duminică, 9 iulie 2017

Tort de biscuiti cu ciocolata

Aveti nevoie de:

600 gr biscuiti simpli
150 gr unt
150 gr zahar
50 gr cacao
o esenta vanilie
250 ml apa rece


Glazura :

200 ml frisca lichida
280 gr ciocolata simpla















Biscuitii se zdrobesc .Zaharul se amesteca cu cacaua si esenta de vanilie.Se pune apa rece peste aceasta compozitie si se amesteca ,se da la foc pana incepe sa dea in clocot ,se mai lasa 2-3 minute apoi se adauga untul .Se fierbe pana la topirea completa a untului .Se ia si se pune peste biscuiti ,se amesteca pana nu mai ramane lichid deloc .Se ia o forma de tort ,se pune compozitia de biscuiti si se apasa usor cu o lingura pana va iese uniform.Se da la rece pana se face glazura .


Glazura :

Se pune frisca si ciocolata rupta bucati mici impreuna la foc mic si se amesteca continuu pana se topeste ciocolata .Se pune aceasta glazura peste blatul de biscuiti  si se da la rece macar o ora .Se desface forma si se poate servi .Se taie cu un cutit ud..Este un tort delicios si usor de facut .


Pofta buna si spor la gatit

luni, 3 iulie 2017

Tort de vara cu doua creme si gem de caise

Recent am facut din nou ceva bun si racoros de vara ,combinatia cremelor dulci cu caisele putin acrisoare este perfecta asa ca va recomand sa o faceti si voi



Pentru blat aveti nevoie de :

5 oua
5 lg zahar
3 lg cacao
2 lg faina
putina esenta de rom
un varf cutit sare
un varf cutit praf de copt














Se bat albusurile cu zaharul ,se adauga galbenusurile amestecate inainte cu sarea si praful de copt ,la urma esenta de rom ,cacaua si faina .Se amesteca usor si se pune intr-o tava rotunda de tort la copt 35-40 minute.Cand e rece blatul se taie in 3 parti egale .



Crema :

un plic crema de lamaie (se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj )
un plic crema de vanilie (se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj)
1/2 pachet stafide
1/2 sticluta esenta de rom
200 ml frisca
3 l-te gelatina

Pentru decor am cumparat caise si am facut gem




Cremele se amesteca usor ,se adauga frisca batuta separat ,esenta de rom si stafidele ,la urma gelatina inmuiata bine in putina apa calduta
Pentru decor am ales sa fac putin gem de caise pe care l-am intins deasupra .
Se umplu foile cu aceasta crema ,si se da la rece peste noapte .Este un tort delicios si racoros numai bun de servit in familie sau alaturi de prieteni .



Pofta buna si spor la gatit


duminică, 11 iunie 2017

Rulada cu ananas si Panna Cotta

O noua rulada inventata cu piscoturi de casa si o crema fina si delicioasa


Pentru baza aveti nevoie de piscoturi (facute in casa sau cumparate )
Pentru insiropat am folosit compotul de la ananas

Crema :

O cutie de Panna Cotta
2 lg lapte praf
200 ml frisca Meggle
2 l-te gelatina
o esenta vanilie














Se bate frisca bine ,se adauga toata cutia de panna cotta si vanilia ,laptele praf si se mixeaza bine ,la final gelatina inmuiata bine in putina apa calda .Ananasul se taie bucati cat mai mici si se amesteca cu crema .

Aranjare :

Se pun piscoturile inmuiate bine in compot pe o folie ,se acopera cu alta folie si se lasa sa se inmoaie bine ,se pune crema si se intinde uniform ,apoi se ruleaza incet ,se leaga la capete si se lasa la rece peste noapte,se orneaza cu crema si fructe dupa gust.


Pofta buna si spor la gatit

sâmbătă, 20 mai 2017

Tort cu ulei de cocos

Buna dragilor

In urma cu ceva timp am fost provocata de cativa prieteni buni sa inventez o reteta cu ..ulei de cocos ,sincer nu am mai facut pana acum retete cu acest ingredient dar folosesc destul de des nuca de cocos la diverse prajituri si torturi asa ca ma gandeam ca nu poate fi greu deloc sa ,,scot ,, o reteta din gandurile mele speciale .,...am acceptat aceasta provocare mai ales ca e venita din partea prietenilor dragi care stiu ca pot face fata la orice test care are legatura cu ceva dulce facut in casa  ...
Am cautat ...am gandit si ...am inventat un tort delicios cu ..https://vegis.ro/ulei-de-cocos/?gclid=CKbugJ6tgNQCFXMo0wody4QB7Q.mi-am pregatit ingredientele si am incercat sa fac ceva inedit si special si dupa cum se vede din pozele prezentate mai jos am si reusit ,multumesc Vegis pentru sansa de a face ceva bun ,simplu dar de efect ...rezultatul imi place si a placut si celor dragi care au gustat ...


Pentru blat :

6 oua
6 lg zahar
6 lg faina
2 pliculete zahar vanilat
un varf cutit sare
un varf cutit praf de copt















Se bat albusurile spuma ,se adauga zaharul si vanilia ,la urma praful de copt ,sarea si faina pe rand.Se pune blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace 35 minute la foc potrivit .
Se scoate blatul ,se lasa la rece si se taie in 3 foi egale.


Crema :

125 gr ulei de cocos (l-am lasat la temperatura camerei si asa solid l-am folosit )
300 gr unt
300 ml lapte
150 gr lapte praf
125 gr zahar
3 l-te gelatina


Se freaca spuma untul cu zaharul ,se adauga laptele praf si uleiul de cocos pe rand ,se mixeaza la viteza mica ,laptele cate putin pana se incorporeaza tot ,la final  3 l-te gelatina (inmuiate bine in putina apa calduta )


Aranjare:

Se pune in tava de copt folie ,prima foaie ,se insiropeaza cu suc natural ,jumatate din crema ,foaia a doua ,restul de crema ramasa si ultima foaie .
Se apasa putin foile si se lasa la rece cateva ore (sau peste noapte)
Deasupra am presarat putin zahar brun si decorat cu fructe de padure .A iesit un tort delicios care a fost savurat de cei dragi .


Pofta buna si spor la gatit

marți, 7 februarie 2017

Briose cu ciocolata

Aveti nevoie de :

4 oua
1/2 praf de copt
un varf cutit sare
125 ml ulei
125 ml lapte
1/2 sticluta esenta de rom
2 lg cacao
250 gr faina
10 lg rase de zahar
bucati de ciocolata







Pentru ornat frisca  si ciocolata


Ouale se separa .Albusurile se bat spuma cu zaharul ,pe rand se adauga si restul ingredienelor ,la urma faina amestecata cu cacaua .Dupa ce sau amestecat bine toate se adauga bucatele de ciocolata (eu am pus de la oua kinder ca fetita mea nu mananca ciocolata ,doar jucaria conteaza pentru ea :))

Se pregatesc formele de briose (se fac cu unt si faina sau se pun in hartii speciale ).Se pune cu o lingura din compozitia de mai sus pana la baza formei.Se dau la cuptor 25 de minute .
Se scot pe un platou si se lasa sa se raceasca .Se orneaza cu frisca si ciocolata .
Din aceasta compozitie mi-au iesit 20 de briose .


Pofta buna si spor la gatit

Tort Angel

Aveti nevoie de :

Un blat tort vanilie (se poate cumpara din comert ,eu de obicei fac blaturile dar daca l-am primit cadou l-am folosit pe acesta )
Un plic crema vanilie Dr Oetker
200 ml frisca
250 gr mascarpone
1/2 sticluta esenta de rom
2 l-te gelatina
putin suc natural








Crema de vanilie se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj ,frisca se bate spuma ,se adauga mascarpone si se amesteca usor.La urma se adauga gelatina inmuiata inainte in putina apa calduta .
Se mixeaza toate incet.
Foile de blat se insiropeaza cu suc natural .Se pune in forma de tort prima foaie ,se insiropeaza ,se adauga o parte din crema ,la fel se procedeaza si cu celelalte doua foi .Se lasa la rece cateva ore .
Se orneaza cu putina crema si dupa imaginatia fiecaruia cu ce ii place .
Un tort rapid si bun


Pofta buna si spor la gatit

miercuri, 1 februarie 2017

Prajitura cu mascarpone si frisca

Aveti nevoie de:

6 oua
6 lg zahar
esenta rom
un varf cutit sare
un varf cutit praf de copt
4 lg faina
2 lg cacao













Albusurile se bat spuma cu zaharul ,se adauga esenta de rom ,galbenusurile ,sarea si praful de copt ,la urma faina amestecata cu cacaua si cernuta .Se amesteca usor si se da la copt cam 35 minute .
Se lasa sa se raceasca si se taie in doua felii egale (sau macar aproximativ)


Crema :

250 gr mascarpone
250 ml frisca Meggle
2 l-te gelatina
3 l-te zahar


Se bate frisca bine ,se adauga mascarpone si zaharul iar la urma gelatina inmuiata bine in putina apa calda .Se amesteca bine toate .

Aranjare;
Se pune prima foaie in tava in care a copt (se pune folie inainte ) se insiropeaza cu suc (eu am pus pepsi ca ne place mult combinatia ) jumatate din crema ,foaie se insiropeaza din nou si crema ramasa Deasupra cacao si ciocolata (este la plic sau se razuieste )
Se lasa la rece pana a doua zi si se poate servi ,un desert fin ,usor de facut si tare bun .


Pofta buna si spor la gatit