sâmbătă, 8 februarie 2014

Placinte umplute cu carne

Aveti nevoie de : Pentru aluatul de placinte: 1 kg faina alba ,un cub mic drojdie,o lingurita sare,apa calda cat cuprinde pentru a avea un aluat potrivit,Se lasa la dospit 2 ore. Pentru umplutura aveti nevoie de: 200 gr carne de porc prajita,2 gogosari murati,o ceapa potrivita(se poate si fara daca nu va place) sare,piper,100 gr ciuperci.Toate se taie cat mai marunt. Mai aveti nevoie de ulei pentru prajit placintele ,se pot face si la cuptor . Dupa ce a crescut aluatul se ia cate o bucata mica se intinde apoi se umple cu ingredientele de mai sus ,se pliaza si se prajesc in ulei incins. Se servesc atat calde cat si reci
Pofta buna si spor la gatit

miercuri, 5 februarie 2014

Inghetata cu biscuiti si rodie

O reteta simpla si la indemana tuturor,o combinatie care schimba clasica inghetata in ceva mai ..special Aveti nevoie de : inghetata (de care va place eu am facut cu inghetata de pepene galben ) ,o rodie si cativa biscuiti cu ciocolata Se rup biscuitii in bucati mici ,se pune alternativ cu inghetata si la urma ultimul strat inghetata ,boabe de rodie si o bucatica de biscuite deasupra O reteta super simpla dar tare buna !
Pofta buna

duminică, 2 februarie 2014

Supa de pui cu palarioare si legume Maggi

Aveti nevoie de : Carne de pui taiata bucati ,2 morcovi ,2 patrunjei ,o jumatate telina ,Maggi legume,putin piper . Pentru palarioare aveti nevoie de : un ou,un varf cutit sare ,un pahar apa ,faina cat cuprinde pentru un aluat potrivit si bun de intins (exact ca si cel pentru taitei de casa ). Se pune la fiert carnea de pui cu legumele ,se adauga o lingura Maggi de legume.Se spumeaza apoi dupa ce sunt toate fierte , se scoate carnea si legumele.Se lasa supa deoparte.Se mixeaza legumele se condimenteaza cu putin piper .Se intinde aluatul se fac forme rotunde cu un pahar mare,se pune cate o lingurita din compozitia de legume si bucati mici de carne fiarta ,se pliaza si se rasucesc putin dandu-le forme de palarioare.Se fierb cateva minute in apa apoi se scot si se adauga in supa .Se orneaza cu patrunjel verde .
Pofta buna si spor la gatit

Coltunasi cu nuca si gem de prune

Aveti nevoie de : 1 kg faina alba (aproximativ ) ,un ou, un varf cutit sare, o cana si jumatate lapte(eu am pus apa minerala sau se poate si apa rece ) . Pentru umplutura aveti nevoie de : 300 gr nuca macinata ,un borcan gem de prune (sau chiar prune proaspete taiate bucati mici ) La final dupa fierbere aveti nevoie de 250 gr pesmet,4 linguri zahar ,o lingurita scortisoara . (se prajeste putin pesmetul intr-o tigaie cu zaharul si la urma se adauga scortisoara . Se amesteca ingredientele de mai sus si se face un aluat potrivit pentru a se intinde. Se intinde o foaie nu foarte subtire ,se taie in patrate mari ,se pune o lingurita de umplutura pe o parte se acopera cu cealalta parte si se unesc cu o furculita .Se pun in apa care fierbe si se lasa cam 5-6 minute.Se scot si se dau prin pesmet ,zahar si scortisoara.Sunt tare bune atat calde cat si reci .
Pofta buna si spor la gatit

Chiftelute din orez

Aveti nevoie de : 2 cani orez cu bob mare,apa ,4-5 catei de usturoi ,2 oua ,sare ,piper ,patrunjel verde,2 linguri faina . Orezul se fierbe bine in apa cu putina sare.Se scurge apoi bine se mixeaza pana ajunge ca o pasta ,Se adauga usturoiul pisat ,condimente dupa gust ,patrunjel verde tocat si ouale batute bine,4 linguri faina . Se fac chiftelute se dau prin faina si se prajesc in ulei .Se scot pe un prosop de bucatarie sa se absoarba surplusul de ulei.Se servesc cu friptura .
Pofta buna si spor la gatit

sâmbătă, 1 februarie 2014

Rulouri din piure de cartofi cu cascaval

Aveti nevoie de : 500 gr cartofi ,200 gr cascaval,putina sare si piper dupa gust,un ou, 3-4 linguri faina si inca vreo 2 lg faina in care sa dau rulourile cand se prajesc . Se curata cartofii se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu putina sare.Se fac piure ,se amesteca cu 100 gr cascaval ras , oul batut ,se condimenteaza ,pe urma se ia cu lingura se fac rulouri se pune in mijloc la fiecare cate o bucatica mica de cascaval apoi se dau prin faina si se prajesc in ulei .Simple dar ..altfel .
Pofta buna si spor la gatit <3

Prajitura Napolitana cu crema de lamaie si mure

Aveti nevoie de : un pachet foi napolitana (eu doar 3 foi am folosit ),300 ml frisca ,un plic crema de lamaie Dr Oetker,o portocala ,mure(eu am pus gem de mure ). Se bate bine frisca cu praful de lamaie (nu am pus lapte),se intareste foarte bine crema ,se lasa deoparte. Se pune prima foaie de napolitana in tava (am pus folie inainte) ,se pune un strat de crema ,un strat de mure(sau gem de mure) ,a doua foaie,crema ,bucati de portocala ,a treia foaie,Se acopera cu folia se apasa bine apoi se da la rece macar cateva ore.Se inmoaie foile si apoi se taie mai usor. Eu am taiat dupa 20 de minute nu am mai avut rabdare .E foarte simpla si buna de tot
.
Pofta buna si spor la gatit <3