Recent am facut din nou ceva bun si racoros de vara ,combinatia cremelor dulci cu caisele putin acrisoare este perfecta asa ca va recomand sa o faceti si voi
Pentru blat aveti nevoie de :
5 oua
5 lg zahar
3 lg cacao
2 lg faina
putina esenta de rom
un varf cutit sare
un varf cutit praf de copt
Se bat albusurile cu zaharul ,se adauga galbenusurile amestecate inainte cu sarea si praful de copt ,la urma esenta de rom ,cacaua si faina .Se amesteca usor si se pune intr-o tava rotunda de tort la copt 35-40 minute.Cand e rece blatul se taie in 3 parti egale .
Crema :
un plic crema de lamaie (se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj )
un plic crema de vanilie (se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj)
1/2 pachet stafide
1/2 sticluta esenta de rom
200 ml frisca
3 l-te gelatina
Pentru decor am cumparat caise si am facut gem
Cremele se amesteca usor ,se adauga frisca batuta separat ,esenta de rom si stafidele ,la urma gelatina inmuiata bine in putina apa calduta
Pentru decor am ales sa fac putin gem de caise pe care l-am intins deasupra .
Se umplu foile cu aceasta crema ,si se da la rece peste noapte .Este un tort delicios si racoros numai bun de servit in familie sau alaturi de prieteni .
Pofta buna si spor la gatit
Excelenta retetă !
RăspundețiȘtergereMultumesc Carmen ,te pup
Ștergere