miercuri, 17 iunie 2015
Cheesecake
Aveti nevoie de:
100 gr unt
180 gr biscuiti
1/2 lingurita scortisoara
Untul se topeste apoi se amesteca cu biscuitii maruntiti .Se pune intr-o tava rotunda detasabila si se apasa usor cu o lingura apoi se da la rece pana se pregateste umplutura
Crema :
4 oua intregi
250 gr zahar
2-3 plicuri zahar vanilat
500 gr mascarpone
500 gr branza de vaci
coaja rasa de la o lamaie (eu am pus si putina zeama de lamaie )
Ouale intregi se bat spuma cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul ,se adauga branza si mascarpone si se continua mixarea pana ce se omogenizeaza bine ,se pune coaja si zeama de lamaie ,apoi se toarna usor crema peste blatul de biscuiti si se da la cuptor 60 de minute .Este gata cand deasupra are o culoare frumoasa aurie .Se serveste cu gem de capsuni sau capsuni proaspete .Este un desert fin si aromat care merita facut des atat e de bun.
Pofta buna si spor la gatit
marți, 16 iunie 2015
Piscoturi
Ce poate fi mai bun decat sa faci prajituri in casa ? aceste piscoturi le-am facut deja de cateva ori pana acum si le voi mai face ,sunt tare bune si mult mai sanatoase decat cele din comert
Aveti nevoie de:
5 oua
6 lg zahar
6 lg faina
zahar vanilat
zahar pudra
Separati ouale.Albusurile se bat spuma tare apoi se adauga zaharul ,galbenusurile se freaca spuma cu zaharul vanilat ,apoi se adauga la albusuri ,la urma faina si se amesteca usor.Se pune in pos si se fac forme de piscoturi in tava (daca nu aveti forme speciale ) ,se pudreaza cu zahar din belsug apoi se dau la cuptor pana se face o crusta tare deasupra cam 25 minute ,se verifica sa nu se arda .Se scot ,se lasa sa se raceasca apoi se pot servi sau folosi la diverse deserturi ,eu am mai facut o portie a doua zi ca sau topit asa de bune au iesit .
Pofta buna si spor la gatit
Aveti nevoie de:
5 oua
6 lg zahar
6 lg faina
zahar vanilat
zahar pudra
Separati ouale.Albusurile se bat spuma tare apoi se adauga zaharul ,galbenusurile se freaca spuma cu zaharul vanilat ,apoi se adauga la albusuri ,la urma faina si se amesteca usor.Se pune in pos si se fac forme de piscoturi in tava (daca nu aveti forme speciale ) ,se pudreaza cu zahar din belsug apoi se dau la cuptor pana se face o crusta tare deasupra cam 25 minute ,se verifica sa nu se arda .Se scot ,se lasa sa se raceasca apoi se pot servi sau folosi la diverse deserturi ,eu am mai facut o portie a doua zi ca sau topit asa de bune au iesit .
Pofta buna si spor la gatit
luni, 8 iunie 2015
Prajitura cu fructe si aroma de fistic
Aveti nevoie de:
6 oua
6 lg zahar
6 lg faina
un varf cutit sare
1/2 plic praf de copt
Pentru creme:
un plic budinca de fistic Dr Oetker
un plic crema de lamaie Dr Oetker
300 gr capsuni
200 gr cirese
un plic gelatina
Ouale se separa .Albusurile se bat spuma cu zaharul ,se adauga galbenusurile amestecate inainte cu sarea si praful de copt ,la urma faina .Se amesteca usor pana se omogenizeaza toata faina.Se pune blatul intr-o tava dreptunghiulara si se coace la foc potrivit 25-30 minute .Se scoate blatul se lasa sa se raceasca si se taie in 3 parti egale.Crema si budinca se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj (separat facute ).
Se pune folie in tava in care sa copt blatul ,se aseaza prima foaie se insiropeaza (eu am folosit suc natural de fructe ) ,se pune budinca ,ciresele (fara samburi ) ,foaia nr 2 ,crema de lamaie iar deasupra foaia nr 3 si capsunile (le-am fiert cu putin zahar si am adaugat gelatina )
Se lasa la rece cateva ore sau daca va rabdati pana a doua zi , e o reteta racoroasa de vara si usor de facut iar de gust nu mai zic ,tare gustoasa
Pofta buna si spor la gatit
6 oua
6 lg zahar
6 lg faina
un varf cutit sare
1/2 plic praf de copt
Pentru creme:
un plic budinca de fistic Dr Oetker
un plic crema de lamaie Dr Oetker
300 gr capsuni
200 gr cirese
un plic gelatina
Ouale se separa .Albusurile se bat spuma cu zaharul ,se adauga galbenusurile amestecate inainte cu sarea si praful de copt ,la urma faina .Se amesteca usor pana se omogenizeaza toata faina.Se pune blatul intr-o tava dreptunghiulara si se coace la foc potrivit 25-30 minute .Se scoate blatul se lasa sa se raceasca si se taie in 3 parti egale.Crema si budinca se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj (separat facute ).
Se pune folie in tava in care sa copt blatul ,se aseaza prima foaie se insiropeaza (eu am folosit suc natural de fructe ) ,se pune budinca ,ciresele (fara samburi ) ,foaia nr 2 ,crema de lamaie iar deasupra foaia nr 3 si capsunile (le-am fiert cu putin zahar si am adaugat gelatina )
Se lasa la rece cateva ore sau daca va rabdati pana a doua zi , e o reteta racoroasa de vara si usor de facut iar de gust nu mai zic ,tare gustoasa
Pofta buna si spor la gatit
miercuri, 3 iunie 2015
Lichior de oua
Aveti nevoie de:
5 galbenusuri
200 ml frisca
zahar vanilat
tuica de prune cam 200 ml (sau vodca )
2-3 lg zahar pudra (sau dupa gustul fiecaruia)
Eu am avut un recipient special pentru acest lichior dar il puteti face cu blenderul .Se pun galbenusurile si zaharul in vas si se agita bine pana se face ca o spuma .Se adauga restul ingredientelor si la urma tuica .Daca va iese mai groasa compozitia mai adaugati tuica .
E o bautura fina si racoritoare numai buna pe timp de vara si pentru musafiri
Spor va doresc
5 galbenusuri
200 ml frisca
zahar vanilat
tuica de prune cam 200 ml (sau vodca )
2-3 lg zahar pudra (sau dupa gustul fiecaruia)
Eu am avut un recipient special pentru acest lichior dar il puteti face cu blenderul .Se pun galbenusurile si zaharul in vas si se agita bine pana se face ca o spuma .Se adauga restul ingredientelor si la urma tuica .Daca va iese mai groasa compozitia mai adaugati tuica .
E o bautura fina si racoritoare numai buna pe timp de vara si pentru musafiri
Spor va doresc
luni, 25 mai 2015
Smoothie cu capsuni
Ieri am avut pofta de capsuni si mi-a cumparat sotul 2 kg intrebandu-ma ce fac cu atatea ? si I-am aratat ,am facut o bautura racoroasa de capsuni potrivita cu aceste zile calduroase ,simplu dar de efect.se face rapid mai ales atunci cand aveti nevoie de ceva rece sau daca se anunta musafiri si nu aveti in casa altceva e natural ,gustos si sanatos
Ingredientele sunt pentru 3 portii dar puteti face mai mult in functie de cate persoane sunt
20 de capsuni potrivite
o lingura plina de miere
un pahar frisca lichida
cuburi de gheata
Capsunile se curata si se spala bine apoi se pun in blender ,se adauga mierea si frisca si se mixeaza bine pana ce obtineti o spuma consistenta .Se pune in pahare adaugand cateva cuburi de gheata apoi se poate savura aceasta bautura care te racoreste si iti da energie toata ziua .
Spor va doresc
Ingredientele sunt pentru 3 portii dar puteti face mai mult in functie de cate persoane sunt
20 de capsuni potrivite
o lingura plina de miere
un pahar frisca lichida
cuburi de gheata
Capsunile se curata si se spala bine apoi se pun in blender ,se adauga mierea si frisca si se mixeaza bine pana ce obtineti o spuma consistenta .Se pune in pahare adaugand cateva cuburi de gheata apoi se poate savura aceasta bautura care te racoreste si iti da energie toata ziua .
Spor va doresc
duminică, 17 mai 2015
Chiftelute de pui cu sos Bechamel
Aveti nevoie de:
500 gr carne tocata de pui
2 fire ceapa verde
6-7 catei de usturoi
un ou
sare ,piper si patrunjel verde
ulei pentru prajit
Sos Béchamel:
300 ml lapte
2 lg rase de faina
60 gr unt
100 gr cascaval ras
sare si piper dupa gust
un varf cutit ghimbir
un varf cutit boia (eu i-am dat putina culoare )
patrunjel verde
Carnea de pui se condimenteaza cu sare si piper ,se adauga ceapa si usturoiul taiate marunt,patrunjel verde tocat si oul batut bine.Se fac chiftelute si se prajesc in ulei ,apoi se scot pe prosoape de bucatarie sa se scurga bine de ulei ,se lasa deoparte.
Sosul béchamel : untul se topeste intr-o tigaie ,se adauga faina si se prajeste putin ,laptele si cascavalul ras(se lasa putin pentru a se pune deasupra inainte sa se dea la cuptor ) ,se condimenteaza cu sare ,piper, ghimbir ,boia.Se pun intr-o tava mica chiftelutele ,se toarna sosul peste ele ,deasupra cascavalul ramas si se da la cuptor cam 15-20 minute .
Se servesc chiftelutele cu acest sos si cartofi cu rozmarin , este un preparat plin de arome minunate
Pofta buna si spor la gatit
500 gr carne tocata de pui
2 fire ceapa verde
6-7 catei de usturoi
un ou
sare ,piper si patrunjel verde
ulei pentru prajit
Sos Béchamel:
300 ml lapte
2 lg rase de faina
60 gr unt
100 gr cascaval ras
sare si piper dupa gust
un varf cutit ghimbir
un varf cutit boia (eu i-am dat putina culoare )
patrunjel verde
Carnea de pui se condimenteaza cu sare si piper ,se adauga ceapa si usturoiul taiate marunt,patrunjel verde tocat si oul batut bine.Se fac chiftelute si se prajesc in ulei ,apoi se scot pe prosoape de bucatarie sa se scurga bine de ulei ,se lasa deoparte.
Sosul béchamel : untul se topeste intr-o tigaie ,se adauga faina si se prajeste putin ,laptele si cascavalul ras(se lasa putin pentru a se pune deasupra inainte sa se dea la cuptor ) ,se condimenteaza cu sare ,piper, ghimbir ,boia.Se pun intr-o tava mica chiftelutele ,se toarna sosul peste ele ,deasupra cascavalul ramas si se da la cuptor cam 15-20 minute .
Se servesc chiftelutele cu acest sos si cartofi cu rozmarin , este un preparat plin de arome minunate
Pofta buna si spor la gatit
Sos de vanilie (Crema Engleza )
Am mai invatat o reteta noua de la restaurantul unde lucrez si am decis sa o postez si aici ,eu folosesc acest sos mai ales la prajiturile cu ciocolata ,combinatia e super delicioasa ,poza de mai jos este cu acest sos pe o felie de Tort cu ciocolata si a fost tare gustos
4 galbenusuri
5 lg zahar
pastaie de vanilie(sau esenta )
400 ml lapte
Se amesteca galbenusurile cu zaharul .Laptele se pune la incalzit cu pastaia de vanilie ,apoi cand incepe sa se incalzeasca se trage deoparte vasul si se pune in compozitia de galbenusuri cate putin pana se incorporeaza tot laptele ,se pune din nou pe foc si se amesteca continuu ..ATENTIE ..la foc mic sa il faceti ,in caz contrar riscati sa se taie sau sa se arda ,va iese o crema delicioasa numai buna de folosit la diverse prajituri cu ciocolata sau dupa preferintele fiecaruia .I se mai spune si Crema Engleza
Pofta buna si spor la gatit
4 galbenusuri
5 lg zahar
pastaie de vanilie(sau esenta )
400 ml lapte
Se amesteca galbenusurile cu zaharul .Laptele se pune la incalzit cu pastaia de vanilie ,apoi cand incepe sa se incalzeasca se trage deoparte vasul si se pune in compozitia de galbenusuri cate putin pana se incorporeaza tot laptele ,se pune din nou pe foc si se amesteca continuu ..ATENTIE ..la foc mic sa il faceti ,in caz contrar riscati sa se taie sau sa se arda ,va iese o crema delicioasa numai buna de folosit la diverse prajituri cu ciocolata sau dupa preferintele fiecaruia .I se mai spune si Crema Engleza
Pofta buna si spor la gatit
Abonați-vă la:
Postări (Atom)