duminică, 2 februarie 2014

Supa de pui cu palarioare si legume Maggi

Aveti nevoie de : Carne de pui taiata bucati ,2 morcovi ,2 patrunjei ,o jumatate telina ,Maggi legume,putin piper . Pentru palarioare aveti nevoie de : un ou,un varf cutit sare ,un pahar apa ,faina cat cuprinde pentru un aluat potrivit si bun de intins (exact ca si cel pentru taitei de casa ). Se pune la fiert carnea de pui cu legumele ,se adauga o lingura Maggi de legume.Se spumeaza apoi dupa ce sunt toate fierte , se scoate carnea si legumele.Se lasa supa deoparte.Se mixeaza legumele se condimenteaza cu putin piper .Se intinde aluatul se fac forme rotunde cu un pahar mare,se pune cate o lingurita din compozitia de legume si bucati mici de carne fiarta ,se pliaza si se rasucesc putin dandu-le forme de palarioare.Se fierb cateva minute in apa apoi se scot si se adauga in supa .Se orneaza cu patrunjel verde .
Pofta buna si spor la gatit

Coltunasi cu nuca si gem de prune

Aveti nevoie de : 1 kg faina alba (aproximativ ) ,un ou, un varf cutit sare, o cana si jumatate lapte(eu am pus apa minerala sau se poate si apa rece ) . Pentru umplutura aveti nevoie de : 300 gr nuca macinata ,un borcan gem de prune (sau chiar prune proaspete taiate bucati mici ) La final dupa fierbere aveti nevoie de 250 gr pesmet,4 linguri zahar ,o lingurita scortisoara . (se prajeste putin pesmetul intr-o tigaie cu zaharul si la urma se adauga scortisoara . Se amesteca ingredientele de mai sus si se face un aluat potrivit pentru a se intinde. Se intinde o foaie nu foarte subtire ,se taie in patrate mari ,se pune o lingurita de umplutura pe o parte se acopera cu cealalta parte si se unesc cu o furculita .Se pun in apa care fierbe si se lasa cam 5-6 minute.Se scot si se dau prin pesmet ,zahar si scortisoara.Sunt tare bune atat calde cat si reci .
Pofta buna si spor la gatit

Chiftelute din orez

Aveti nevoie de : 2 cani orez cu bob mare,apa ,4-5 catei de usturoi ,2 oua ,sare ,piper ,patrunjel verde,2 linguri faina . Orezul se fierbe bine in apa cu putina sare.Se scurge apoi bine se mixeaza pana ajunge ca o pasta ,Se adauga usturoiul pisat ,condimente dupa gust ,patrunjel verde tocat si ouale batute bine,4 linguri faina . Se fac chiftelute se dau prin faina si se prajesc in ulei .Se scot pe un prosop de bucatarie sa se absoarba surplusul de ulei.Se servesc cu friptura .
Pofta buna si spor la gatit

sâmbătă, 1 februarie 2014

Rulouri din piure de cartofi cu cascaval

Aveti nevoie de : 500 gr cartofi ,200 gr cascaval,putina sare si piper dupa gust,un ou, 3-4 linguri faina si inca vreo 2 lg faina in care sa dau rulourile cand se prajesc . Se curata cartofii se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu putina sare.Se fac piure ,se amesteca cu 100 gr cascaval ras , oul batut ,se condimenteaza ,pe urma se ia cu lingura se fac rulouri se pune in mijloc la fiecare cate o bucatica mica de cascaval apoi se dau prin faina si se prajesc in ulei .Simple dar ..altfel .
Pofta buna si spor la gatit <3

Prajitura Napolitana cu crema de lamaie si mure

Aveti nevoie de : un pachet foi napolitana (eu doar 3 foi am folosit ),300 ml frisca ,un plic crema de lamaie Dr Oetker,o portocala ,mure(eu am pus gem de mure ). Se bate bine frisca cu praful de lamaie (nu am pus lapte),se intareste foarte bine crema ,se lasa deoparte. Se pune prima foaie de napolitana in tava (am pus folie inainte) ,se pune un strat de crema ,un strat de mure(sau gem de mure) ,a doua foaie,crema ,bucati de portocala ,a treia foaie,Se acopera cu folia se apasa bine apoi se da la rece macar cateva ore.Se inmoaie foile si apoi se taie mai usor. Eu am taiat dupa 20 de minute nu am mai avut rabdare .E foarte simpla si buna de tot
.
Pofta buna si spor la gatit <3

marți, 7 ianuarie 2014

Cornulete fragede cu nuca ,ness si scortisoara

Aveti nevoie de: 100 gr unt,100 gr untura (se poate inlocui untura cu unt sau margarina dar nu mai sunt asa de fragede),un varf cutit sare,un praf de copt,coaja rasa de portocala ,1 ou,o cana apa minerala sau sifon ,120 gr nuca macinata aproximativ 600 gr faina ( pentru un aluat moale ca sa puteti face cornuletele cu mana ).5 linguri zahar Se pregateste aluatul cu ingredientele de mai sus ,apoi se imparte in 3 parti (eu am lasat mai mult aluat cu nuca ca ne place mult),iar in celelalte doua parti am pus ness (cam 2 lingurite) si o lingurita scortisoara
Se pregatesc cu mana cornuletele(nu e nevoie sa intindeti aluatul ,se fac mai usor asa ) ,se pun in tava si se dau la copt aproximativ 40 minute la foc mediu .
Se dau prin zahar pudra si se servesc atat calde cat si reci
Pofta buna si spor la gatit <3

duminică, 5 ianuarie 2014

Rulouri din clatite umplute cu varza si carnaciori

Aveti nevoie de : 500 gr faina alba ,un ou,un varf cutit sare ,un varf cutit praf de copt si apa cat cuprinde pentru un aluat moale pentru clatite. Pentru umplutura aveti nevoie de : 350 gr carnaciori afumati(se poate folosi si kaiser ,sunca ),o varza mica verde ,sare si piper,ulei pentru prajit,2 oua si 4 linguri faina . Se pregateste aluatul si se fac clatite.Varza se taie marunt si se caleste in putin ulei ,se adauga carnatii taiati bucatele mici .se pune sare si piper dupa gust .Se lasa deoparte. Se ia o clatita se pune o lingura mare din varza cu carnati ,se ruleaza ca si sarmalutele apoi se dau prin faina si ou si se prajesc .Sunt tare bune si au si un aspect minunat. Pofta buna si spor la gatit!