Aveti nevoie de :
5 oua
150 sunca
patrunjel verde
sare si piper
Galbenusele se amesteca cu sunca taiata bucati mici ,se condimenteaza cu sare si piper apoi se adauga patrunjel verde.Se pune aceasta compozitie intr-o punga sau sul daca aveti ,se leaga cu ata bine la capete sau daca folositi punga se leaga bine ca sa nu ramaneti fara compozitie .Se pune in apa care fierbe cam 20 minute pana se prinde compozitia bine .Se intoarce pe toate partile ca sa se fiarba bine .
Se lasa sa se raceasca apoi se scoate ata si punga ,se pune in alta punga (sau sul mai mare ) si se adauga albusele nebatute.Se pune din nou la fiert cam 10-15 minute ,intorcandu-se din nou sa cuprinda albusele toata rulada ,se vede cand albusele sunt fierte pe langa rulou.Se lasa sa se raceasca complet apoi se taie felii.
Are un aspect deosebit si foarte gustos acest preparat .
Pofta buna si spor la gatit
luni, 7 aprilie 2014
Rulouri din clatite umplute cu carnati si varza
Aveti nevoie de:
500 gr faina alba
2 oua
sare
un varf cutit praf de copt
apa cat cuprinde
Din aceste ingrediente se face un aluat moale ca si pentru clatite.Se fac clatite in tigaie mare ,se lasa deoparte.
Umplutura :
o varza verde potrivita
2-3 bucati carnati
sare si piper
Pentru pane aveti nevoie de:
3 oua ,3 lg faina alba ,sare si piper,ulei pentru prajit
Se taie carnatii bucati mici si se prajesc putin ,varza se taie fideluta si se caleste ,se condimenteaza cu sare si piper apoi se amesteca cu carnatii .
Se ia cate o clatita ,se pune o lingura din amestecul de varza si carnati ,se ruleaza ca si sarmalele apoi se dau prin faina si ou si se prajesc cateva minute .
Arata foarte bine si au gust minunat.
Pofta buna si spor la gatit
500 gr faina alba
2 oua
sare
un varf cutit praf de copt
apa cat cuprinde
Din aceste ingrediente se face un aluat moale ca si pentru clatite.Se fac clatite in tigaie mare ,se lasa deoparte.
Umplutura :
o varza verde potrivita
2-3 bucati carnati
sare si piper
Pentru pane aveti nevoie de:
3 oua ,3 lg faina alba ,sare si piper,ulei pentru prajit
Se taie carnatii bucati mici si se prajesc putin ,varza se taie fideluta si se caleste ,se condimenteaza cu sare si piper apoi se amesteca cu carnatii .
Se ia cate o clatita ,se pune o lingura din amestecul de varza si carnati ,se ruleaza ca si sarmalele apoi se dau prin faina si ou si se prajesc cateva minute .
Arata foarte bine si au gust minunat.
Pofta buna si spor la gatit
Bombe cu visine
Aveti nevoie de:
1 pachet de unt
1 cana zahar
2 cani apa
2 linguri cacao
500 g biscuiti
esenta de rom o sticluta
visine din visinata (fara samburi )
100 gr nuca de cocos
50 gr zahar si 50 gr nuca macinata
Intr-o cratita punem apa si zaharul si o punem pe foc. Amestecam sa se topeasca zaharul si lasam sa fiarba 3 minute.Apoi adaugam cele 2 linguri de cacao si lasam sa mai fiarba inca 3 minute,Dupa aceea punem untul taiat in mai multe bucati ca sa se topeasca mai repede Apoi punem si putina esenta de rom pentru gust.Dupa ce s-a topit untul se pun biscuitii macinati in prealabil si se amesteca bine. Se ia cratita de pe foc apoi din compozitia rezultata se fac bombele, care au forme de sfere micute ,se pune cate o visina in mijloc(fara sambure ) si se dau prin nuca de cocos apoi se pun la rece!
Practic reteta e aproape la fel ca si la salamul de biscuiti doar se adauga visinele si au alt gust minunat de altfel
O parte le-am dat prin nuca de cocos iar cealalta parte prin nuca macinata si zahar
Pofta buna si spor la gatit
1 pachet de unt
1 cana zahar
2 cani apa
2 linguri cacao
500 g biscuiti
esenta de rom o sticluta
visine din visinata (fara samburi )
100 gr nuca de cocos
50 gr zahar si 50 gr nuca macinata
Intr-o cratita punem apa si zaharul si o punem pe foc. Amestecam sa se topeasca zaharul si lasam sa fiarba 3 minute.Apoi adaugam cele 2 linguri de cacao si lasam sa mai fiarba inca 3 minute,Dupa aceea punem untul taiat in mai multe bucati ca sa se topeasca mai repede Apoi punem si putina esenta de rom pentru gust.Dupa ce s-a topit untul se pun biscuitii macinati in prealabil si se amesteca bine. Se ia cratita de pe foc apoi din compozitia rezultata se fac bombele, care au forme de sfere micute ,se pune cate o visina in mijloc(fara sambure ) si se dau prin nuca de cocos apoi se pun la rece!
Practic reteta e aproape la fel ca si la salamul de biscuiti doar se adauga visinele si au alt gust minunat de altfel
O parte le-am dat prin nuca de cocos iar cealalta parte prin nuca macinata si zahar
Pofta buna si spor la gatit
Fasole boabe scazuta cu carnati afumati
Aveti nevoie de:
350 gr fasole boabe
4 fire ceapa verde(sau o ceapa alba mare)
Maggi (eu am pus cub de gaina ca e mai aromata mancarea )
4 foi de dafin
2 bucati carnati afumati
5 catei de usturoi
un ardei rosu
o lg boia dulce(sau picanta daca va place)
piper si sare (daca mai este nevoie) dupa gust
2-3 lg ulei pentru prajit
patrunjel verde
Fasolea boabe se spala bine in mai multe ape ,se pune la fiert in apa cu putina sare.
Ceapa se curata si se taie marunt,se caleste in putin ulei ,se adauga usturoiul pisat ,foile de dafin ,boiaua ,Maggi 2 cubulete,carnatii taiati felii si la urma fasolea .Se adauga cam o cana si jumatate din apa in care a fiert fasolea ,se mai lasa pe foc cam 10 minute ,piper si patrunjel verde tocat marunt ,apoi se poate servi .
Pofta buna si spor la gatit
350 gr fasole boabe
4 fire ceapa verde(sau o ceapa alba mare)
Maggi (eu am pus cub de gaina ca e mai aromata mancarea )
4 foi de dafin
2 bucati carnati afumati
5 catei de usturoi
un ardei rosu
o lg boia dulce(sau picanta daca va place)
piper si sare (daca mai este nevoie) dupa gust
2-3 lg ulei pentru prajit
patrunjel verde
Fasolea boabe se spala bine in mai multe ape ,se pune la fiert in apa cu putina sare.
Ceapa se curata si se taie marunt,se caleste in putin ulei ,se adauga usturoiul pisat ,foile de dafin ,boiaua ,Maggi 2 cubulete,carnatii taiati felii si la urma fasolea .Se adauga cam o cana si jumatate din apa in care a fiert fasolea ,se mai lasa pe foc cam 10 minute ,piper si patrunjel verde tocat marunt ,apoi se poate servi .
Pofta buna si spor la gatit
Mucenici moldovenesti
Aveti nevoie de:
600 gr faina
un cub mic drojdie
125 ml lapte caldut
125 ml apa
6 lg zahar
1 ou
100 gr unt
o lingurita sare
coaja rasa de lamaie
Pentru uns mucenicii inainte de ai introduce la cuptor aveti nevoie de un pahar mic lapte si un galbenus de ou
Pentru uns dupa ce ii scoateti de la cuptor aveti nevoie de miere si nuca macinata
Se amesteca ingredientele de mai sus ,sa va iasa o coca nu foarte tare si se lasa la dospit cam o ora si jumatate.Se iau bucatele din aluat si se fac in forme de 8 ,se pun in tava la o distanta de 2 cm unul de celalalt ,se ung cu ou si lapte si se mai lasa la crescut 30 min.
Se dau la cuptor aproximativ 25 de minute pana se rumenesc si capata o culoare frumoasa .Se scot si se ung cu miere apoi se dau prin nuca .Sunt foarte buni si aromati.
Eu am facut si rotunzi .
Pofta buna si spor la gatit
600 gr faina
un cub mic drojdie
125 ml lapte caldut
125 ml apa
6 lg zahar
1 ou
100 gr unt
o lingurita sare
coaja rasa de lamaie
Pentru uns mucenicii inainte de ai introduce la cuptor aveti nevoie de un pahar mic lapte si un galbenus de ou
Pentru uns dupa ce ii scoateti de la cuptor aveti nevoie de miere si nuca macinata
Se amesteca ingredientele de mai sus ,sa va iasa o coca nu foarte tare si se lasa la dospit cam o ora si jumatate.Se iau bucatele din aluat si se fac in forme de 8 ,se pun in tava la o distanta de 2 cm unul de celalalt ,se ung cu ou si lapte si se mai lasa la crescut 30 min.
Se dau la cuptor aproximativ 25 de minute pana se rumenesc si capata o culoare frumoasa .Se scot si se ung cu miere apoi se dau prin nuca .Sunt foarte buni si aromati.
Eu am facut si rotunzi .
Pofta buna si spor la gatit
sâmbătă, 5 aprilie 2014
Briose cu stafide si ciocolata
Aveti nevoie de:
3 oua
3 cesti ulei
3 cesti zahar
6 cesti faina(daca va iese mai moale compozitia se mai poate adauga o jumatate cescuta faina )
o lamaie (zeama si coaja rasa )
un praf de copt
stafide 100 gr
un varf cutit sare
Pentru glazura :
200 gr ciocolata
bombonele colorate
Intr-un castron mare se sparg ouale, se bat bine cu mixerul. Se adauga zaharul si se bate si el cu ouale pana se topeste. Apoi se adauga pe rand cestile de ulei. Dupa ce se adauga o ceasca, se mixeaza 2 minute si tot asa pana se pun cele 3 cesti de ulei. Se adauga apoi, pe rand cestile de faina. Dupa fiecare ceasca se mixeaza compozitia. Dupa ce s-a incorporat faina, deasupra vasului cu aluatul, se stinge un varf de cutit de praf de copt cu zeama de lamaie. Se rade apoi coaja de la o lamaie intreaga peste aluat si se stoarce si restul de zeama de lamaie. Dupa aceasta, se amesteca totul pret de un minut. Coca e gata. Vom observa ca daca luam putina coca cu varful linguritei, aceasta nu curge dar e foarte moale .Se adauga stafidele si se amesteca usor.
Se pune cate o lingura din aceasta compozitie in forme de briose (unse cu unt si tapetate cu faina ).Se dau la cuptor la foc potrivit 35-40 de minute apoi dupa ce sau racit putin se scot pe un platou si se orneaza cu ciocolata topita si bombonele colorate.Sunt foarte bune si aromate ,se pastreaza mai multe zile la rece si infoliate.
Pofta buna si spor la gatit
3 oua
3 cesti ulei
3 cesti zahar
6 cesti faina(daca va iese mai moale compozitia se mai poate adauga o jumatate cescuta faina )
o lamaie (zeama si coaja rasa )
un praf de copt
stafide 100 gr
un varf cutit sare
Pentru glazura :
200 gr ciocolata
bombonele colorate
Intr-un castron mare se sparg ouale, se bat bine cu mixerul. Se adauga zaharul si se bate si el cu ouale pana se topeste. Apoi se adauga pe rand cestile de ulei. Dupa ce se adauga o ceasca, se mixeaza 2 minute si tot asa pana se pun cele 3 cesti de ulei. Se adauga apoi, pe rand cestile de faina. Dupa fiecare ceasca se mixeaza compozitia. Dupa ce s-a incorporat faina, deasupra vasului cu aluatul, se stinge un varf de cutit de praf de copt cu zeama de lamaie. Se rade apoi coaja de la o lamaie intreaga peste aluat si se stoarce si restul de zeama de lamaie. Dupa aceasta, se amesteca totul pret de un minut. Coca e gata. Vom observa ca daca luam putina coca cu varful linguritei, aceasta nu curge dar e foarte moale .Se adauga stafidele si se amesteca usor.
Se pune cate o lingura din aceasta compozitie in forme de briose (unse cu unt si tapetate cu faina ).Se dau la cuptor la foc potrivit 35-40 de minute apoi dupa ce sau racit putin se scot pe un platou si se orneaza cu ciocolata topita si bombonele colorate.Sunt foarte bune si aromate ,se pastreaza mai multe zile la rece si infoliate.
Pofta buna si spor la gatit
vineri, 4 aprilie 2014
Tort cu crema de vanilie si aroma de portocale
Pentru blat :
7 oua
7 lg zahar
7 lg faina
un varf cutit sare
praf de copt
Pentru crema :
2 plicuri crema de vanilie Dr Oetker
Pentru ornat : frisca ,ciocolata rasa si coaja rasa de portocale
Pentru insiropat : 3 lg zahar ars si o cana de apa
Se separa albusele de galbenuse ,se bat bine se adauga zaharul ,praful de copt si sarea iar la urma ,galbenusele si faina .Se amesteca usor ,se pune intr-o forma rotunda cu hartie de copt si se da la cuptor 35- 40 minute la foc potrivit sau pana ce sa rumenit deasupra.
Se scoate si se lasa sa se raceasca apoi se taie in 3 parti egale.
Crema se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj.Se face un sirop din zahar ars ,se pune prima foaie se insiropeaza ,se pune crema ,foaie ,se insiropeaza din nou ,crema iar ultima foaie se pune si se apasa putin .Se da la rece .
Din portocale am facut un sirop in amestec cu gelatina dar de data aceasta nu mi-a iesit cum am vrut asa ca am folosit frisca pentru ornat ,ciocolata rasa si coaja rasa de portocala .
E aromata si tare buna
Pofta buna si spor la gatit
7 oua
7 lg zahar
7 lg faina
un varf cutit sare
praf de copt
Pentru crema :
2 plicuri crema de vanilie Dr Oetker
Pentru ornat : frisca ,ciocolata rasa si coaja rasa de portocale
Pentru insiropat : 3 lg zahar ars si o cana de apa
Se separa albusele de galbenuse ,se bat bine se adauga zaharul ,praful de copt si sarea iar la urma ,galbenusele si faina .Se amesteca usor ,se pune intr-o forma rotunda cu hartie de copt si se da la cuptor 35- 40 minute la foc potrivit sau pana ce sa rumenit deasupra.
Se scoate si se lasa sa se raceasca apoi se taie in 3 parti egale.
Crema se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj.Se face un sirop din zahar ars ,se pune prima foaie se insiropeaza ,se pune crema ,foaie ,se insiropeaza din nou ,crema iar ultima foaie se pune si se apasa putin .Se da la rece .
Din portocale am facut un sirop in amestec cu gelatina dar de data aceasta nu mi-a iesit cum am vrut asa ca am folosit frisca pentru ornat ,ciocolata rasa si coaja rasa de portocala .
E aromata si tare buna
Pofta buna si spor la gatit
Abonați-vă la:
Postări (Atom)