duminică, 27 octombrie 2019

Tort in 3 culori

Asa cum am promis am revenit cu o noua reteta de tort
Din pacate am apucat doar sa fac poza la o felie deoarece avand musafiri  l-am facut repede iar pasii care trebuie urmati cu poze nu am mai apucat dar din descrierea retetei sper sa va descurcati





Baza :
400 gr biscuiti cu crema de cacao
50 gr unt topit


Se zdrobesc biscuitii (cu crema cu tot ) pana se fac cat mai marunt apoi se adauga untul topit .Se ia o forma de tort si se face baza ,cu o lingura se apasa bine si se niveleaza .la rece cel putin 30 minute .


Crema :
o cutie smantana dulce 250 gr
100 ml frisca lichida
4 lg zahar
3 l-te gelatina (topita inainte cu apa calkduta )
2 cutii mici iaurt fructe


Se amesteca smantana dulce cu frisca (se bate cu mixerul ) ,se adauga zaharul si iaurtul iar la final gelatina ,se mixeaza macar 2 minute iar crema se pune peste baza de biscuiti .se lasa la rece cateva ore .


Glazura :

1 plic budinca vanilie
500 ml suc Tymbark

Se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj si se pune peste crema dar numai dupa ce este intarita ca sa nu se amestece cu glazura .Se lasa pana a doua zi cand se poate servi alaturi de cei dragi .
E foarte buna aceasta combinatie si imi place ca din nou am facut ceva bun si aromat si ..inventat :)


Pofta buna si spor la gatit !