sâmbătă, 10 mai 2014

Pachetele cu crema de lamaie

Aveti nevoie de :

300 gr iaurt simplu
un praf de copt
un varf cutit sare
150 gr zahar
un ou
coaja rasa de lamaie
300 ml lapte(sau apa ) 350 gr faina


Din ingredientele de mai sus se face un aluat moale ca si cel de clatite.Se fac foi subtiri in tigaie apoi se lasa sa se raceasca .




Pentru umplutura aveti nevoie de:

un plic crema de lamaie
un plic frisca
Se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se amesteca crema cu frisca  si se da la rece .



Se umplu foile cu  crema (dupa racirea completa ) se dau forma care se vede si in poza.Se orneaza cu putin gem de mure ,zahar pudra si sos caramel.Sunt simple dar delicioase .



Pofta buna si spor la gatit

Bilute din biscuiti

Aveti nevoie de:

250 gr biscuiti zdrobiti bine(eu i-am facut cu robotul )
100 gr unt sau margarina
o sticluta esenta de rom
300 gr gem de piersici(sau alt gem )
100 gr visine din visinata
150 gr nuca de cocos




Se amesteca biscuitii cu untul ,apoi se adauga esenta de rom,si gemul .Coca rezultata se lasa putin la rece ,apoi cu o lingurita se fac bilute ,se pune la mijloc o visina din visinata(fara sambure )  se da o forma rotunda  apoi se dau prin nuca de cocos.Sunt aromate si foarte rapid de facut ,un desert usor  si la indemana oricui.




Pofta buna si spor la gatit

Placinte cu carne de pui

Pentru 10 bucati aveti nevoie de:

1 kg faina alba
un cub drojdie
o lingurita sare
2 lg ulei
o cana si jumatate apa (daca mai e nevoie se mai poate adauga apa sau faina )




Pentru umplutura aveti nevoie de:

250 gr carne de pui (se fierbe apoi se taie bucati mici si se prajeste)
2 rosii
3 fire de ceapa verde
o lg ulei pentru carnea
5 castraveti murati
sare si piper dupa gust




Se framanta un aluat potrivit care se lasa la crescut o ora.
Se iau bucati din aluat se intind si se umplu cu carne de pui ,castraveti murati taiati marunt ,sare ,piper si rosii taiate cubulete.Se impatura si se prajesc in ulei incins pe ambele parti.Se scot pe prosoape de bucatarie apoi  se pot servi .Din aluatul ramas am mai facut si cateva gogosi pe care le-am dat prin zahar pudra .



Pofta buna si spor la gatit