duminică, 15 iunie 2014

La Picnic cu Sunfood Fructe si Legume

Buna dragii mei
In urma cu cateva zile am avut parte de o surpriza minunata ,am fost sunata de un curier ca am un colet ,nici nu ma gandeam ce va fi ,eram tare curioasa dar am asteptat cu mare nerabdare venirea lui ,in momentul in care am vazut am ramas sincer fara cuvinte ,era un pachet frumos ambalat de la Sunfood




Nu imi venea sa cred ce surpriza minunata mi-au facut ,am intrat in casa si l-am desfacut cu drag stiind ca dincolo de acel ambalaj frumos era ceva gustos si aveam mare dreptate ,ma uitam la mai multe conserve sanatoase si naturale care abia asteptau sa gatesc ceva bun cu ele si un biletel in care eram invitata  la picnic alaturi de Sunfood si de cei dragi ...si deja au inceput sa apara tot felul de retete in mintea mea ..oare cu ce sa incep? ma gandeam eu dar dupa ceva timp (nu mi-a trebuit prea mult ) doar privindu-le am stiut exact ce am de facut si m-am pus pe treaba <3
Prima reteta a fost:

 Chiftelute din carne de porc cu porumb si ciuperci Sunfood

Au iesit minunat de bune ,carnea cu aroma dulce a porumbului si gustul minunat al ciupercilor au fost ...super

Al doilea preparat a fost un Tort cu crema ,frisca si ananas .atat de bun a iesit ca nu a mai ramas nimic pana acum ,familia si prietenii l-au servit fiind incantati de gustul aromat dat de ananasul proaspat scos din conserva






Iar al treilea preparat  a fost o Rulada super delicioasa pe care am facut-o cu mare drag ,foarte simplu de facut si umpluta cu ciuperci ,porumb  si telemea de capra ,un deliciu culinar pe gustul multora


Sunt incantata sa spun ca am avut parte de un picnic minunat alaturi de familie si de cei mai buni prieteni ,multumesc Sunfood pentru aceasta surpriza minunata si vreau sa va spun dragii mei ca toate 3 retetele sunt pentru prima data facute si ma bucur ca am facut asta pentru Sunfood ca merita  o surpriza frumoasa din partea mea

Si acum pozele de la picnic alaturi de familie si prieteni mei cei buni









 


Binenteles ca pe langa bunatatile facute nu au lipsit mititeii ,carnea si aripioarele de pui ,pentru un picnic complet si perfect alaturi de cei dragi .
Va multumesc tuturor care imi cititi si vizionati pagina special facuta pentru prietenii mei Sunfood Fructe si Legume  iar cele 3 retete noi in curand pe blog ,va imbratisez  cu drag






 
 
 

vineri, 13 iunie 2014

Tort cu crema si strugurei

Aveti nevoie de :

5 oua
5 lg zahar
4 lg faina
o lg cacao
un varf cutit praf de copt
un varf cutit sare



Crema :

2 plicuri crema  cu fulgi de ciocolata  Alex&comp

Ornat: strugurei rosii ,stafide





Se separa albusele de galbenuse si se bat spuma ,se adauga zaharul ,galbenusele ,sarea si praful de copt.La urma faina amestecata cu cacaua.Se amesteca usor si se pune blatul intr-o forma rotunda tapetata cu faina si unt sau hartie de copt.Se da la cuptor 30-35 min.Se scoate blatul si se lasa la rece,se taie in doua parti egale.Se insiropeaza blatul cu compot sau suc natural pentru cine doreste .

Crema se prepara conform instructunilor de pe ambalaj.Se lasa la rece macar 15 minute .Se scoate apoi se pune un strat mai gros intre cele doua foi ,se pastreaza putin din crema pentru a imbraca tortul .Se decoreaza cu strugurei rosii ,stafide ...




Pofta buna si spor la gatit

joi, 12 iunie 2014

Ciuperci cu cascaval si rosii

Aveti nevoie de :

5-6 ciuperci
100 gr cascaval ras
2 oua
3 lg faina
sare,piper ,busuioc
ulei pentru prajit
2 rosii
busuioc
un fir patrunjel verde pentru décor




Ciupercile se curata,se spala apoi se condimenteaza cu sare si piper.Se bat ouale bine ,se pune putina sare si putin piper ,cascavalul ras si faina ,sa fie un amestec putin mai gros. Se dau prin acest amestec si se prajesc in ulei pe ambele parti apoi se scot pe un servet .Se servesc cu rosii taiate felii si putin busuioc deasupra au un gust mai deosebit .
Ca si décor am folosit o frunza de patrunjel verde .




Pofta buna si spor la gatit

marți, 3 iunie 2014

Gogosi simple aromate

Aveti nevoie de :


1 kg faina
6 lg zahar
2 galbenuse
un varf cutit sare
un cub mic drojdie
coaja rasa de lamaie 
2 lg ulei
apa calda cat cuprinde




Pentru decorat  si umplut : nuca macinata ,zahar pudra,nuca de cocos si gem

Pentru uns gogosile :miere


Se amesteca  ingredientele de mai sus ,se obtine un aluat potrivit care se lasa la crescut doua ore .
Se ia jumatate din aluat se intinde o foaie nu prea subtire si cu un pahar se fac forme ,se coc in ulei pe ambele parti apoi se scot pe un servet de bucatarie sa se scurga de ulei.

Se ia cate o gogoasa se unge cu miere si se da  prin nuca macinata ,zahar,nuca de cosos

Pentru umplut se fac forme  rotunde si se unesc cu gem ,se lasa putin la crescut apoi se coc in ulei.




Pofta buna si spor la gatit



vineri, 23 mai 2014

Biscuiti cu ciocolata

Aveti nevoie de:

150 g unt
120 g zahar
235 g faina
1 galbenus
50 g ciocolata simpla
30 g cacao
1 plic zahar vanilat
1/2 praf de copt
un varf cutit sare

In poza apar 2 plicuri praf de copt (trebuia sa pun un plic zahar vanilat dar din graba am pus ce se vede) :))




Se freaca spuma untul cu zaharul ,se adauga galbenusul,zaharul vanilat si praful de copt,sarea.Se adauga faina amestecata inainte cu cacaua si ciocolata rasa .Va iesi un aluat moale ,care se lasa in folie  la rece cel putin 30 minute,Se ia cu mana din aluat si se fac forme de bastonase ,semiluna sau de care forme doriti.Se dau la cuptor 10-15 min la foc mic.Se coc foarte repede .Se scot si se pune ciocolata topita deasupra.





Pentru decorat aveti nevoie de 100 gr ciocolata care se topeste intr-o cratita pe abur si se fac forme pe biscuiti cu o lingurita .
Merge si cu ciocolata alba sa ii decorati ,mai ales ca biscuitii sunt maro ,contrastul va fi unul spectaculos.







Pofta buna si spor la gatit

Frittata -Omleta italieneasca

Aveti nevoie de:

5 oua
3-4 fire ceapa verde
putin ardei rosu si galben
sare,piper,coriandru dupa gust
salata verde
2-3 lg ulei
cateva ciuperci (nu erau in poza ca le-am adaugat in timp ce faceam omleta )

Pentru sos aveti nevoie de :

2 lg ulei
3 fire usturoi
4-5 catei de usturoi
4 rosii taiate cubulete
sare ,piper si busuioc

Se caleste usturoiul  in ulei ,se adauga rosiile si un pahar mic de apa .Se condimenteaza,se lasa sa fiarba 10-15 minute , apoi se serveste la  omleta .



Din aceasta compozitie se fac doua omlete.
Se bat ouale bine ,se condimenteaza cu sare ,piper si coriandru.Se pune putin ulei in tigaie ,se pune jumatate din ardei si ceapa verde ,se calesc apoi se adauga jumatate din ouale batute.Se lasa putin apoi se acopera cu un capac ,se lasa 2-3 minute ,se intoarce omleta pe o farfurie  se pune inapoi in tigaie si se coace si pe cealalta parte. Se procedeaza la fel cu omleta a doua .Se serveste pe un pat de salata verde proaspata.Poza cu sosul nu am mai apucat sa fac ca deja se servea masa






Pofta buna si spor la gatit

miercuri, 21 mai 2014

Spanac scazut

Aveti nevoie de:

500 gr spanac verde
5 fire  de usturoi
2 lg ulei
o cana lapte
2 lg faina
3 lg smantana
sare



Spanacul se spala bine in mai multe ape si se pune la fiert in apa cu sare.Dupa ce e fiert se strecoara apoi cu un cutit se toata .Se taie marunt  usturoiul ,se caleste in ulei ,se adauga spanacul si se amesteca  bine .Se pune   laptele amestecat cu faina si smantana .Se lasa sa fiarba la foc incet amestecand continuu.Se condimenteaza cu sare dupa gust.Se serveste alaturi de oua ochi sau carnati prajiti .



Pofa buna si spor la gatit