Aveti nevoie de :
2 oua
100 gr unt
5 lg zahar
1/2 praf de copt
un varf cutit sare
8 lg faina
vanilie
1/2 cana lapte
Se mixeaza untul cu zaharul ,se adauga pe rand ouale ,vanilia ,praful de copt si sarea .Laptele cate putin si la urma faina .Se amesteca bine apoi se pune in tava la copt 25-30 minute.
Se lasa sa se raceasca.
Crema de mere:
4 mere mari razuite fara coaja
o lingurita scortisoara
3 lg zahar
2 lingurite gelatina
4 albusuri
Merele razuite se calesc cu zaharul ,se adauga scortisoara ,se lasa sa se raceasca ,la urma se amesteca cu albusurile batute spuma tare cu 2 lg zahar si gelatina inmuiata in apa calduta .
Crema de vanilie:
4 galbenusuri
o cana plina de lapte
o esenta vanilie
4 lg zahar
2 lg amidon
100 gr unt
2 l-te gelatina
Laptele se pune la fiert cu zaharul ,dupa ce sa topit zaharul se adauga peste galbenusuri cate putin ,apoi se pune din nou pe foc ,se adauga amidonul si esenta de vanilie .Dupa ce sa ingrosat compozitia se adauga untul si se mixeaza bine .La final gelatina inmuiata bine in putina apa calduta .
Decor :
putina ciocolata si 2-3 linguri frisca ,se topesc pe foc
Aranjare:
In tava detasabila pe care am folosit-o la blat ,se pune inapoi blatul copt si racit ,se pune crema de mere ,se da la rece sa se intareasca ,se adauga crema de vanilie iar la final dupa ce sa intarit bine cremele se decoreaza cu ciocolata si frisca.
E un desert inventat de mine ,avand mere multe mi-a iesit aceasta reteta de altfel tare buna
In poza cu sectiunea se vede ca e lasat putin deoarece nu l-am lasat peste noapte la rece (asa cum fac de obicei ) si l-am scos aseara sa ne servim :))
Pofta buna si spor la gatit