marți, 8 aprilie 2014

Impletituri cu aroma de lamaie

Aveti nevoie de:

1 kg faina alba
un cub mic drojdie
o lingurita sare
o lamaie
2 galbenuse
4 lg zahar

Pentru uns :
4 lg miere
100 gr zahar pudra

ulei pentru prajit

Se amesteca faina cu drojdia inmuiata inainte in apa calduta ,sarea ,galbenusele,zaharul si coaja rasa de lamaie. Se adauga apa calduta si se framanta pana se obtine un aluat potrivit.Se lasa la dospit o ora si jumatate in loc caldut .Se ia cu o lingura din aluat mici bucati si se fac forme impletite.Se pun intr-o tava pe hartie de copt si se mai lasa 30 minute sa creasca.
Se prajesc in ulei incins pe ambele parti pana se rumenesc ,se scot pe prosoape de hartie ca sa absoarba surplusul de ulei  pe urma se ung cu miere (incalzita inainte pe abur)si zahar pudra,Sunt aromate si delicioase.



Pofta buna  si spor la gatit



2 comentarii: