Pentru blat :
7 oua
7 lg zahar
7 lg faina
un varf cutit sare
praf de copt
Pentru crema :
2 plicuri crema de vanilie Dr Oetker
Pentru ornat : frisca ,ciocolata rasa si coaja rasa de portocale
Pentru insiropat : 3 lg zahar ars si o cana de apa
Se separa albusele de galbenuse ,se bat bine se adauga zaharul ,praful de copt si sarea iar la urma ,galbenusele si faina .Se amesteca usor ,se pune intr-o forma rotunda cu hartie de copt si se da la cuptor 35- 40 minute la foc potrivit sau pana ce sa rumenit deasupra.
Se scoate si se lasa sa se raceasca apoi se taie in 3 parti egale.
Crema se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj.Se face un sirop din zahar ars ,se pune prima foaie se insiropeaza ,se pune crema ,foaie ,se insiropeaza din nou ,crema iar ultima foaie se pune si se apasa putin .Se da la rece .
Din portocale am facut un sirop in amestec cu gelatina dar de data aceasta nu mi-a iesit cum am vrut asa ca am folosit frisca pentru ornat ,ciocolata rasa si coaja rasa de portocala .
E aromata si tare buna
Pofta buna si spor la gatit
vineri, 4 aprilie 2014
Salata Cezar
Aveti nevoie de:
O salata verde
un piept de pui
150 gr cascaval
o lamaie
2 morcovi
2 oua fierte
2 lingurite mustar
un pahar mic iaurt simplu
4 catei usturoi
2 lingurite otet
2 lg ulei
o rosie
sare si piper dupa gust
Este o salata reinventata ,foarte buna si aromata .
Se taie pieptul de pui in bucati mici ,se condimenteaza cu sare si piper si se prajeste in ulei.Salata verde se spala ,se rupe in bucati potrivite (se poate si taia dupa cum va place ),se adauga intr-un castron alaturi de carnea de pui,morcovii se spala ,se curata apoi se dau pe razatoarea mare ,cascavalul se taie cubulete ,ouale fierte taiate in 4,usturoiul pisat si rosia taiata felii.Se amesteca usor,iar la urma se adauga mustarul amestecat cu iaurt ,zeama de lamaie si otetul (otet se adauga numai daca este nevoie ,eu nu am mai pus ca are zeama de lamaie si e suficient de acrisoara)
Se mai adauga sare si piper dupa gust apoi se poate servi.
E o salata foarte gustoasa
Pofta buna si spor la gatit
O salata verde
un piept de pui
150 gr cascaval
o lamaie
2 morcovi
2 oua fierte
2 lingurite mustar
un pahar mic iaurt simplu
4 catei usturoi
2 lingurite otet
2 lg ulei
o rosie
sare si piper dupa gust
Este o salata reinventata ,foarte buna si aromata .
Se taie pieptul de pui in bucati mici ,se condimenteaza cu sare si piper si se prajeste in ulei.Salata verde se spala ,se rupe in bucati potrivite (se poate si taia dupa cum va place ),se adauga intr-un castron alaturi de carnea de pui,morcovii se spala ,se curata apoi se dau pe razatoarea mare ,cascavalul se taie cubulete ,ouale fierte taiate in 4,usturoiul pisat si rosia taiata felii.Se amesteca usor,iar la urma se adauga mustarul amestecat cu iaurt ,zeama de lamaie si otetul (otet se adauga numai daca este nevoie ,eu nu am mai pus ca are zeama de lamaie si e suficient de acrisoara)
Se mai adauga sare si piper dupa gust apoi se poate servi.
E o salata foarte gustoasa
Pofta buna si spor la gatit
miercuri, 2 aprilie 2014
Salam de biscuiti cu stafide
Aveti nevoie de:
600 gr biscuiti
un pachet margarina sau unt
esenta de rom dupa gust(eu am pus o sticluta mica ca e suficient de aromata )
o cana zahar
o cana si jumatate apa
2 lg cacao
50 gr stafide
Se pune la fiert apa ,margarina (untul),zaharul si cacaua pana se topesc toate ,se lasa focul incet si se adauga biscuitii rupti in bucati mici (daca mai e nevoie se scot din biscuiti sau se adauga )se pune la final esenta de rom si stafidele .
Se imparte compozitia in doua se pune pe folie si se ruleaza ,mi-au iesit doua bucati se leaga la capete cu ata se dau forma mai rotunda si se pun la congelator cam 2 ore.Se scoate salamul si se taie felii mai groase .Se aseaza pe o farfurie si se servesc .
Pofta buna si spor la gatit
600 gr biscuiti
un pachet margarina sau unt
esenta de rom dupa gust(eu am pus o sticluta mica ca e suficient de aromata )
o cana zahar
o cana si jumatate apa
2 lg cacao
50 gr stafide
Se pune la fiert apa ,margarina (untul),zaharul si cacaua pana se topesc toate ,se lasa focul incet si se adauga biscuitii rupti in bucati mici (daca mai e nevoie se scot din biscuiti sau se adauga )se pune la final esenta de rom si stafidele .
Se imparte compozitia in doua se pune pe folie si se ruleaza ,mi-au iesit doua bucati se leaga la capete cu ata se dau forma mai rotunda si se pun la congelator cam 2 ore.Se scoate salamul si se taie felii mai groase .Se aseaza pe o farfurie si se servesc .
Pofta buna si spor la gatit
marți, 1 aprilie 2014
Rulouri din piept de pui cu ciuperci si cascaval
Aveti nevoie de:
2 bucati mari piept de pui
100 gr ciuperci
100 gr cascaval
sare si piper dupa gust
3 oua
3 lg faina alba
o lingurita vegeta
ulei pentru prajit
Pieptul de pui se taie felii nu foarte subtiri ,se bat putin cu ciocanul ,se pune sare si piper ,ciuperci (se taie in fasii mici )si cascaval ras .Se ruleaza se leaga cu ata si se fierb aproximativ 20 minute in apa cu o lingurita vegeta.
Se scot se lasa la rece apoi se desface ata ,se dau prin ou batut si faina si se prajesc pe toate partile in ulei incins cateva minute .Se scot pe un prosop de bucatarie sa se scurga de surplusul de ulei ,apoi cand sunt reci se taie felii si se aseaza frumos pe un platou alaturi de alte aperitive. Au un gust minunat si arata foarte bine .
Pofta buna si spor la gatit
2 bucati mari piept de pui
100 gr ciuperci
100 gr cascaval
sare si piper dupa gust
3 oua
3 lg faina alba
o lingurita vegeta
ulei pentru prajit
Pieptul de pui se taie felii nu foarte subtiri ,se bat putin cu ciocanul ,se pune sare si piper ,ciuperci (se taie in fasii mici )si cascaval ras .Se ruleaza se leaga cu ata si se fierb aproximativ 20 minute in apa cu o lingurita vegeta.
Se scot se lasa la rece apoi se desface ata ,se dau prin ou batut si faina si se prajesc pe toate partile in ulei incins cateva minute .Se scot pe un prosop de bucatarie sa se scurga de surplusul de ulei ,apoi cand sunt reci se taie felii si se aseaza frumos pe un platou alaturi de alte aperitive. Au un gust minunat si arata foarte bine .
Pofta buna si spor la gatit
luni, 31 martie 2014
Tort cu ciocolata
Aveti nevoie de:
7 oua
7 lg zahar
5 lg faina alba
2 lg cacao
un varf cutit sare
un praf de copt
Crema : 2 plicuri crema de ciocolata Dr Oetker
Glazura : 200 gr ciocolata simpla
Sirop : 5 lg zahar se caramelizeaza se adauga 2 cani de apa si se lasa sa fiarba putin.
Se separa albusele de galbenuse ,se bat bine apoi se adauga zaharul pe rand ,sarea si praful de copt ,galbenusele iar la urma faina amestecata si cernuta inainte cu cacaua .Se amesteca usor si se pune blatul intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina sau puteti folosi hartie de copt.Se coace la foc potrivit 35-40 minute.
Se lasa sa se raceasca apoi se taie in 3 parti egale.
Crema se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj.
Glazura :se topeste ciocolata pe baie de abur si se pune deasupra iar cu un cutit se intinde uniform.
Eu am facut formele cu o furculita ,din crema ramasa am facut diverse floricele .Se da la rece cateva ore apoi se poate servi cu ciocolata rasa deasupra.
Pofta buna si spor la gatit
7 oua
7 lg zahar
5 lg faina alba
2 lg cacao
un varf cutit sare
un praf de copt
Crema : 2 plicuri crema de ciocolata Dr Oetker
Glazura : 200 gr ciocolata simpla
Sirop : 5 lg zahar se caramelizeaza se adauga 2 cani de apa si se lasa sa fiarba putin.
Se separa albusele de galbenuse ,se bat bine apoi se adauga zaharul pe rand ,sarea si praful de copt ,galbenusele iar la urma faina amestecata si cernuta inainte cu cacaua .Se amesteca usor si se pune blatul intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina sau puteti folosi hartie de copt.Se coace la foc potrivit 35-40 minute.
Se lasa sa se raceasca apoi se taie in 3 parti egale.
Crema se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj.
Glazura :se topeste ciocolata pe baie de abur si se pune deasupra iar cu un cutit se intinde uniform.
Eu am facut formele cu o furculita ,din crema ramasa am facut diverse floricele .Se da la rece cateva ore apoi se poate servi cu ciocolata rasa deasupra.
Pofta buna si spor la gatit
joi, 27 martie 2014
Budinca de cartofi cu branza la cuptor
Aveti nevoie de:
800 gr cartofi
300 gr branza (eu am folosit cascaval )
4 oua
2 lg pesmet
o jumatate ardei rosu
sare dupa gust
150 gr unt
150 gr smantana
Se spala bine cartofii si se pun la fiert in coaja ,se curata si se taie felii .
Ouale se bat bine cu praful de sare ,cascavalul ras si smantana .
Se unge o forma cu unt(eu am folosit hartie de copt) ,se presara pesmetul si alternativ se pun cartofii si amestecul de oua cu smantana si cascaval .
Ultimul strat am pus cascaval ras.Se da la cuptor cam 20-25 min pana ce prinde o crusta frumoasa .Se lasa sa se raceasca putin apoi se poate servi.E foarte buna am facut de cina ,usoara si delicioasa .
Pofta buna si spor la gatit
Bezele
Aveti nevoie de :
4 albuse
200 gr zahar
Se încinge cuptorul . Se tapetează două forme de copt cu hârtie pergament. Se aşază albuşurile într-un bol mare, curat, şi se bat cu ajutorul mixerului electric la viteza mică. Când capătă consistenţa spumei, se măreşte viteza la mediu şi se bat până ce se obţine o compoziţe cu textura băţoasă, care rămâne pe paletele mixerului. Albuşurile nu se bat excesiv, pentru că vor face cocoloaşe sau vor deveni prea pufoase.
Se adaugă zahărul, câte o lingură pe rând, în timp ce compoziţia se bate pe viteza mare, până ce se obţine o textură de bezea, lucioasă şi consistentă – operaţiunea poate dura până la 10 minute. În acest moment, zahărul ar trebui să fie dizolvat complet.
Se aşează compoziţia pe foaia de copt, cu ajutorul unei linguri mari, din metal. sau cu o forma . Se pot face fie 12 bezele mari, fie 24 de bucăţi mici . Nu vă faceţi griji din cauza formei, neteziţi orice denivelare cu degetul puţin umezit.Se aşază bezelele în cuptor, se dă căldura mai încet la 120ºC/gaz şi se lasă o oră. Se închide focul şi se lasă la răcorit în cuptor.
Pofta buna si spor la gatit
4 albuse
200 gr zahar
Se încinge cuptorul . Se tapetează două forme de copt cu hârtie pergament. Se aşază albuşurile într-un bol mare, curat, şi se bat cu ajutorul mixerului electric la viteza mică. Când capătă consistenţa spumei, se măreşte viteza la mediu şi se bat până ce se obţine o compoziţe cu textura băţoasă, care rămâne pe paletele mixerului. Albuşurile nu se bat excesiv, pentru că vor face cocoloaşe sau vor deveni prea pufoase.
Se adaugă zahărul, câte o lingură pe rând, în timp ce compoziţia se bate pe viteza mare, până ce se obţine o textură de bezea, lucioasă şi consistentă – operaţiunea poate dura până la 10 minute. În acest moment, zahărul ar trebui să fie dizolvat complet.
Se aşează compoziţia pe foaia de copt, cu ajutorul unei linguri mari, din metal. sau cu o forma . Se pot face fie 12 bezele mari, fie 24 de bucăţi mici . Nu vă faceţi griji din cauza formei, neteziţi orice denivelare cu degetul puţin umezit.Se aşază bezelele în cuptor, se dă căldura mai încet la 120ºC/gaz şi se lasă o oră. Se închide focul şi se lasă la răcorit în cuptor.
Pofta buna si spor la gatit
Abonați-vă la:
Postări (Atom)