duminică, 21 februarie 2016

Tort cu inghetata

Stiu ca inca nu a venit vara dar acest tort inventat e atat de bun ca nu mai conteaza in ce anotimp il servesti :))

Pentru blat aveti nevoie de:

4 oua
4 lg zahar
4 lg faina
1/2 praf de copt
2 plicuri vanilie
un varf cutit sare











Ouale se separa .Albusurile se bat spuma cu zaharul ,se adauga galbenusurile ,sarea si praful de copt.La final faina .Se pune in forma de tort tapetata inainte cu unt si faina si se coace 35 de minute.


Crema :
Un plic inghetata Dr Oetker cu fistic
Un plic inghetata Dr Oetker cu caise

Ambele se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj.La fiecare crema se adauga 2 lingurite gelatina inmuiata bine in putina apa calduta .Se taie blatul in 3 parti egale .Foile se insiropeaza cu suc natural sau compot.

Aranjare: foaie ,crema caise ,foaie,crema fistic ,foaie

Decor: frisca cu colorant alimentar si fructe.Este un tort care se face destul de repede si e tare bun .


Pofta buna si spor la gatit