duminică, 25 octombrie 2015

Nuggets de pui

Aveti nevoie de:

un piept de pui mare
2 oua
sare ,piper si boia
o punga fulgi de porumb
ulei
faina











Pieptul de pui se taie in fasii pe lung apoi in bucati mai mici ,aproximativ la fel .Se face un amestec din sare ,piper si boia si se condimenteaza bine .Se lasa 10 minute pana se pregateste restul .
Ouale se bat bine ,faina se pune intr-o farfurie iar fulgii de porumb se faramiteaza cat mai marunt.
Bucatile de carne se dau prin faina ,ou si fulgi ,se dau forma ca si de mici si se prajesc cam 7-8 minute in baie de ulei .Se scot pe prosoape de bucatarie sa se scurga surplusul de ulei .Se servesc cu cartofi sau orez dupa preferinta fiecaruia sau cu sos daca va place.


Pofta buna si spor la gatit

Tort cu mere si crema de vanilie

Aveti nevoie de :

2 oua
100 gr unt
5 lg zahar
1/2 praf de copt
un varf cutit sare
8 lg faina
vanilie
1/2 cana lapte













Se mixeaza untul cu zaharul ,se adauga pe rand ouale ,vanilia ,praful de copt si sarea .Laptele cate putin si la urma faina .Se amesteca bine apoi se pune in tava la copt 25-30 minute.
Se lasa sa se raceasca.

Crema de mere:

4 mere mari razuite fara coaja
o lingurita scortisoara
3 lg zahar
2 lingurite gelatina
4 albusuri

Merele razuite se calesc cu zaharul ,se adauga scortisoara ,se lasa sa se raceasca ,la urma se amesteca cu albusurile batute spuma tare cu 2 lg zahar si gelatina inmuiata in apa calduta .

Crema de vanilie:

4 galbenusuri
o cana plina de lapte
o esenta vanilie
4 lg zahar
2 lg amidon
100 gr unt
2 l-te gelatina


Laptele se pune la fiert cu zaharul ,dupa ce sa topit zaharul se adauga peste galbenusuri  cate putin ,apoi se pune din nou pe foc ,se adauga amidonul si esenta de vanilie .Dupa ce sa ingrosat compozitia se adauga untul si se mixeaza bine .La final gelatina inmuiata bine in putina apa calduta .


Decor :
putina ciocolata si 2-3 linguri frisca ,se topesc pe foc


Aranjare:

In tava detasabila pe care am folosit-o la blat ,se pune inapoi blatul copt si racit ,se pune crema de mere ,se da la rece sa se intareasca ,se adauga crema de vanilie iar la final dupa ce sa intarit bine cremele se decoreaza cu ciocolata si frisca.
E un desert inventat de mine ,avand mere multe mi-a iesit aceasta reteta de altfel tare buna
In poza cu sectiunea se vede ca e lasat putin deoarece nu l-am lasat peste noapte la rece (asa cum fac de obicei ) si l-am scos aseara sa ne servim :))

Pofta buna si spor la gatit