luni, 20 octombrie 2014

Briose cu caramel

Pentru aluatul de briose  aveti nevoie de:

200 gr unt
un cub drojdie
2 galbenuse
1 esenta rom
un varf cutit sare
un pahar lapte cald
1 pahar zahar
700 gr faina
zahar vanilat










Se amesteca ingredientele de mai sus pana ce obtineti o coca potrivita ,se lasa sa creasca  la cald minim o ora.Se iau mici gogosele si se dau forma rotunda si se pun in forme de briose ,se dau la copt 30-40 minute(atentie se vor intari putin dar se vor inmuia a doua zi ).

Crema :
o cutie lapte condensat
un pahar zahar
50 gr unt

Zaharul se caramelizeaza ,se adauga untul si la final laptele condensat,se amesteca usor pana se obtine o crema caramel.Se lasa sa se racoreasca ,cu cat lasati mai mult cu atat  se va ingrosa mai bine.(acest caramel se poate lasa pana a doua zi sa se intareasca mai bine si se pot face si caramele ,sunt delicioase )Se scobesc briosele ,se pune cate o lingurita de caramel, se pune din coca scoasa  putin deasupra se dau la rece .Se orneaza cu frisca ,ciocolata rasa deasupra si bomboane colorate

Pofta buna si spor la gatit

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu