duminică, 17 mai 2015

Sos de vanilie (Crema Engleza )

Am mai invatat o reteta noua de la restaurantul unde lucrez si am decis sa o postez si aici ,eu folosesc acest sos mai ales la prajiturile cu ciocolata ,combinatia e super delicioasa ,poza de mai jos este cu acest sos pe o felie de Tort cu ciocolata si a fost tare gustos

4 galbenusuri
5 lg zahar
pastaie de vanilie(sau esenta )
400 ml lapte




Se amesteca galbenusurile cu zaharul .Laptele se pune la incalzit cu pastaia de vanilie ,apoi cand incepe sa se incalzeasca se trage deoparte vasul si se pune in compozitia de galbenusuri cate putin pana se incorporeaza tot laptele ,se pune din nou pe foc si se amesteca continuu ..ATENTIE ..la foc mic sa il faceti ,in caz contrar riscati sa se taie sau sa se arda ,va iese o crema delicioasa numai buna de folosit la diverse prajituri cu ciocolata sau dupa preferintele fiecaruia .I se mai spune si Crema Engleza


Pofta buna si spor la gatit

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu