Aveti nevoie de:
4 oua
4 lg zahar
4 lg ulei
2 lg faina
2 lg cacao Dr Oetker
1/2 praf de copt
un varf cutit sare
Se bat albusurile spuma ,se adauga zaharul si se mixeaza pana la topirea completa a acestuia.Galbenusurile se freaca bine cu sarea ,praful de copt si uleiul .Se adauga la compozitia de albusuri iar la final faina amestecata inainte cu cacaua .Se amesteca usor toata compozitia apoi se pune intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt (sau facuta cu unt si faina ) si se da la copt 25 de minute.
Crema :
o cana lapte
4 lg faina
5 lg zahar
100 gr unt
6 lg nuca de cocos (eu am pus colorata )
2-3 plicuri zahar vanilat
coaja rasa de lamaie
Laptele se amesteca cu faina apoi se pune la fiert pana ce se intareste compozitia ,se lasa deoparte putin apoi se adauga untul ,se mixeaza iar la final se pune nuca de cocos si coaja de lamiae rasa.Se taie blatul in doua , se pune prima foaie se insiropeaza cu compot sau suc natural ,se pune crema si foaia a doua deasupra ,se insiropeaza putin apoi se lasa la rece.Se topeste o ciocolata neagra si se fac forme deasupra ,se orneaza cu bomboane colorate .
Pofta buna si spor la gatit
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu