un galbenus
o jumatate lingurita sare
6 lg zahar
un cub drojdie
zahar vanilat
140 gr iaurt
o cana lapte
coaja rasa de portocala
800 gr faina
Umplutura:
nuca macinata
3 albusuri de ou
zahar dupa gust
coaja rasa de lamaie
Pentru uns deasupra un ou intreg
Se ia cate o bucata mica din aluat,se intinde in forma rotunda (eu am intins ,apoi cu o farfurie I-am dat dat forma rotunda.Se pune nuca (amestecata inainte cu albusurile batute spuma ,zaharul si coaja de lamaie),din nou foaie (se fac 5 foi) .Se pune in tava tapetata cu hartie de copt ,apoi se pune un pahar in mijloc si se taie .Se rasucesc de doua ori pentru a i se da forma de floare.Practic e ca un cozonac putin diferit ca si compozitie si forma .Frumos si gustos ,merita facut .Se unge deasupra cu ou batut si se da la cuptor aproximativ 40-45 minute sau pana ce are o crusta frumoasa .
Pofta buna si spor la gatit
Felicitari, arata minunat. Am sa incerc si eu, dar cred ca imi trebuie reteta video :D
RăspundețiȘtergereMultumesc Paula ,nu ai nevoie de video ,crede-ma ca e atat de usor de facut ...credeam ca e putin mai complicat dar chiar nu e ...si e atat de bun ca merita sa il faci ,spor sa ai
RăspundețiȘtergere