) .Se pun rulourile in apa clocotita cam 20 de minute .Se scot ,se lasa sa se raceasca apoi se scoate ata si se dau prin faina alba ,ou batut si pesmet si se prajesc in ulei incins pe toate partile .Se scot pe prosoape de bucatarie sa se scurga surplusul de ulei si cand sunt reci se taie felii.Combinatia dintre kaizer ,cascaval afumat si carnea de pui e tare buna ,chiar daca necesita ceva munca finalul merita .
Pofta buna si spor la gatit
5 bucati pulpa de pui dezosata
100 gr cascaval afumat
100 gr kaizer
sare si piper
pesmet
2 oua
patrunjel verde
3 lg faina alba
ulei pentru prajit
Pulpele de pui (partea de sus doar)se dezoseaza (nu e chiar usor dar cu rabdare se poate ) se bat putin cu ciocanul apoi se sareaza si se pipereaza dupa gust.Cascavalul se razuieste cat mai fin ,kaizerul se taie cubulete.Se pune pe fiecare bucata de carne cascaval ,kaizer si patrunjel verde tocat marunt apoi se ruleaza si se leaga cu ata de bucatarie (mai exact sfoara speciala ) .Se pun rulourile in apa clocotita cam 20 de minute .Se scot ,se lasa sa se raceasca apoi se scoate ata si se dau prin faina alba ,ou batut si pesmet si se prajesc in ulei incins pe toate partile .Se scot pe prosoape de bucatarie sa se scurga surplusul de ulei si cand sunt reci se taie felii.Combinatia dintre kaizer ,cascaval afumat si carnea de pui e tare buna ,chiar daca necesita ceva munca finalul merita .
Pofta buna si spor la gatit
Abonați-vă la:
Postări (Atom)