Pentru aluat aveti nevoie de:
1 kg faina alba
un cub mic drojdie
o lingurita sare
apa calduta cat cuprinde
Pentru umplutura aveti nevoie de:
250 gr sunca
200 gr cascaval
sare si piper
Ulei pentru prajit
Se amesteca drojdia in putina apa calduta ,se adauga sarea si faina.Se framanta bine pana va iese un aluat potrivit Se pune intr-un loc la cald si se lasa la crescut cel putin 2 ore..Se taie cubulete sunca .Cascavalul se rade.
Se ia cate o bucata mica din aluat se intinde ,se pune in mijloc sunca ,cascaval ,sare si piper
Se impatura apoi se intinde din nou cu sucitorul sa se preseze bine marginile .Se lasa putin la crescut apoi se prajesc in ulei pana se rumenesc apoi se scot pe prosoape de hartie sa absoarba surplusul de ulei. Sunt foarte bune aceste placinte si satioase.
Pofta buna si spor la gatit
arata super delicioasa,macar aici sa pot comenta ca pe fac.sun blocata la postari :(
RăspundețiȘtergereda e o reteta buna si se pot servi si dimineata cu un ceai dar si seara alaturi de rosii si ridichi ,nu e nimic inteleg Florentina <3 puup
Ștergeresuper delicioase,pt mic dejun sunt numai bune
RăspundețiȘtergereda sunt bune bune
Ștergere