vineri, 23 mai 2014

Frittata -Omleta italieneasca

Aveti nevoie de:

5 oua
3-4 fire ceapa verde
putin ardei rosu si galben
sare,piper,coriandru dupa gust
salata verde
2-3 lg ulei
cateva ciuperci (nu erau in poza ca le-am adaugat in timp ce faceam omleta )

Pentru sos aveti nevoie de :

2 lg ulei
3 fire usturoi
4-5 catei de usturoi
4 rosii taiate cubulete
sare ,piper si busuioc

Se caleste usturoiul  in ulei ,se adauga rosiile si un pahar mic de apa .Se condimenteaza,se lasa sa fiarba 10-15 minute , apoi se serveste la  omleta .



Din aceasta compozitie se fac doua omlete.
Se bat ouale bine ,se condimenteaza cu sare ,piper si coriandru.Se pune putin ulei in tigaie ,se pune jumatate din ardei si ceapa verde ,se calesc apoi se adauga jumatate din ouale batute.Se lasa putin apoi se acopera cu un capac ,se lasa 2-3 minute ,se intoarce omleta pe o farfurie  se pune inapoi in tigaie si se coace si pe cealalta parte. Se procedeaza la fel cu omleta a doua .Se serveste pe un pat de salata verde proaspata.Poza cu sosul nu am mai apucat sa fac ca deja se servea masa






Pofta buna si spor la gatit

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu