Am facut o reteta noua de ciocolata de casa si cum reteta era gresita am transformat-o in tort ,de altfel foarte bun si aromat,in poza nu apar toate ingredientele asa ca va rog sa cititi de ceea ce aveti nevoie pentru al face,merita
Aveti nevoie de:
500 gr lapte praf
1 kg zahar
300 gr unt
o cana de apa
50 gr cacao
o sticluta esenta de rom
15 biscuiti pisati
6 oua
2 plicuri gelatina (30 gr)
50 gr stafide
50 gr ciocolata pentru décor
Laptele praf se amesteca cu untul pana se omogenizeaza bine .Zaharul se amesteca cu o cana apa si se fierbe pana ajunge ca si o smanatana mai groasa ,cam jumatate din ce a fost sa va ramana.Se raceste putin sa fie calduta .La compozitia de unt cu lapte praf se adauga cacaua ,stafidele ,esenta de rom,biscuitii pisati , galbenusele pe rand si la urma gelatina inmuiata in putina apa calduta si ultimele albusele batute spuma tare .(Amestecati usor albusele cu crema sa nu se lase ,puneti cate putin ).Tot acest amestec il puneti intr-o forma de care doriti (eu l-am facut rotund),cu folie si il dati la rece macar 4 ore ca sa se intareasca datorita gelatinei si apoi se rastoarna usor pe un platou.Daca doriti sa fie putin mai tare se mai poate adauga inca un plic de gelatina . Mie mi-a placut ca e tare pufos .Se orneaza cu ciocolata rasa deasupra ,mergea ciocolata alba dar nu am avut asa ca am facut cu neagra.
E un tort delicios de bun ,perfect pentru o sarbatoare sau alaturi de prieteni
Pofta buna si spor la gatit
marți, 8 aprilie 2014
Impletituri cu aroma de lamaie
Aveti nevoie de:
1 kg faina alba
un cub mic drojdie
o lingurita sare
o lamaie
2 galbenuse
4 lg zahar
Pentru uns :
4 lg miere
100 gr zahar pudra
ulei pentru prajit
Se amesteca faina cu drojdia inmuiata inainte in apa calduta ,sarea ,galbenusele,zaharul si coaja rasa de lamaie. Se adauga apa calduta si se framanta pana se obtine un aluat potrivit.Se lasa la dospit o ora si jumatate in loc caldut .Se ia cu o lingura din aluat mici bucati si se fac forme impletite.Se pun intr-o tava pe hartie de copt si se mai lasa 30 minute sa creasca.
Se prajesc in ulei incins pe ambele parti pana se rumenesc ,se scot pe prosoape de hartie ca sa absoarba surplusul de ulei pe urma se ung cu miere (incalzita inainte pe abur)si zahar pudra,Sunt aromate si delicioase.
Pofta buna si spor la gatit
1 kg faina alba
un cub mic drojdie
o lingurita sare
o lamaie
2 galbenuse
4 lg zahar
Pentru uns :
4 lg miere
100 gr zahar pudra
ulei pentru prajit
Se amesteca faina cu drojdia inmuiata inainte in apa calduta ,sarea ,galbenusele,zaharul si coaja rasa de lamaie. Se adauga apa calduta si se framanta pana se obtine un aluat potrivit.Se lasa la dospit o ora si jumatate in loc caldut .Se ia cu o lingura din aluat mici bucati si se fac forme impletite.Se pun intr-o tava pe hartie de copt si se mai lasa 30 minute sa creasca.
Se prajesc in ulei incins pe ambele parti pana se rumenesc ,se scot pe prosoape de hartie ca sa absoarba surplusul de ulei pe urma se ung cu miere (incalzita inainte pe abur)si zahar pudra,Sunt aromate si delicioase.
Pofta buna si spor la gatit
Ciorba de ardei umpluti
Aveti nevoie de :
10-12 ardei (eu am avut la borcan)
300 gr carne tocata
un pahar orez
patrunjel verde
4 morcovi
un pastarnac
un ou
o ceapa mare
o sticla bulion sau o conserva pasta de tomate
o lingura Maggi legume si piper
2 lg faina alba
Ardeii se pun la desarat(daca folositi ardei verde se curata si se spala).Carnea tocata se amesteca cu orezul spalat inainte in mai multe ape,se condimenteaza cu piper si Maggi secretul gustului ,oul batut bine ,apoi se umplu ardeii .Se curata morcovii si pastarnacul si se taie rondele .Ardeii umpluti se dau prin faina ca sa nu se imprastie in timpul fierberii (doar partea de sus ca sa faca o crusta in timp ce fierb).
Se pune apa la fiert ,se adauga ardeii ,morcovii si ceapa taiata in doua.
Se lasa la fiert aproximativ o ora la foc potrivit(se verifica dupa o ora un ardei daca e fiert orezul si carnea), in caz contrar se mai lasa 30 de minute ,se mai poate adauga Maggi in functie de preferinte apoi se taie patrunjel verde deasupra si se adauga bulion sau pasta de tomate dupa gust.
Pofta buna si spor la gatit
10-12 ardei (eu am avut la borcan)
300 gr carne tocata
un pahar orez
patrunjel verde
4 morcovi
un pastarnac
un ou
o ceapa mare
o sticla bulion sau o conserva pasta de tomate
o lingura Maggi legume si piper
2 lg faina alba
Ardeii se pun la desarat(daca folositi ardei verde se curata si se spala).Carnea tocata se amesteca cu orezul spalat inainte in mai multe ape,se condimenteaza cu piper si Maggi secretul gustului ,oul batut bine ,apoi se umplu ardeii .Se curata morcovii si pastarnacul si se taie rondele .Ardeii umpluti se dau prin faina ca sa nu se imprastie in timpul fierberii (doar partea de sus ca sa faca o crusta in timp ce fierb).
Se pune apa la fiert ,se adauga ardeii ,morcovii si ceapa taiata in doua.
Se lasa la fiert aproximativ o ora la foc potrivit(se verifica dupa o ora un ardei daca e fiert orezul si carnea), in caz contrar se mai lasa 30 de minute ,se mai poate adauga Maggi in functie de preferinte apoi se taie patrunjel verde deasupra si se adauga bulion sau pasta de tomate dupa gust.
Pofta buna si spor la gatit
Abonați-vă la:
Postări (Atom)