Aveti nevoie de:
5-6 cartofi mari
150 gr cascaval ras
2 lg pesmet
sare si piper dupa gust
50 gr unt
un pahar mic lapte
Cartofii se curata de coaja ,se spala bine apoi se taie cubulete.Se pun sa fiarba in apa cu putina sare apoi se scurg si se fac piure ,se adauga untul , laptele si jumatate din cantitatea de cascaval.Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.Se ia o forma se pune piureul se intinde uniform .Deasupra se presara pesmetul si cascaval ramas .Se da la cuptor circa 10 minute pana ce se formeaza deasupra o crusta frumoasa .Au un gust mai deosebit fata de clasicul piure.Se serveste alaturi de chiftelute de pui
Pentru chiftelute aveti nevoie de:
500 gr carne tocata de pui
o ceapa mica
o lingurita maggi de gaina si piper (daca mai este nevoie se mai poate adauga si sare )
patrunjel verde
4 catei de usturoi
un ou
Se amesteca carnea cu ceapa taiata marunt ,usturoiul tocat ,maggi ,piper si oul batut bine .La final patrunjel verde taiat cat mai marunt.Se fac chiftelute care se prajesc in ulei incins.
Pofta buna si spor la gatit
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu