Aveti nevoie de :
5-6 ciuperci
100 gr cascaval ras
2 oua
3 lg faina
sare,piper ,busuioc
ulei pentru prajit
2 rosii
busuioc
un fir patrunjel verde pentru décor
Ciupercile se curata,se spala apoi se condimenteaza cu sare si piper.Se bat ouale bine ,se pune putina sare si putin piper ,cascavalul ras si faina ,sa fie un amestec putin mai gros. Se dau prin acest amestec si se prajesc in ulei pe ambele parti apoi se scot pe un servet .Se servesc cu rosii taiate felii si putin busuioc deasupra au un gust mai deosebit .
Ca si décor am folosit o frunza de patrunjel verde .
Pofta buna si spor la gatit
joi, 12 iunie 2014
marți, 3 iunie 2014
Gogosi simple aromate
Aveti nevoie de :
1 kg faina
6 lg zahar
2 galbenuse
un varf cutit sare
un cub mic drojdie
coaja rasa de lamaie
2 lg ulei
apa calda cat cuprinde
Pentru decorat si umplut : nuca macinata ,zahar pudra,nuca de cocos si gem
Pentru uns gogosile :miere
Se amesteca ingredientele de mai sus ,se obtine un aluat potrivit care se lasa la crescut doua ore .
Se ia jumatate din aluat se intinde o foaie nu prea subtire si cu un pahar se fac forme ,se coc in ulei pe ambele parti apoi se scot pe un servet de bucatarie sa se scurga de ulei.
Se ia cate o gogoasa se unge cu miere si se da prin nuca macinata ,zahar,nuca de cosos
Pentru umplut se fac forme rotunde si se unesc cu gem ,se lasa putin la crescut apoi se coc in ulei.
Pofta buna si spor la gatit
1 kg faina
6 lg zahar
2 galbenuse
un varf cutit sare
un cub mic drojdie
coaja rasa de lamaie
2 lg ulei
apa calda cat cuprinde
Pentru decorat si umplut : nuca macinata ,zahar pudra,nuca de cocos si gem
Pentru uns gogosile :miere
Se amesteca ingredientele de mai sus ,se obtine un aluat potrivit care se lasa la crescut doua ore .
Se ia jumatate din aluat se intinde o foaie nu prea subtire si cu un pahar se fac forme ,se coc in ulei pe ambele parti apoi se scot pe un servet de bucatarie sa se scurga de ulei.
Se ia cate o gogoasa se unge cu miere si se da prin nuca macinata ,zahar,nuca de cosos
Pentru umplut se fac forme rotunde si se unesc cu gem ,se lasa putin la crescut apoi se coc in ulei.
Pofta buna si spor la gatit
vineri, 23 mai 2014
Biscuiti cu ciocolata
Aveti nevoie de:
150 g unt
120 g zahar
235 g faina
1 galbenus
50 g ciocolata simpla
30 g cacao
1 plic zahar vanilat
1/2 praf de copt
un varf cutit sare
In poza apar 2 plicuri praf de copt (trebuia sa pun un plic zahar vanilat dar din graba am pus ce se vede) :))
Se freaca spuma untul cu zaharul ,se adauga galbenusul,zaharul vanilat si praful de copt,sarea.Se adauga faina amestecata inainte cu cacaua si ciocolata rasa .Va iesi un aluat moale ,care se lasa in folie la rece cel putin 30 minute,Se ia cu mana din aluat si se fac forme de bastonase ,semiluna sau de care forme doriti.Se dau la cuptor 10-15 min la foc mic.Se coc foarte repede .Se scot si se pune ciocolata topita deasupra.
Pentru decorat aveti nevoie de 100 gr ciocolata care se topeste intr-o cratita pe abur si se fac forme pe biscuiti cu o lingurita .
Merge si cu ciocolata alba sa ii decorati ,mai ales ca biscuitii sunt maro ,contrastul va fi unul spectaculos.
Pofta buna si spor la gatit
150 g unt
120 g zahar
235 g faina
1 galbenus
50 g ciocolata simpla
30 g cacao
1 plic zahar vanilat
1/2 praf de copt
un varf cutit sare
In poza apar 2 plicuri praf de copt (trebuia sa pun un plic zahar vanilat dar din graba am pus ce se vede) :))
Se freaca spuma untul cu zaharul ,se adauga galbenusul,zaharul vanilat si praful de copt,sarea.Se adauga faina amestecata inainte cu cacaua si ciocolata rasa .Va iesi un aluat moale ,care se lasa in folie la rece cel putin 30 minute,Se ia cu mana din aluat si se fac forme de bastonase ,semiluna sau de care forme doriti.Se dau la cuptor 10-15 min la foc mic.Se coc foarte repede .Se scot si se pune ciocolata topita deasupra.
Pentru decorat aveti nevoie de 100 gr ciocolata care se topeste intr-o cratita pe abur si se fac forme pe biscuiti cu o lingurita .
Merge si cu ciocolata alba sa ii decorati ,mai ales ca biscuitii sunt maro ,contrastul va fi unul spectaculos.
Pofta buna si spor la gatit
Frittata -Omleta italieneasca
Aveti nevoie de:
5 oua
3-4 fire ceapa verde
putin ardei rosu si galben
sare,piper,coriandru dupa gust
salata verde
2-3 lg ulei
cateva ciuperci (nu erau in poza ca le-am adaugat in timp ce faceam omleta )
Pentru sos aveti nevoie de :
2 lg ulei
3 fire usturoi
4-5 catei de usturoi
4 rosii taiate cubulete
sare ,piper si busuioc
Se caleste usturoiul in ulei ,se adauga rosiile si un pahar mic de apa .Se condimenteaza,se lasa sa fiarba 10-15 minute , apoi se serveste la omleta .
Din aceasta compozitie se fac doua omlete.
Se bat ouale bine ,se condimenteaza cu sare ,piper si coriandru.Se pune putin ulei in tigaie ,se pune jumatate din ardei si ceapa verde ,se calesc apoi se adauga jumatate din ouale batute.Se lasa putin apoi se acopera cu un capac ,se lasa 2-3 minute ,se intoarce omleta pe o farfurie se pune inapoi in tigaie si se coace si pe cealalta parte. Se procedeaza la fel cu omleta a doua .Se serveste pe un pat de salata verde proaspata.Poza cu sosul nu am mai apucat sa fac ca deja se servea masa
Pofta buna si spor la gatit
5 oua
3-4 fire ceapa verde
putin ardei rosu si galben
sare,piper,coriandru dupa gust
salata verde
2-3 lg ulei
cateva ciuperci (nu erau in poza ca le-am adaugat in timp ce faceam omleta )
Pentru sos aveti nevoie de :
2 lg ulei
3 fire usturoi
4-5 catei de usturoi
4 rosii taiate cubulete
sare ,piper si busuioc
Se caleste usturoiul in ulei ,se adauga rosiile si un pahar mic de apa .Se condimenteaza,se lasa sa fiarba 10-15 minute , apoi se serveste la omleta .
Din aceasta compozitie se fac doua omlete.
Se bat ouale bine ,se condimenteaza cu sare ,piper si coriandru.Se pune putin ulei in tigaie ,se pune jumatate din ardei si ceapa verde ,se calesc apoi se adauga jumatate din ouale batute.Se lasa putin apoi se acopera cu un capac ,se lasa 2-3 minute ,se intoarce omleta pe o farfurie se pune inapoi in tigaie si se coace si pe cealalta parte. Se procedeaza la fel cu omleta a doua .Se serveste pe un pat de salata verde proaspata.Poza cu sosul nu am mai apucat sa fac ca deja se servea masa
Pofta buna si spor la gatit
miercuri, 21 mai 2014
Spanac scazut
Aveti nevoie de:
500 gr spanac verde
5 fire de usturoi
2 lg ulei
o cana lapte
2 lg faina
3 lg smantana
sare
Spanacul se spala bine in mai multe ape si se pune la fiert in apa cu sare.Dupa ce e fiert se strecoara apoi cu un cutit se toata .Se taie marunt usturoiul ,se caleste in ulei ,se adauga spanacul si se amesteca bine .Se pune laptele amestecat cu faina si smantana .Se lasa sa fiarba la foc incet amestecand continuu.Se condimenteaza cu sare dupa gust.Se serveste alaturi de oua ochi sau carnati prajiti .
Pofa buna si spor la gatit
500 gr spanac verde
5 fire de usturoi
2 lg ulei
o cana lapte
2 lg faina
3 lg smantana
sare
Spanacul se spala bine in mai multe ape si se pune la fiert in apa cu sare.Dupa ce e fiert se strecoara apoi cu un cutit se toata .Se taie marunt usturoiul ,se caleste in ulei ,se adauga spanacul si se amesteca bine .Se pune laptele amestecat cu faina si smantana .Se lasa sa fiarba la foc incet amestecand continuu.Se condimenteaza cu sare dupa gust.Se serveste alaturi de oua ochi sau carnati prajiti .
Pofa buna si spor la gatit
marți, 20 mai 2014
Fasole verde scazuta cu carne de porc
Aveti nevoie de :
fasole verde (eu am avut la borcan dar daca aveti proaspata e si mai bine )
o cana suc de rosii
3 fire ceapa verde
3 fire usturoi
3 catei usturoi
piper
sare doar daca folositi fasole proaspata
2 lg faina
patrunjel verde
4 lg ulei
Se caleste ceapa , se adauga usturoiul verde si usturoiul tocat marunt,apoi se adauga fasolea si 2 cani de apa .Se fierbe cam 30 de minute iar la urma se adauga sucul de rosii ,se face un amestec din faina cu putina apa pentru a se ingrosa sosul ,se pune la urma ,patrunjel verde tocat.
La acest preparat am facut carne de porc prajita ,se poate folosi si carne de pui sau vita dupa gustul fiecaruia .
Pofta buna si spor la gatit
fasole verde (eu am avut la borcan dar daca aveti proaspata e si mai bine )
o cana suc de rosii
3 fire ceapa verde
3 fire usturoi
3 catei usturoi
piper
sare doar daca folositi fasole proaspata
2 lg faina
patrunjel verde
4 lg ulei
Se caleste ceapa , se adauga usturoiul verde si usturoiul tocat marunt,apoi se adauga fasolea si 2 cani de apa .Se fierbe cam 30 de minute iar la urma se adauga sucul de rosii ,se face un amestec din faina cu putina apa pentru a se ingrosa sosul ,se pune la urma ,patrunjel verde tocat.
La acest preparat am facut carne de porc prajita ,se poate folosi si carne de pui sau vita dupa gustul fiecaruia .
Pofta buna si spor la gatit
Rulouri cu vanilie si frisca
Aveti nevoie de :
1 kg faina
o lingurita sare
o lingura otet
un pac unt
Se amesteca ingredientele de mai sus ,se adauga apa cat cuprinde aproximativ 500 ml pentru un aluat potrivit.Se intinde cu sucitorul o foaie mare si apoi ungeti toata foaia cu o parte din unt..Se impatura aluatul ,se intinde din nou ,se repeta de cel putin 3 -4 ori operatiunea (intins, adunat si facut cu unt ).Se pune intr-o folie si se da la rece 30 min.
Se scoate aluatul se intinde in foaie nu foarte subtire ,se taie fasii inguste de cca 1 cm ,care se ruleaza pe forme de rulouri ,unse cu unt si tapetate cu faina apoi se dau la copt in cuptorul incins inainte ,cam 15 -20 min.Se scot se lasa sa se raceasca putin apoi le puteti scoate de pe forme.
Crema : un plic crema de vanilie de la Dr Oetker (se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj )
250 ml frisca
3-4 plicuri vanilie
Pentru décor zahar pudra
Se amesteca crema cu frisca si la urma se adauga vanilia.
Se umplu rulourile cu aceasta crema ,apoi se dau prin zahar pudra .
Pofta buna si spor la gatit
1 kg faina
o lingurita sare
o lingura otet
un pac unt
Se amesteca ingredientele de mai sus ,se adauga apa cat cuprinde aproximativ 500 ml pentru un aluat potrivit.Se intinde cu sucitorul o foaie mare si apoi ungeti toata foaia cu o parte din unt..Se impatura aluatul ,se intinde din nou ,se repeta de cel putin 3 -4 ori operatiunea (intins, adunat si facut cu unt ).Se pune intr-o folie si se da la rece 30 min.
Se scoate aluatul se intinde in foaie nu foarte subtire ,se taie fasii inguste de cca 1 cm ,care se ruleaza pe forme de rulouri ,unse cu unt si tapetate cu faina apoi se dau la copt in cuptorul incins inainte ,cam 15 -20 min.Se scot se lasa sa se raceasca putin apoi le puteti scoate de pe forme.
Crema : un plic crema de vanilie de la Dr Oetker (se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj )
250 ml frisca
3-4 plicuri vanilie
Pentru décor zahar pudra
Se amesteca crema cu frisca si la urma se adauga vanilia.
Se umplu rulourile cu aceasta crema ,apoi se dau prin zahar pudra .
Pofta buna si spor la gatit
Abonați-vă la:
Postări (Atom)