Aveti nevoie de:
500 gr carne tocata de pui
2 fire ceapa verde
6-7 catei de usturoi
un ou
sare ,piper si patrunjel verde
ulei pentru prajit
Sos Béchamel:
300 ml lapte
2 lg rase de faina
60 gr unt
100 gr cascaval ras
sare si piper dupa gust
un varf cutit ghimbir
un varf cutit boia (eu i-am dat putina culoare )
patrunjel verde
Carnea de pui se condimenteaza cu sare si piper ,se adauga ceapa si usturoiul taiate marunt,patrunjel verde tocat si oul batut bine.Se fac chiftelute si se prajesc in ulei ,apoi se scot pe prosoape de bucatarie sa se scurga bine de ulei ,se lasa deoparte.
Sosul béchamel : untul se topeste intr-o tigaie ,se adauga faina si se prajeste putin ,laptele si cascavalul ras(se lasa putin pentru a se pune deasupra inainte sa se dea la cuptor ) ,se condimenteaza cu sare ,piper, ghimbir ,boia.Se pun intr-o tava mica chiftelutele ,se toarna sosul peste ele ,deasupra cascavalul ramas si se da la cuptor cam 15-20 minute .
Se servesc chiftelutele cu acest sos si cartofi cu rozmarin , este un preparat plin de arome minunate
Pofta buna si spor la gatit
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu