joi, 15 octombrie 2015

Chiftelute umplute cu ciuperci si cascaval

Pentru aluat aveti nevoie de:

4 cartofi mari
un ou
5 lg faina
sare si piper dupa gust

Cartofii se spala bine ,apoi se pun in apa la fiert .Se racesc ,se curata de coaja si se razuiesc .Se condimenteaza cu sare si piper ,se adauga oul .La final faina .Va iese un aluat potrivit.

Umplutura :

200 gr ciuperci (eu am avut de la tara )
200 gr cascaval
putina sare si piper

Ulei pentru prajit







Ciupercile se taie cat mai marunt (ale mele erau calite deja ,dar aceastea se calesc in foarte putin ulei ) cascavalul se razuieste si se amesteca cu ciupercile ,se condimenteaza cu sare si piper

Se ia cate o bucata din aluat ,se intinde cu mana in palma se pune o lingurita de umplutura ,se dau forme de chiftelute care se coc in ulei incins pe toate partile .
Se servesc atat calde cat si reci

Pofta buna si spor la gatit

miercuri, 14 octombrie 2015

Ciorba cu legume ,bors si taitei

Aveti nevoie de:

o varza mica
un gogosar verde
un plic Maggi Fidelicios
un plic Maggi bors cu leustean
costita afumata
putin piper si patrunjel verde
un morcov
o ceapa







Se pune costita la fiert ,se adauga morcovul taiat bucati mici ,gogosarul feliat,ceapa taiata marunt  si se continua fierberea Cand sunt aproape fierte toate se adauga taiteii si varza .Se condimenteaza cu o jumatate plic bors cu leustean ,piper si patrunjel verde .E o ciorba buna si aromata .

Pofta buna si spor la gatit

duminică, 4 octombrie 2015

Paleuri cu gem

Azi am fost putin la plimbare cu familia si am ajuns prin zona Mall -Auchan ,trecand pe langa un stand cu prajituri am vazut niste paleuri tare apetisante si binenteles ca dupa ce am ajuns acasa le-am si facut ,au iesit bune si aromate ,va recomand cu incredere sa le faceti si voi

Aveti nevoie de:

200 gr unt
200 gr zahar pudra
4 oua intregi
3-4 plicuri zahar vanilat
putina coaja rasa de portocala
un varf cutit sare
1/2 praf de copt
300 gr faina

Pentru umplut paleurile gem de care va place si pentru decor ciocolata topita











Se freaca spuma untul cu zaharul ,se adauga pe rand ouale iar la final ,sarea ,praful de copt si faina .Se amesteca toate foarte bine apoi se pune compozitia in pos si se fac forme mici in tava in care sa pus hartie de copt .Atentie ca se lasa la copt ,sa fie distanta intre ele .Se coc la foc potrivit 20 minute ,se lasa sa se raceasca apoi se lipesc cate doua cu gem de care doriti si se orneaza cu ciocolata topita .

Pofta buna  si spor la gatit

Foietaj de casa cu pere si piersici dulci

Aveti nevoie de:

200 gr unt
5 l-te zahar
un varf cutit sare
100 ml apa rece
320 gr faina

Umplutura :

3 lg zahar brun
3 lg faina
700 gr pere si piersici










Din ingredientele de mai sus se face o coca potrivita (foietaj ) mare parte se intinde si se face o foaie care se pune in tava unsa cu unt si tapetata cu faina iar aluatul ramas se lasa deoparte .Perele se curata de coaja si se taie in bucati mici ,se fierb in putina apa cu zahar sa se inmoaie bine .Piersicile se taie bucati (eu am folosit din compot ).Foietajul se da la cuptor cam 15 minute apoi se scoate. Se amesteca zaharul brun cu fructele si faina si se pun peste foietaj  iar deasupra se pun bucati din aluatul ramas peste fructe sa le acopere cat mai bine .Se da la cuptor aproximativ o ora si 15 minute.Se scoate si se lasa la racit ,se taie si se serveste cu frisca si putin gem de caise deasupra .

Pofta buna si spor la gatit

vineri, 18 septembrie 2015

Prajitura inghetata (reinventata )

Aveti nevoie de :


Pentru blat:
4 oua
4 lg zahar
2 lg faina
2 lg cacao
1/2 praf de copt
un varf cutit sare














Albusurile se bat spuma cu zaharul ,se adauga galbenusurile ,praful de copt si sarea ,la urma faina si cacaua .Blatul se amesteca usor ,apoi se pune in tava si se coace la cuptor 30 minute .

Crema :
4 galbenusuri
2 lg faina
6 lg zahar
3 plicuri zahar vanilat
1 pachet si jumatate unt
1/2 pahar lapte
2 l-te gelatina

Galbenusurile se amesteca cu zaharul ,se adauga faina ,zaharul vanilat si laptele se pun intr-o vas pe foc si se amesteca continuu pana se ingroasa compozitia ,se ia deoparte si se lasa sa se raceasca cateva minute ,se adauga untul cate putin iar la final gelatina ,inmuiata inainte in putina apa calduta .Se pune blatul in tava in care a copt pe o folie ,se pune un strat subtire de frisca ,crema de galbenusuri iar deasupra dupa ce sa intarit crema se mai pune un rand de frisca .Se lasa la rece cateva ore apoi se poate taia si servi Se decoreaza cu ciocolata .

Pofta buna si spor la gatit

luni, 14 septembrie 2015

Chili con carne

Aveti nevoie de:

3 fire praz
1/2 ceapa rosie
o l-ta oregano
o l-ta boia
un varf cutit curry
o conserva rosii Sunfood
4-5 catei usturoi
putin ulei
2 l-te ardei iute in amestec cu gogosar
sare si piper
300 gr fasole boabe fiarta
400 gr carne tocata






Uleiul se pune intr-o cratita ,se adauga prazul ,usturoiul si ceapa taiate marunt,condimentele si carnea tocata .Toate se calesc 15-20 minute la foc mic .Se adauga rosiile din conserva si fasolea fiarta la urma .Se amesteca usor .Chili se serveste ornat cu frunze de busuioc.E un preparat care se face usor si e putin picant dar gustos

Pofta buna si spor la gatit

Tort Honey & Caramel

Aveti nevoie de :

Pentru blat :

4 oua
4 lg zahar
3 lg faina
o lingura cacao
un varf cutit sare
1/2 praf de copt


Pentru crema :
400 ml frisca
un ou intreg
2 lg miere
un plic crema Dr Oetker Caramel
4 l-te gelatina

Oul ,mierea si 3 lg frisca se bat pe abur ,apoi se lasa la rece,

Pentru sos caramel:
5 lg zahar se caramelizeaza ,se adauga 50 gr unt si un pahar mic frisca .










Se separa ouale.Albusurile se bat spuma cu zaharul ,se adauga galbenusurile amestecate bine cu sarea si praful de copt ,iar la urma faina si cacaua .Se pune intr-o forma si se da la copt 35-40 minute.Se lasa sa se raceasca complet apoi se taie in 3 parti egale .

Crema de caramel se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj .Frisca se bate spuma .Sosul caramel se prepara cum scrie mai sus.Oul intreg se bate bine ,se adauga mierea si 3 lg frisca lichida .Gelatina se incalzeste putin cu apa calduta si se adauga la crema cu frisca .
Se amesteca frisca (se lasa pentru ornat putin ) ,cu sosul caramel si crema cu miere(dupa ce sau racit bine ambele creme ).Aranjare: Se pune folie in tava in care sa copt blatul (eu am folosit o tava patrata ) ,prima foaie ,crema cu frisca putin ,crema caramel,foaie,crema caramel,crema cu frisca .foaie .Se acopera cu folia si se lasa la rece pana a doua zi cand se poate orna cu frisca si struguri sau dupa preferinta fiecaruia .Aranjarea foilor si a cremelor se poate face dupa cum doriti .

Pofta buna si spor la gatit