luni, 2 februarie 2015

Placinte cu ciuperci si cascaval

Aveti nevoie de:

un kg faina alba
un cub drojdie
o lingurita sare
apa cat cuprinde pentru un aluat de placinte



 
 





Se incalzeste putina apa ,se inmoaie drojdia si se adauga la faina .Se amesteca pana devine un aluat potrivit ,se presara putina faina ,se acopera cu un prosop si se lasa la cald 2 ore .

Umplutura :

100 gr cascaval ras
un borcan ciuperci Sunfood
sare
piper

Se ia cu o lingura din aluat ,se intinde se pune cascaval ras ,ciuperci ,sare si piper dupa gust ,se impatura si se coc in ulei incins.Se scot pe prosoape de bucatarie ,apoi se pot servi.Sunt simple si bune.

Pofta buna si spor la gatit

Cozonac floare cu nuca

Aveti nevoie de:

un galbenus
o jumatate lingurita sare
6 lg zahar
un cub drojdie
zahar vanilat
140 gr iaurt
o cana lapte
coaja rasa de portocala
800 gr faina

 
 
 
 


 

 

 
Se dizolva drojdia in laptele caldut apoi se adauga restul ingredientelor,se face un aluat ca si pentru cozonac.Se pune un prosop curat peste vas si se lasa la cald minim o ora.

Umplutura:

nuca macinata
3 albusuri de ou
zahar dupa gust
coaja rasa de lamaie

Pentru uns deasupra un ou intreg

Se ia cate o bucata mica din aluat,se intinde in forma rotunda (eu am intins ,apoi cu o farfurie I-am dat dat forma rotunda.Se pune nuca (amestecata inainte cu albusurile batute spuma ,zaharul si coaja de lamaie),din nou foaie (se fac 5 foi) .Se pune in tava tapetata cu hartie de copt ,apoi se pune un pahar in mijloc si se taie .Se rasucesc de doua ori pentru a i se da forma de floare.Practic e ca un cozonac putin diferit ca si compozitie si forma .Frumos si gustos ,merita facut .Se unge deasupra cu ou batut si se da la cuptor aproximativ 40-45 minute sau pana ce are o crusta frumoasa .

Pofta buna si spor la gatit