Aveti nevoie de :
o cana si jumatate de zahar (cana simpla de 250 gr)
200 gr unt
3 lingurite cacao
4 oua
un praf de copt
o cana faina
un varf cutit sare
100 gr ciocolata
o cana nuca taiata marunt
Zaharul ,100 gr unt si cacaua se pun intr-o cratita la foc si se amesteca pana la topirea completa.Se lasa deoparte pana se raceste putin apoi se adauga pe rand 4 galbenuse ,se incorporeaza bine ,din aceasta compozitie se scoate jumatate si se amesteca cu albusele care se bat spuma tare se adauga o cana faina ,un praf de copt ,un varf cutit sare .Va iese un blat care se pune la cuptor cam 30 minute la foc potrivit.Se scoate blatul si se lasa la racit.
Crema ramasa se pune inapoi pe foc ,se mai adauga 100 gr unt,100 gr ciocolata ,se topesc toate apoi se adauga o cana nuci taiate .
Se pune blatul inapoi in tava pe o hartie de copt iar deasupra se intinde uniform crema cu nuca .Se da la rece pana a doua zi .E o prajitura fina si buna .
Pofta buna si spor la gatit
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu