joi, 28 noiembrie 2013
Salata de paste cu ton Sunfood
Aveti nevoie de:
200 g paste format scurt,
1 conserva ton in suc propriu,
10 frunze proaspete busuioc,
2 lingurite capere in otet (eu am pus in loc de capere masline verzi,)
5-6 fire de patrunjel,
3-4 linguri ulei de masline,
1 ardei iute uscat (optional),
sare,
piper,
Punem o oala plina cu apa pe foc, adaugam putin ulei de masline si o acoperim cu capac.
Cand apa incepe sa fiarba, adaugam 1 lingurita cu sare si pastele. Le fierbem conform instructiunilor de pe punga. Important este sa fierbem pastele al dente.
Scurgem pastele si le trecem printr-un jet de apa foarte rece, apoi le lasam sa se scurga.
Spalam patrunjelul si frunzele de busuioc, le stergem si le tocam marunt.
Scurgem tonul si il sfaramam cu furculita. Il adaugam peste pastele reci si foarte bine scurse, adaugam patrunjelul si busuiocul tocate si caperele taiate in bucatele micute si amestecam bine.
Condimentam salata de paste cu ulei de masline, sare si putin piper proaspat macinat si o servim.
Pofta buna!
Tort rasturnat cu ananas Sunfood
Aveti nevoie de:
300 g faina de porumb,
225 g unt,
150 g zahar,
4 oua mari,
140 ml suc de ananas,
1 plic praf de copt,
1 plic zahar vanilat,
40 g unt,
150 g zahar brun(eu am pus zahar tos)
Topim untul intr-o tigaie antiaderenta, apoi adaugam zaharul brun. Amestecam din cand in cand, pe foc mic, pana cand obtinem un caramel aramaiu omogen. Daca doriti un caramel mai blon, puteti folosi zahar rafinat, dar gustul va fi mult mai putin parfumat.
Turnam caramelul intr-o forma antiaderenta detasabila, tapetata cu unt si hartie de copt (doar pe fundul tavii). Asezam rondelele de ananas pe intreaga suprafata a formei.
Pentru aluat, mixam untul la temperatura camerei, zaharul si zaharul vanilat, pana obtinem o crema fina.
Adaugam pe rand cele 4 oua, mixand bine dupa adaugarea fiecarui ou. Amestecam faina cu amidonul si praful de copt si o adaugam treptat in aluatul de unt. La sfarsit, adaugam sucul de ananas si mixam pana obtinem o compozitie omogena. Turnam aluatul peste feliile de ananas si il nivelam cu grija.
Coacem tortul in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru circa 25-30 minute. Inainte de a-l scoate din cuptor, introducem in centrul tortului o scobitoare. Daca aceasta iese curata, totul este copt.
Dupa ce l-am scos din cuptor, il rasturnam imediat pe un platou si il lasam sa se raceasca. Inainte sa il servim, il pudram cu zahar pudra vanilat si il ornam cu putina frisca.
Pofta buna!
Abonați-vă la:
Postări (Atom)