Aveti nevoie de:
350 gr mazare
2 cepe mari
250 gr smantana
sare si piper dupa gust
2 lg ulei
o lingura faina
Ceapa se curata ,se spala si se taie marunt.se caleste in ulei ,apoi se adauga mazarea . Se pune apa cat sa treaca peste mazare ,dar nu mult .Se fierbe 20 de minute(daca e de la conserva dureaza mai putin),se condimenteaza cu sare si piper.Se amesteca faina cu putina apa sa se omogenizeze ,se adauga smantana si se pune la final ,se mai fierbe 5 minute la foc mic.Se serveste alaturi de friptura de porc
Pofta buna si spor la gatit
marți, 1 iulie 2014
Chiftelute din dovlecel cu telemea
Aveti nevoie de :
un dovlecel potrivit
un morcov mare
o ceapa
usturoi verde
200 gr telemea (eu am pus de capra ,e tare gustoasa )
2 oua
piper
patrunjel verde
faina alba
Dovlecelul si morcovul se curata,se spala si se dau pe razatoarea cu gauri mici (Se storc bine sa nu ramana zeama apoi se pun intr-un vas ) .Ceapa ,usturoiul si patrunjelul se toaca cat mai marunt.Telemeaua se marunteste se adauga piper dupa gust si ouale apoi se amesteca bine toate .Se ia cu o lingura din compozitie si se da prin faina fiecare chifteluta.Eu le-am facut intre palme ca sa nu se imprastie.Se coc in ulei incins pe ambele parti .Se scot pe un prosop de bucatarie sa se scurga bine de ulei apoi se orneaza cu cateva frunze de patrunjel ,se pot servi atat calde cat si reci ,sunt delicioase
Pofta buna si spor la gatit
un dovlecel potrivit
un morcov mare
o ceapa
usturoi verde
200 gr telemea (eu am pus de capra ,e tare gustoasa )
2 oua
piper
patrunjel verde
faina alba
Dovlecelul si morcovul se curata,se spala si se dau pe razatoarea cu gauri mici (Se storc bine sa nu ramana zeama apoi se pun intr-un vas ) .Ceapa ,usturoiul si patrunjelul se toaca cat mai marunt.Telemeaua se marunteste se adauga piper dupa gust si ouale apoi se amesteca bine toate .Se ia cu o lingura din compozitie si se da prin faina fiecare chifteluta.Eu le-am facut intre palme ca sa nu se imprastie.Se coc in ulei incins pe ambele parti .Se scot pe un prosop de bucatarie sa se scurga bine de ulei apoi se orneaza cu cateva frunze de patrunjel ,se pot servi atat calde cat si reci ,sunt delicioase
Pofta buna si spor la gatit
joi, 26 iunie 2014
Mancare cu naut si smantana
Aveti nevoie de:
O conserva Naut
o ceapa potrivita
putin usturoi verde(sau 4 catei de usturoi)
4 foi de dafin
sare si piper dupa gust
2 lg ulei
2 fire carnati
3 lg smantana
Se taie ceapa marunt si se caleste in ulei ,se adauga usuroiul taiat marunt ,foile de dafin ,carnatii taiati cubulete si la urma nautul . O cana si jumatate de apa .Se fierb toate cam 20 minute ,apoi se adauga smantana sare si piper dupa gust.Se serveste alaturi de rosii taiate felii .Este o mancare foarte rapida ,usoara si gustoasa .
Pofta buna si spor la gatit
O conserva Naut
o ceapa potrivita
putin usturoi verde(sau 4 catei de usturoi)
4 foi de dafin
sare si piper dupa gust
2 lg ulei
2 fire carnati
3 lg smantana
Se taie ceapa marunt si se caleste in ulei ,se adauga usuroiul taiat marunt ,foile de dafin ,carnatii taiati cubulete si la urma nautul . O cana si jumatate de apa .Se fierb toate cam 20 minute ,apoi se adauga smantana sare si piper dupa gust.Se serveste alaturi de rosii taiate felii .Este o mancare foarte rapida ,usoara si gustoasa .
Pofta buna si spor la gatit
Placinta greceasca
Aveti nevoie de :
1 kg faina alba
o lingurita sare
un cub drojdie
2 lg ulei
apa calduta cat cuprinde pentru un aluat potrivit
Umplutura :
300 gr telemea de capra (se poate folosi si branza sarata sau dulce)
putin marar
2 lg smantana
Se amesteca ingredientele de mai sus ,se framanta bine apoi se lasa la dospit 2 ore intr-un loc cald acoperit cu un prosop.
Se fac bile din aluat si se intind cu sucitorul , din telemea se fac bile mai mici care se pun in mijlocul foii ,se aduna marginile apoi se intoarce si se intinde foaia usor ,se lasa la crescut placinta cam 10 minute apoi se prajeste in tigaie in ulei incins.
Se servesc atat calde cat si reci
Pofta buna si spor la gatit
1 kg faina alba
o lingurita sare
un cub drojdie
2 lg ulei
apa calduta cat cuprinde pentru un aluat potrivit
Umplutura :
300 gr telemea de capra (se poate folosi si branza sarata sau dulce)
putin marar
2 lg smantana
Se amesteca ingredientele de mai sus ,se framanta bine apoi se lasa la dospit 2 ore intr-un loc cald acoperit cu un prosop.
Se fac bile din aluat si se intind cu sucitorul , din telemea se fac bile mai mici care se pun in mijlocul foii ,se aduna marginile apoi se intoarce si se intinde foaia usor ,se lasa la crescut placinta cam 10 minute apoi se prajeste in tigaie in ulei incins.
Se servesc atat calde cat si reci
Pofta buna si spor la gatit
luni, 23 iunie 2014
Rulada cu crema si frisca
Aveti nevoie de:
5 oua
5 lg faina
5 lg zahar
o lingurita cacao
un praf de sare
un plic praf de copt
o lamaie (coaja rasa )
Se separa albusele de galbenuse si se bat spuma tare cu zaharul.galbenusele se amesteca bine cu sarea si praful de copt.Se adauga la albuse si se amesteca usor ,la urma faina .Se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina (eu am facut in tava mare de la aragaz). Se lasa putin din compozitie si se amesteca cu cacaua si se fac forme deasupra asa cum se vede si in poza .Se coace 30-35 min la foc potrivit .Se scoate si se ruleaza pe un prosop curat de bucatarie.
Crema : Eu am folosit crema de la Alex&comp si am adaugat si 100 gr unt si putin zahar .Se umple cu crema ,se ruleaza apoi se orneaza cu frisca si visine
Pofta buna si spor la gatit
5 oua
5 lg faina
5 lg zahar
o lingurita cacao
un praf de sare
un plic praf de copt
o lamaie (coaja rasa )
Se separa albusele de galbenuse si se bat spuma tare cu zaharul.galbenusele se amesteca bine cu sarea si praful de copt.Se adauga la albuse si se amesteca usor ,la urma faina .Se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina (eu am facut in tava mare de la aragaz). Se lasa putin din compozitie si se amesteca cu cacaua si se fac forme deasupra asa cum se vede si in poza .Se coace 30-35 min la foc potrivit .Se scoate si se ruleaza pe un prosop curat de bucatarie.
Crema : Eu am folosit crema de la Alex&comp si am adaugat si 100 gr unt si putin zahar .Se umple cu crema ,se ruleaza apoi se orneaza cu frisca si visine
Pofta buna si spor la gatit
luni, 16 iunie 2014
Chiftelute cu porumb si ciuperci
Aveti nevoie de :
500 gr carne de porc
2 oua
o conserva ciuperci Sunfood
o conserva porumb Sunfood
2 fire ceapa
2 fire usturoi
patrunjel verde
sare si piper
Carnea tocata se amesteca cu ceapa si usturoiul taiat marunt,patrunjel tocat,sare si piper. Se adauga porumbul si ciupercile si la urma ouale batute.Se fac chiftelute si se prajesc in ulei incins pe ambele parti cateva minute .Se scot pe prosoape de hartie sa se scurga surplusul de ulei.
Se pot servi alaturi de cartofi sau legume sau chiar la un picnic alaturi de cei dragi
Pofta buna si spor la gatit
500 gr carne de porc
2 oua
o conserva ciuperci Sunfood
o conserva porumb Sunfood
2 fire ceapa
2 fire usturoi
patrunjel verde
sare si piper
Carnea tocata se amesteca cu ceapa si usturoiul taiat marunt,patrunjel tocat,sare si piper. Se adauga porumbul si ciupercile si la urma ouale batute.Se fac chiftelute si se prajesc in ulei incins pe ambele parti cateva minute .Se scot pe prosoape de hartie sa se scurga surplusul de ulei.
Se pot servi alaturi de cartofi sau legume sau chiar la un picnic alaturi de cei dragi
Pofta buna si spor la gatit
Rulada umpluta
Aveti nevoie de :
100 ml ulei
100 gr faina
sare si piper dupa gust aproximativ o jumatate lingurita sare si un varf cutit piper
400 ml lapte
3 oua
Se pune uleiul se adauga faina si se prajeste cateva minute,se adauga laptele si se lasa la fiert sa se ingroase bine,sare si piper dupa gust ,se lasa deoparte putin ,se adauga cate un galbenus si se amesteca usor .Se bat albusele spuma si se adauga la compozitie.Se pune in tava de la cuptor pe o hartie de copt si se coace 35-40 minute la foc mic .Se scoate blatul si se infasoara repede pe un prosop si se lasa asa macar 20 minute.
In poza de mai jos este prima umplutura
din branza ,smantana ,sunca sare , piper si patrunjel verde
Crema la a doua foaie pe care am facut-o :
2 pac telemea de capra (e foarte buna ),porumb fiert ,ciuperci ,putina smantana , patrunjel verde sa fie o compozitie nici tare (ca sa o puteti intinde) dar nici moale sa curga .Eu am facut doua portii cu umpluturi diferite ,e o reteta tare simpla dar buna
Umplutura se poate face si cu spanac sau cu ce va place voua ,combinatii sunt destule
Pofta buna si spor la gatit
100 ml ulei
100 gr faina
sare si piper dupa gust aproximativ o jumatate lingurita sare si un varf cutit piper
400 ml lapte
3 oua
Se pune uleiul se adauga faina si se prajeste cateva minute,se adauga laptele si se lasa la fiert sa se ingroase bine,sare si piper dupa gust ,se lasa deoparte putin ,se adauga cate un galbenus si se amesteca usor .Se bat albusele spuma si se adauga la compozitie.Se pune in tava de la cuptor pe o hartie de copt si se coace 35-40 minute la foc mic .Se scoate blatul si se infasoara repede pe un prosop si se lasa asa macar 20 minute.
In poza de mai jos este prima umplutura
din branza ,smantana ,sunca sare , piper si patrunjel verde
Crema la a doua foaie pe care am facut-o :
2 pac telemea de capra (e foarte buna ),porumb fiert ,ciuperci ,putina smantana , patrunjel verde sa fie o compozitie nici tare (ca sa o puteti intinde) dar nici moale sa curga .Eu am facut doua portii cu umpluturi diferite ,e o reteta tare simpla dar buna
Umplutura se poate face si cu spanac sau cu ce va place voua ,combinatii sunt destule
Pofta buna si spor la gatit
Abonați-vă la:
Postări (Atom)