Aveti nevoie de:
300 gr faina
un varf cutit sare
un pachet unt
2 lg apa rece
Se amesteca untul cu faina ,se adauga sarea si apa ,va iese un aluat potrivit care se pune in folie si se lasa la rece 15-20 minute.Din acest aluat mi-au iesit 10 tarte (a mai ramas putin exact cat pentru o tarta mai mare si il voi folosi data viitoare )
Crema :
250 ml frisca lichida
215 gr ciocolata amaruie (sau cu lapte )
Se topesc pe foc intr-un vas .se lasa sa se raceasca .
4 lingurite gelatina
Pentru ornat : coaja de portocala razuita
200 ml frisca se bate bine cu mixerul (se lasa putin pentru ornat ) si se amesteca cu ciocolata topita ,la urma se adauga gelatina (inmuiata inainte in putina apa calduta si se pune pe foc cateva secunde )
Se umplu tartele cu crema de ciocolata ,se lasa la rece sa se intareasca apoi se orneaza cu frisca ramasa si coaja de portocala
Pofta buna si spor la gatit
hmm ce bine arata! pupici
RăspundețiȘtergeremultumesc
Ștergere