Aveti nevoie de:
6 oua
6 lg zahar
6 lg faina
un varf cutit sare
1/2 plic praf de copt
Pentru creme:
un plic budinca de fistic Dr Oetker
un plic crema de lamaie Dr Oetker
300 gr capsuni
200 gr cirese
un plic gelatina
Ouale se separa .Albusurile se bat spuma cu zaharul ,se adauga galbenusurile amestecate inainte cu sarea si praful de copt ,la urma faina .Se amesteca usor pana se omogenizeaza toata faina.Se pune blatul intr-o tava dreptunghiulara si se coace la foc potrivit 25-30 minute .Se scoate blatul se lasa sa se raceasca si se taie in 3 parti egale.Crema si budinca se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj (separat facute ).
Se pune folie in tava in care sa copt blatul ,se aseaza prima foaie se insiropeaza (eu am folosit suc natural de fructe ) ,se pune budinca ,ciresele (fara samburi ) ,foaia nr 2 ,crema de lamaie iar deasupra foaia nr 3 si capsunile (le-am fiert cu putin zahar si am adaugat gelatina )
Se lasa la rece cateva ore sau daca va rabdati pana a doua zi , e o reteta racoroasa de vara si usor de facut iar de gust nu mai zic ,tare gustoasa
Pofta buna si spor la gatit
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu