luni, 7 aprilie 2014

Fasole boabe scazuta cu carnati afumati

Aveti nevoie de:

350 gr fasole boabe
4 fire ceapa verde(sau o ceapa alba mare)
Maggi (eu am pus cub de gaina ca e mai aromata mancarea )
4  foi de dafin
2 bucati carnati afumati
5 catei de usturoi
un ardei rosu
o lg boia dulce(sau picanta daca va place)
piper si sare (daca mai este nevoie) dupa gust
2-3 lg ulei pentru prajit
patrunjel verde



Fasolea boabe se spala bine in mai multe ape ,se pune la fiert in apa cu putina sare.
Ceapa se curata si se taie marunt,se caleste in putin ulei ,se adauga usturoiul pisat ,foile de dafin ,boiaua ,Maggi 2 cubulete,carnatii taiati felii si la urma fasolea .Se adauga cam o cana si jumatate din apa in care a fiert fasolea ,se mai lasa pe foc cam 10 minute  ,piper  si patrunjel verde tocat marunt ,apoi se poate servi .






Pofta buna si spor la gatit

Mucenici moldovenesti

Aveti nevoie de:


600 gr faina
un cub mic drojdie
125 ml lapte caldut
125 ml apa
6 lg zahar
1 ou
100 gr unt
o lingurita sare
coaja rasa de lamaie 

Pentru uns mucenicii inainte de ai introduce la cuptor  aveti nevoie de un pahar mic lapte si un galbenus de ou

Pentru uns dupa ce ii scoateti de la cuptor aveti nevoie de miere si nuca macinata

Se amesteca ingredientele de mai sus ,sa va iasa o coca nu foarte tare si se lasa la dospit cam o ora si jumatate.Se iau bucatele din aluat si se fac in forme de 8 ,se pun in tava la o distanta de 2 cm unul de celalalt ,se ung cu ou si lapte si se mai lasa la crescut 30 min.
Se dau la cuptor aproximativ 25 de minute pana se rumenesc si capata o culoare frumoasa .Se scot si se ung cu miere apoi se dau prin nuca .Sunt foarte buni si aromati.





Eu am facut si rotunzi .
Pofta buna si spor la gatit


sâmbătă, 5 aprilie 2014

Briose cu stafide si ciocolata

Aveti nevoie de:

3 oua
3 cesti ulei
3 cesti zahar
6 cesti faina(daca va iese mai moale compozitia se mai poate adauga o jumatate cescuta faina )
o lamaie (zeama si coaja rasa )
un praf de copt
stafide 100 gr
un varf cutit sare

Pentru glazura :

200 gr ciocolata
bombonele colorate



Intr-un castron mare se sparg ouale, se bat bine cu mixerul. Se adauga zaharul si se bate si el cu ouale pana se topeste. Apoi se adauga pe rand cestile de ulei. Dupa ce se adauga o ceasca, se mixeaza 2 minute si tot asa pana se pun cele 3 cesti de ulei. Se adauga apoi, pe rand cestile de faina. Dupa fiecare ceasca se mixeaza compozitia. Dupa ce s-a incorporat faina, deasupra vasului cu aluatul, se stinge un varf de cutit de praf de copt cu zeama de lamaie. Se rade apoi coaja de la o lamaie intreaga peste aluat si se stoarce si restul de zeama de lamaie. Dupa aceasta, se amesteca totul pret de un minut. Coca e gata. Vom observa ca daca luam putina coca cu varful linguritei, aceasta nu curge dar e foarte moale .Se adauga stafidele si se amesteca usor.
Se pune cate o lingura din aceasta compozitie in forme de briose (unse cu unt si tapetate cu faina ).Se dau la cuptor la foc potrivit 35-40 de minute apoi dupa ce sau racit putin  se scot pe un platou si  se orneaza cu ciocolata topita si bombonele colorate.Sunt foarte bune si aromate ,se pastreaza mai multe zile la rece si infoliate.








Pofta buna si spor la gatit

vineri, 4 aprilie 2014

Tort cu crema de vanilie si aroma de portocale

 Pentru blat :

7 oua
7 lg zahar
7 lg faina
un varf cutit sare
praf de copt


Pentru crema :

2 plicuri crema de vanilie Dr Oetker

Pentru ornat : frisca ,ciocolata rasa si coaja rasa de portocale

Pentru insiropat :  3 lg zahar ars si o cana de apa

Se separa albusele de galbenuse ,se bat bine se adauga zaharul ,praful de copt si sarea iar la urma ,galbenusele si faina .Se amesteca usor ,se pune intr-o forma rotunda cu hartie de copt si se da la cuptor 35- 40 minute la foc potrivit sau pana ce sa rumenit deasupra.




Se scoate si se lasa sa se raceasca  apoi se taie in 3 parti egale.





Crema se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj.Se face un sirop din zahar ars ,se pune prima foaie se insiropeaza ,se pune crema ,foaie ,se insiropeaza din nou ,crema iar ultima foaie se pune si se apasa putin .Se da la rece .



Din portocale am facut un sirop in amestec cu gelatina dar de data aceasta nu mi-a iesit  cum am vrut asa ca am folosit frisca pentru ornat ,ciocolata rasa si coaja rasa de portocala .









E aromata si tare buna

Pofta buna si spor la gatit

Salata Cezar

Aveti nevoie de:

O salata verde
un piept de pui
150 gr cascaval
o lamaie
2 morcovi
2 oua fierte
2 lingurite mustar
un pahar mic iaurt simplu
4 catei usturoi
2 lingurite otet
2 lg ulei
o rosie
sare si piper dupa gust

Este o salata reinventata ,foarte buna si aromata .

Se taie pieptul de pui in bucati mici ,se condimenteaza cu sare si piper si se prajeste  in ulei.Salata verde se spala ,se rupe in bucati potrivite (se poate si taia dupa cum va place ),se adauga intr-un castron alaturi de carnea de pui,morcovii  se spala ,se curata apoi se dau pe razatoarea mare ,cascavalul se taie cubulete ,ouale fierte taiate in 4,usturoiul pisat  si rosia taiata felii.Se amesteca usor,iar la urma se adauga mustarul amestecat cu iaurt ,zeama de lamaie   si otetul (otet se adauga numai daca este nevoie ,eu nu am mai pus ca are zeama de lamaie  si e suficient de acrisoara)
Se mai adauga sare si piper dupa gust apoi se poate servi.
E o salata foarte gustoasa








Pofta buna si spor la gatit

miercuri, 2 aprilie 2014

Salam de biscuiti cu stafide

Aveti nevoie de:

600 gr biscuiti
un pachet margarina sau unt
esenta de rom dupa gust(eu am pus o sticluta mica ca e suficient de aromata )
o cana zahar
o cana si jumatate apa
2 lg cacao
50 gr stafide


Se pune la fiert  apa ,margarina (untul),zaharul si cacaua pana se topesc toate ,se lasa focul incet si se adauga biscuitii rupti in bucati mici  (daca mai e nevoie se scot din biscuiti sau se adauga )se pune la final esenta de rom si stafidele .

Se imparte compozitia in doua se  pune pe folie si se ruleaza ,mi-au iesit doua  bucati  se leaga la capete cu ata se dau forma mai rotunda si se pun la congelator cam 2 ore.Se scoate salamul si se taie felii mai groase .Se aseaza pe o farfurie si se servesc .





Pofta buna si spor la gatit

marți, 1 aprilie 2014

Rulouri din piept de pui cu ciuperci si cascaval

Aveti nevoie de:

2 bucati  mari piept de pui
100 gr ciuperci
100 gr cascaval
sare si piper dupa gust
3 oua
3 lg faina alba
o lingurita vegeta
ulei pentru prajit

Pieptul de pui se taie felii nu foarte subtiri ,se bat putin cu ciocanul ,se pune sare si piper ,ciuperci (se taie in fasii mici )si cascaval ras .Se ruleaza se leaga cu ata si se fierb aproximativ 20 minute in apa cu o lingurita vegeta.






Se scot se lasa la rece apoi se desface ata ,se dau prin ou batut si faina si se prajesc pe toate partile in ulei incins cateva minute .Se scot pe un prosop de bucatarie sa se scurga de surplusul de ulei ,apoi cand sunt reci se taie felii si  se aseaza frumos pe un platou alaturi de alte aperitive. Au un gust minunat si arata foarte bine .






Pofta buna si spor la gatit