vineri, 10 octombrie 2014

Prajitura cu nuca si sos caramel

Pentru 3 foi aveti nevoie de:

600 gr faina
o lg untura
un pac unt
2 oua
o jumatate plic praf de copt
o jumatate cub drojdie
o jumatate cana apa calduta (pt a inmuia drojdia)
2 lg zahar
un varf cutit sare


Pentru umplut foile aveti nevoie de:

un borcan gem de prune(sau alt gem de care va place)
200 gr nuca macinata
coaja rasa de lamaie


 
 




 
 
 
 
Ingredientele pentru foi se amesteca bine ,drojdia se inmoaie in apa calduta ,se adauga restul si se amesteca pana ce se obtine o coca buna de intins.Se imparte acest aluat in 3 parti egale.Se pune in tava hartie de copt,se intinde prima foaie ,se pune un strat de gem,nuca macinata si coaja rasa de lamaie ,se procedeaza la fel cu urmatoarea foaie ,urmand ca ultima sa acopere prajitura .Se da la copt 35-45 minute ,sau pana ce sa rumenit bine deasupra .Se scoate din cuptor se lasa sa se raceasca putin apoi se pune sosul caramel (reteta se gaseste la postarea Mar in foietaj cu sos de caramel)

Pofta buna si spor la gatit