200 gr unt
un cub drojdie
2 galbenuse
1 esenta rom
un varf cutit sare
un pahar lapte cald
1 pahar zahar
700 gr faina
zahar vanilat
Se amesteca ingredientele de mai sus pana ce obtineti o coca potrivita ,se lasa sa creasca la cald minim o ora.Se iau mici gogosele si se dau forma rotunda si se pun in forme de briose ,se dau la copt 30-40 minute(atentie se vor intari putin dar se vor inmuia a doua zi ).
Crema :
o cutie lapte condensat
un pahar zahar
50 gr unt
Zaharul se caramelizeaza ,se adauga untul si la final laptele condensat,se amesteca usor pana se obtine o crema caramel.Se lasa sa se racoreasca ,cu cat lasati mai mult cu atat se va ingrosa mai bine.(acest caramel se poate lasa pana a doua zi sa se intareasca mai bine si se pot face si caramele ,sunt delicioase )Se scobesc briosele ,se pune cate o lingurita de caramel, se pune din coca scoasa putin deasupra se dau la rece .Se orneaza cu frisca ,ciocolata rasa deasupra si bomboane colorate
Pofta buna si spor la gatit
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu