Pentru blat :
7 oua
7 lg zahar
7 lg faina
un varf cutit sare
praf de copt
Pentru crema :
2 plicuri crema de vanilie Dr Oetker
Pentru ornat : frisca ,ciocolata rasa si coaja rasa de portocale
Pentru insiropat : 3 lg zahar ars si o cana de apa
Se separa albusele de galbenuse ,se bat bine se adauga zaharul ,praful de copt si sarea iar la urma ,galbenusele si faina .Se amesteca usor ,se pune intr-o forma rotunda cu hartie de copt si se da la cuptor 35- 40 minute la foc potrivit sau pana ce sa rumenit deasupra.
Se scoate si se lasa sa se raceasca apoi se taie in 3 parti egale.
Crema se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj.Se face un sirop din zahar ars ,se pune prima foaie se insiropeaza ,se pune crema ,foaie ,se insiropeaza din nou ,crema iar ultima foaie se pune si se apasa putin .Se da la rece .
Din portocale am facut un sirop in amestec cu gelatina dar de data aceasta nu mi-a iesit cum am vrut asa ca am folosit frisca pentru ornat ,ciocolata rasa si coaja rasa de portocala .
E aromata si tare buna
Pofta buna si spor la gatit
ffffoarte bunt o minunatie de tort,nu-i rezist asa ca voi face si eu fiului si sotului meu ,multumim <3
RăspundețiȘtergerema bucur tare mult e foarte aromat si bunnnn :)
Ștergere