luni, 7 aprilie 2014

Mucenici moldovenesti

Aveti nevoie de:


600 gr faina
un cub mic drojdie
125 ml lapte caldut
125 ml apa
6 lg zahar
1 ou
100 gr unt
o lingurita sare
coaja rasa de lamaie 

Pentru uns mucenicii inainte de ai introduce la cuptor  aveti nevoie de un pahar mic lapte si un galbenus de ou

Pentru uns dupa ce ii scoateti de la cuptor aveti nevoie de miere si nuca macinata

Se amesteca ingredientele de mai sus ,sa va iasa o coca nu foarte tare si se lasa la dospit cam o ora si jumatate.Se iau bucatele din aluat si se fac in forme de 8 ,se pun in tava la o distanta de 2 cm unul de celalalt ,se ung cu ou si lapte si se mai lasa la crescut 30 min.
Se dau la cuptor aproximativ 25 de minute pana se rumenesc si capata o culoare frumoasa .Se scot si se ung cu miere apoi se dau prin nuca .Sunt foarte buni si aromati.





Eu am facut si rotunzi .
Pofta buna si spor la gatit


2 comentarii: