Ingrediente :
1 pahar zahar,
1 pahar ulei,
1 praf de copt,
6 oua intregi,
coaja rasa de lamaie,
faina cit cuprinde sa fie aluatul moale.
Crema : 400 ml lapte,200 gr zahar,500 gr nuca macinata,3-4 linguri cacao,esenta de rom o sticluta.
Preparare coji de nuci :
Batem cu mixerul ouale intregi impreuna cu zaharul si praful de copt pana isi dubleaza volumul
dupa care adaugam treptat uleiul pina se incorporeaza tot.Oprim mixerul
si adaugam faina cit cuprinde sa va rezulte un aluat care se poate modela foarte usor.
Se fac bilute mici,dupa care se coc la aparatul special sau la orice matrita/forme de nuci.
Preparare crema : se pune laptele cu zaharul pe foc si se amesteca pana se dizolva zaharul,apoi se adauga nuca macinata,cacaua si esenta de rom ,se mai lasa 3-4 min pe foc si se da la rece !
Se umplu nucile cu crema se lipesc cate doua si se lasa putin deoparte .
La urma se dau prin zahar pudra sunt delicioase si aromate .
Pofta buna si spor la gatit
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu