Aveti nevoie de:
600 gr biscuiti
un pachet margarina sau unt
esenta de rom dupa gust(eu am pus o sticluta mica ca e suficient de aromata )
o cana zahar
o cana si jumatate apa
2 lg cacao
50 gr stafide
Se pune la fiert apa ,margarina (untul),zaharul si cacaua pana se topesc toate ,se lasa focul incet si se adauga biscuitii rupti in bucati mici (daca mai e nevoie se scot din biscuiti sau se adauga )se pune la final esenta de rom si stafidele .
Se imparte compozitia in doua se pune pe folie si se ruleaza ,mi-au iesit doua bucati se leaga la capete cu ata se dau forma mai rotunda si se pun la congelator cam 2 ore.Se scoate salamul si se taie felii mai groase .Se aseaza pe o farfurie si se servesc .
Pofta buna si spor la gatit
miercuri, 2 aprilie 2014
marți, 1 aprilie 2014
Rulouri din piept de pui cu ciuperci si cascaval
Aveti nevoie de:
2 bucati mari piept de pui
100 gr ciuperci
100 gr cascaval
sare si piper dupa gust
3 oua
3 lg faina alba
o lingurita vegeta
ulei pentru prajit
Pieptul de pui se taie felii nu foarte subtiri ,se bat putin cu ciocanul ,se pune sare si piper ,ciuperci (se taie in fasii mici )si cascaval ras .Se ruleaza se leaga cu ata si se fierb aproximativ 20 minute in apa cu o lingurita vegeta.
Se scot se lasa la rece apoi se desface ata ,se dau prin ou batut si faina si se prajesc pe toate partile in ulei incins cateva minute .Se scot pe un prosop de bucatarie sa se scurga de surplusul de ulei ,apoi cand sunt reci se taie felii si se aseaza frumos pe un platou alaturi de alte aperitive. Au un gust minunat si arata foarte bine .
Pofta buna si spor la gatit
2 bucati mari piept de pui
100 gr ciuperci
100 gr cascaval
sare si piper dupa gust
3 oua
3 lg faina alba
o lingurita vegeta
ulei pentru prajit
Pieptul de pui se taie felii nu foarte subtiri ,se bat putin cu ciocanul ,se pune sare si piper ,ciuperci (se taie in fasii mici )si cascaval ras .Se ruleaza se leaga cu ata si se fierb aproximativ 20 minute in apa cu o lingurita vegeta.
Se scot se lasa la rece apoi se desface ata ,se dau prin ou batut si faina si se prajesc pe toate partile in ulei incins cateva minute .Se scot pe un prosop de bucatarie sa se scurga de surplusul de ulei ,apoi cand sunt reci se taie felii si se aseaza frumos pe un platou alaturi de alte aperitive. Au un gust minunat si arata foarte bine .
Pofta buna si spor la gatit
luni, 31 martie 2014
Tort cu ciocolata
Aveti nevoie de:
7 oua
7 lg zahar
5 lg faina alba
2 lg cacao
un varf cutit sare
un praf de copt
Crema : 2 plicuri crema de ciocolata Dr Oetker
Glazura : 200 gr ciocolata simpla
Sirop : 5 lg zahar se caramelizeaza se adauga 2 cani de apa si se lasa sa fiarba putin.
Se separa albusele de galbenuse ,se bat bine apoi se adauga zaharul pe rand ,sarea si praful de copt ,galbenusele iar la urma faina amestecata si cernuta inainte cu cacaua .Se amesteca usor si se pune blatul intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina sau puteti folosi hartie de copt.Se coace la foc potrivit 35-40 minute.
Se lasa sa se raceasca apoi se taie in 3 parti egale.
Crema se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj.
Glazura :se topeste ciocolata pe baie de abur si se pune deasupra iar cu un cutit se intinde uniform.
Eu am facut formele cu o furculita ,din crema ramasa am facut diverse floricele .Se da la rece cateva ore apoi se poate servi cu ciocolata rasa deasupra.
Pofta buna si spor la gatit
7 oua
7 lg zahar
5 lg faina alba
2 lg cacao
un varf cutit sare
un praf de copt
Crema : 2 plicuri crema de ciocolata Dr Oetker
Glazura : 200 gr ciocolata simpla
Sirop : 5 lg zahar se caramelizeaza se adauga 2 cani de apa si se lasa sa fiarba putin.
Se separa albusele de galbenuse ,se bat bine apoi se adauga zaharul pe rand ,sarea si praful de copt ,galbenusele iar la urma faina amestecata si cernuta inainte cu cacaua .Se amesteca usor si se pune blatul intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina sau puteti folosi hartie de copt.Se coace la foc potrivit 35-40 minute.
Se lasa sa se raceasca apoi se taie in 3 parti egale.
Crema se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj.
Glazura :se topeste ciocolata pe baie de abur si se pune deasupra iar cu un cutit se intinde uniform.
Eu am facut formele cu o furculita ,din crema ramasa am facut diverse floricele .Se da la rece cateva ore apoi se poate servi cu ciocolata rasa deasupra.
Pofta buna si spor la gatit
joi, 27 martie 2014
Budinca de cartofi cu branza la cuptor
Aveti nevoie de:
800 gr cartofi
300 gr branza (eu am folosit cascaval )
4 oua
2 lg pesmet
o jumatate ardei rosu
sare dupa gust
150 gr unt
150 gr smantana
Se spala bine cartofii si se pun la fiert in coaja ,se curata si se taie felii .
Ouale se bat bine cu praful de sare ,cascavalul ras si smantana .
Se unge o forma cu unt(eu am folosit hartie de copt) ,se presara pesmetul si alternativ se pun cartofii si amestecul de oua cu smantana si cascaval .
Ultimul strat am pus cascaval ras.Se da la cuptor cam 20-25 min pana ce prinde o crusta frumoasa .Se lasa sa se raceasca putin apoi se poate servi.E foarte buna am facut de cina ,usoara si delicioasa .
Pofta buna si spor la gatit
Bezele
Aveti nevoie de :
4 albuse
200 gr zahar
Se încinge cuptorul . Se tapetează două forme de copt cu hârtie pergament. Se aşază albuşurile într-un bol mare, curat, şi se bat cu ajutorul mixerului electric la viteza mică. Când capătă consistenţa spumei, se măreşte viteza la mediu şi se bat până ce se obţine o compoziţe cu textura băţoasă, care rămâne pe paletele mixerului. Albuşurile nu se bat excesiv, pentru că vor face cocoloaşe sau vor deveni prea pufoase.
Se adaugă zahărul, câte o lingură pe rând, în timp ce compoziţia se bate pe viteza mare, până ce se obţine o textură de bezea, lucioasă şi consistentă – operaţiunea poate dura până la 10 minute. În acest moment, zahărul ar trebui să fie dizolvat complet.
Se aşează compoziţia pe foaia de copt, cu ajutorul unei linguri mari, din metal. sau cu o forma . Se pot face fie 12 bezele mari, fie 24 de bucăţi mici . Nu vă faceţi griji din cauza formei, neteziţi orice denivelare cu degetul puţin umezit.Se aşază bezelele în cuptor, se dă căldura mai încet la 120ºC/gaz şi se lasă o oră. Se închide focul şi se lasă la răcorit în cuptor.
Pofta buna si spor la gatit
4 albuse
200 gr zahar
Se încinge cuptorul . Se tapetează două forme de copt cu hârtie pergament. Se aşază albuşurile într-un bol mare, curat, şi se bat cu ajutorul mixerului electric la viteza mică. Când capătă consistenţa spumei, se măreşte viteza la mediu şi se bat până ce se obţine o compoziţe cu textura băţoasă, care rămâne pe paletele mixerului. Albuşurile nu se bat excesiv, pentru că vor face cocoloaşe sau vor deveni prea pufoase.
Se adaugă zahărul, câte o lingură pe rând, în timp ce compoziţia se bate pe viteza mare, până ce se obţine o textură de bezea, lucioasă şi consistentă – operaţiunea poate dura până la 10 minute. În acest moment, zahărul ar trebui să fie dizolvat complet.
Se aşează compoziţia pe foaia de copt, cu ajutorul unei linguri mari, din metal. sau cu o forma . Se pot face fie 12 bezele mari, fie 24 de bucăţi mici . Nu vă faceţi griji din cauza formei, neteziţi orice denivelare cu degetul puţin umezit.Se aşază bezelele în cuptor, se dă căldura mai încet la 120ºC/gaz şi se lasă o oră. Se închide focul şi se lasă la răcorit în cuptor.
Pofta buna si spor la gatit
Prajitura aromata cu lamaie
Aveti nevoie de:
Pentru blat:
6 oua
6 lg zahar
4 lg faina
2 lg cacao
un praf de copt
un varf cutit sare
Pentru crema :
2 plicuri crema lamaie Dr Oetker
1 plic frisca
2 banane
Pentru ornat :
50 gr stafide
2 lg nuca de cocos colorata
Pentru insiropat:
2 sticlute esenta de rom
2 cani apa
2 lg zahar
Se separa albusele de galbenuse,se bat spuma se adauga zaharul ,galbenusele ,sarea si praful de copt.Se cerne faina impreuna cu cacaua si se adauga la blat.Se amesteca usor.Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace aproximativ 35-40 minute.Se lasa sa se raceasca apoi se taie blatul in doua parti egale,Crema se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj ,se amesteca apoi cu frisca batuta .
Se pune prima foaie se insiropeaza apoi se pune jumatate din crema de lamaie ,cele doua banane taiate bucati mici ,foaia a doua ,se insiropeaza ,se pune restul de crema .
Se presara nuca de cocos si stafide si se da la rece cateva ore .
E foarte aromata si buna .
Pofta buna si spor la gatit
Pentru blat:
6 oua
6 lg zahar
4 lg faina
2 lg cacao
un praf de copt
un varf cutit sare
Pentru crema :
2 plicuri crema lamaie Dr Oetker
1 plic frisca
2 banane
Pentru ornat :
50 gr stafide
2 lg nuca de cocos colorata
Pentru insiropat:
2 sticlute esenta de rom
2 cani apa
2 lg zahar
Se separa albusele de galbenuse,se bat spuma se adauga zaharul ,galbenusele ,sarea si praful de copt.Se cerne faina impreuna cu cacaua si se adauga la blat.Se amesteca usor.Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace aproximativ 35-40 minute.Se lasa sa se raceasca apoi se taie blatul in doua parti egale,Crema se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj ,se amesteca apoi cu frisca batuta .
Se pune prima foaie se insiropeaza apoi se pune jumatate din crema de lamaie ,cele doua banane taiate bucati mici ,foaia a doua ,se insiropeaza ,se pune restul de crema .
Se presara nuca de cocos si stafide si se da la rece cateva ore .
E foarte aromata si buna .
Pofta buna si spor la gatit
Foi de placinta cu iaurt
Aveti nevoie de :
un pahar zahar
un pahar ulei
300 gr foi subtiri de placinta
un pahar mare iaurt
zeama de lamaie
un varf cutit praf de copt
3 oua
coaja rasa de portocala
un varf cutit sare
Pentru sirop
5 linguri zahar
2 esente de rom
2 pahare apa
Foile se rup in bucati mici ,Ouale se bat bine cu zaharul apoi se adauga restul ingredientelor si la urma foile zdrobite ,se amesteca pana la omogenizarea completa ,apoi se pune aceasta compozitie in tava ,se da la copt circa 40 de minute pana ce face o crusta frumoasa deasupra.In timp ce se coace placinta se ard cele 5 linguri de zahar apoi se adauga apa ,se ia de pe foc si se pune esenta de rom.Se scoate blatul din cuptor dar se lasa in tava si cat e inca cald se pune siropul pana la absorbirea completa .Se serveste calda si rece simpla sau cu frisca .
Pofta Buna si spor la gatit
un pahar zahar
un pahar ulei
300 gr foi subtiri de placinta
un pahar mare iaurt
zeama de lamaie
un varf cutit praf de copt
3 oua
coaja rasa de portocala
un varf cutit sare
Pentru sirop
5 linguri zahar
2 esente de rom
2 pahare apa
Foile se rup in bucati mici ,Ouale se bat bine cu zaharul apoi se adauga restul ingredientelor si la urma foile zdrobite ,se amesteca pana la omogenizarea completa ,apoi se pune aceasta compozitie in tava ,se da la copt circa 40 de minute pana ce face o crusta frumoasa deasupra.In timp ce se coace placinta se ard cele 5 linguri de zahar apoi se adauga apa ,se ia de pe foc si se pune esenta de rom.Se scoate blatul din cuptor dar se lasa in tava si cat e inca cald se pune siropul pana la absorbirea completa .Se serveste calda si rece simpla sau cu frisca .
Pofta Buna si spor la gatit
Abonați-vă la:
Postări (Atom)