Aveti nevoie de:
6 oua
6 lg zahar
5 lg faina
2 lg nesquick
un varf cutit sare
un varf cutit praf de copt
zahar vanilat
Se separa ouale,albusele se bat spuma tare ,se adauga zaharul si se continua sa se mixeze bine pana la topirea completa a acestuia.Galbenusele se amesteca cu sarea si praful de copt ,se adauga la albuse.Faina se cerne bine impreuna cu Nesquick si se adauga la blat.Se amesteca usor apoi se pune in tava unsa si tapetata cu faina (sau hartie de copt) .Se da la cuptor aproximativ 35-40 minute la foc mic.Se scoate si se lasa la rece.
Crema :
2 plicuri crema de ciocolata Dr Oetker
1 plic crema de lamaie
100 gr stafide
nectarine pentru décor
Cremele se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj .
Se taie blatul in 3 parti egale ,se pune prima foaie intr-o tava in care am pus folie (se poate scoate mai usor din tava inainte de taiere ) crema de ciocolata ,a doua foaie,crema de lamaie ,a treia foaie crema de ciocolata ,deasupra am pus stafide si am ornat cu felii de nectarine.Se da la rece cel putin 2 ore
Se scoate si se poate servi ,e o reteta racoroasa si tare aromata
Pofta buna si spor la gatit
sâmbătă, 23 august 2014
Pipote in cuib de cartofi
Aveti nevoie de :
500 gr pipote
o lingurita Maggi
4 catei usturoi
o jumatate lingurita busuioc
piper
5 cartofi mari
100 gr branza de burduf (sau orice branza doriti)
2 lg smantana
ulei pentru prajit
patrunjel verde
un ardei verde
Pipotele se spala bine ,se taie in doua si se condimenteaza cu vegeta si piper.Se prajesc in ulei ,se adauga la urma usturoiul taiat marunt ,ardeiul taiat felii subtiri ,busuiocul si patrunjel verde.Am mai adaugat si putin sos de soia are un gust mai aparte(se poate si fara )
Cartofii se curata se spala si se taie cubulete.Se fierb in apa cu putina sare , apoi se scurg si se zdrobesc sa devina piure.Se adauga branza si smantana .
Se servesc cu pipote si rosii taiate felii
Pofta buna si spor la gatit
500 gr pipote
o lingurita Maggi
4 catei usturoi
o jumatate lingurita busuioc
piper
5 cartofi mari
100 gr branza de burduf (sau orice branza doriti)
2 lg smantana
ulei pentru prajit
patrunjel verde
un ardei verde
Pipotele se spala bine ,se taie in doua si se condimenteaza cu vegeta si piper.Se prajesc in ulei ,se adauga la urma usturoiul taiat marunt ,ardeiul taiat felii subtiri ,busuiocul si patrunjel verde.Am mai adaugat si putin sos de soia are un gust mai aparte(se poate si fara )
Cartofii se curata se spala si se taie cubulete.Se fierb in apa cu putina sare , apoi se scurg si se zdrobesc sa devina piure.Se adauga branza si smantana .
Se servesc cu pipote si rosii taiate felii
Pofta buna si spor la gatit
Abonați-vă la:
Postări (Atom)