marți, 24 februarie 2015

Savarine cu cacao si dulceata de trandafiri

Aveti nevoie de:

2 oua
30 ml ulei
3 lingurite zahar
2 lingurite cacao
un varf cutit sare
150 ml lapte cald
o jumatate cub drojdie
zahar vanilat cu aroma de rom
un varf cutit praf de copt
250 gr faina








Laptele caldut se amesteca cu zaharul si drojdia apoi se adauga la faina ,se pune  sarea ,praful de copt, ouale ,uleiul iar la urma cacaua .Se amesteca sa se incorporeze bine toate apoi se lasa la cald 30 minute .Se ia  cu o lingura din aluat si se pun usor  in forme de briose si se dau la cuptor aproximativ 40 minute sau pana trece testul scobitorii.Se scot din forme si se lasa sa se raceasca ,apoi se taie cate un capacel.Mie mi-au iesit 15 Savarine potrivite .

Pentru umplut :
Frisca 150 ml

Pentru sirop:
o cana apa
o sticluta esenta de rom
3 lg zahar

Pentru décor : dulceata de trandafiri

Dupa racirea completa a savarinelor ,se insiropeaza bine ,se scobesc putin  ,se umplu cu frisca ,capacul deasupra si o lingurita dulceata de trandafiri.Sunt tare aromate iar combinatia dintre frisca ,blatul pufos cu cacao si dulceata de trandafiri e delicioasa ,am schimbat clasicele savarine in ceva mai bun

Pofta buna si spor la gatit