Azi am fost putin la plimbare cu familia si am ajuns prin zona Mall -Auchan ,trecand pe langa un stand cu prajituri am vazut niste paleuri tare apetisante si binenteles ca dupa ce am ajuns acasa le-am si facut ,au iesit bune si aromate ,va recomand cu incredere sa le faceti si voi
Aveti nevoie de:
200 gr unt
200 gr zahar pudra
4 oua intregi
3-4 plicuri zahar vanilat
putina coaja rasa de portocala
un varf cutit sare
1/2 praf de copt
300 gr faina
Pentru umplut paleurile gem de care va place si pentru decor ciocolata topita
Se freaca spuma untul cu zaharul ,se adauga pe rand ouale iar la final ,sarea ,praful de copt si faina .Se amesteca toate foarte bine apoi se pune compozitia in pos si se fac forme mici in tava in care sa pus hartie de copt .Atentie ca se lasa la copt ,sa fie distanta intre ele .Se coc la foc potrivit 20 minute ,se lasa sa se raceasca apoi se lipesc cate doua cu gem de care doriti si se orneaza cu ciocolata topita .
Pofta buna si spor la gatit
duminică, 4 octombrie 2015
Foietaj de casa cu pere si piersici dulci
Aveti nevoie de:
200 gr unt
5 l-te zahar
un varf cutit sare
100 ml apa rece
320 gr faina
Umplutura :
3 lg zahar brun
3 lg faina
700 gr pere si piersici
Din ingredientele de mai sus se face o coca potrivita (foietaj ) mare parte se intinde si se face o foaie care se pune in tava unsa cu unt si tapetata cu faina iar aluatul ramas se lasa deoparte .Perele se curata de coaja si se taie in bucati mici ,se fierb in putina apa cu zahar sa se inmoaie bine .Piersicile se taie bucati (eu am folosit din compot ).Foietajul se da la cuptor cam 15 minute apoi se scoate. Se amesteca zaharul brun cu fructele si faina si se pun peste foietaj iar deasupra se pun bucati din aluatul ramas peste fructe sa le acopere cat mai bine .Se da la cuptor aproximativ o ora si 15 minute.Se scoate si se lasa la racit ,se taie si se serveste cu frisca si putin gem de caise deasupra .
Pofta buna si spor la gatit
200 gr unt
5 l-te zahar
un varf cutit sare
100 ml apa rece
320 gr faina
Umplutura :
3 lg zahar brun
3 lg faina
700 gr pere si piersici
Din ingredientele de mai sus se face o coca potrivita (foietaj ) mare parte se intinde si se face o foaie care se pune in tava unsa cu unt si tapetata cu faina iar aluatul ramas se lasa deoparte .Perele se curata de coaja si se taie in bucati mici ,se fierb in putina apa cu zahar sa se inmoaie bine .Piersicile se taie bucati (eu am folosit din compot ).Foietajul se da la cuptor cam 15 minute apoi se scoate. Se amesteca zaharul brun cu fructele si faina si se pun peste foietaj iar deasupra se pun bucati din aluatul ramas peste fructe sa le acopere cat mai bine .Se da la cuptor aproximativ o ora si 15 minute.Se scoate si se lasa la racit ,se taie si se serveste cu frisca si putin gem de caise deasupra .
Pofta buna si spor la gatit
vineri, 18 septembrie 2015
Prajitura inghetata (reinventata )
Aveti nevoie de :
Pentru blat:
4 oua
4 lg zahar
2 lg faina
2 lg cacao
1/2 praf de copt
un varf cutit sare
Albusurile se bat spuma cu zaharul ,se adauga galbenusurile ,praful de copt si sarea ,la urma faina si cacaua .Blatul se amesteca usor ,apoi se pune in tava si se coace la cuptor 30 minute .
Crema :
4 galbenusuri
2 lg faina
6 lg zahar
3 plicuri zahar vanilat
1 pachet si jumatate unt
1/2 pahar lapte
2 l-te gelatina
Galbenusurile se amesteca cu zaharul ,se adauga faina ,zaharul vanilat si laptele se pun intr-o vas pe foc si se amesteca continuu pana se ingroasa compozitia ,se ia deoparte si se lasa sa se raceasca cateva minute ,se adauga untul cate putin iar la final gelatina ,inmuiata inainte in putina apa calduta .Se pune blatul in tava in care a copt pe o folie ,se pune un strat subtire de frisca ,crema de galbenusuri iar deasupra dupa ce sa intarit crema se mai pune un rand de frisca .Se lasa la rece cateva ore apoi se poate taia si servi Se decoreaza cu ciocolata .
Pofta buna si spor la gatit
Pentru blat:
4 oua
4 lg zahar
2 lg faina
2 lg cacao
1/2 praf de copt
un varf cutit sare
Albusurile se bat spuma cu zaharul ,se adauga galbenusurile ,praful de copt si sarea ,la urma faina si cacaua .Blatul se amesteca usor ,apoi se pune in tava si se coace la cuptor 30 minute .
Crema :
4 galbenusuri
2 lg faina
6 lg zahar
3 plicuri zahar vanilat
1 pachet si jumatate unt
1/2 pahar lapte
2 l-te gelatina
Galbenusurile se amesteca cu zaharul ,se adauga faina ,zaharul vanilat si laptele se pun intr-o vas pe foc si se amesteca continuu pana se ingroasa compozitia ,se ia deoparte si se lasa sa se raceasca cateva minute ,se adauga untul cate putin iar la final gelatina ,inmuiata inainte in putina apa calduta .Se pune blatul in tava in care a copt pe o folie ,se pune un strat subtire de frisca ,crema de galbenusuri iar deasupra dupa ce sa intarit crema se mai pune un rand de frisca .Se lasa la rece cateva ore apoi se poate taia si servi Se decoreaza cu ciocolata .
Pofta buna si spor la gatit
luni, 14 septembrie 2015
Chili con carne
Aveti nevoie de:
3 fire praz
1/2 ceapa rosie
o l-ta oregano
o l-ta boia
un varf cutit curry
o conserva rosii Sunfood
4-5 catei usturoi
putin ulei
2 l-te ardei iute in amestec cu gogosar
sare si piper
300 gr fasole boabe fiarta
400 gr carne tocata
Uleiul se pune intr-o cratita ,se adauga prazul ,usturoiul si ceapa taiate marunt,condimentele si carnea tocata .Toate se calesc 15-20 minute la foc mic .Se adauga rosiile din conserva si fasolea fiarta la urma .Se amesteca usor .Chili se serveste ornat cu frunze de busuioc.E un preparat care se face usor si e putin picant dar gustos
Pofta buna si spor la gatit
3 fire praz
1/2 ceapa rosie
o l-ta oregano
o l-ta boia
un varf cutit curry
o conserva rosii Sunfood
4-5 catei usturoi
putin ulei
2 l-te ardei iute in amestec cu gogosar
sare si piper
300 gr fasole boabe fiarta
400 gr carne tocata
Uleiul se pune intr-o cratita ,se adauga prazul ,usturoiul si ceapa taiate marunt,condimentele si carnea tocata .Toate se calesc 15-20 minute la foc mic .Se adauga rosiile din conserva si fasolea fiarta la urma .Se amesteca usor .Chili se serveste ornat cu frunze de busuioc.E un preparat care se face usor si e putin picant dar gustos
Pofta buna si spor la gatit
Tort Honey & Caramel
Aveti nevoie de :
Pentru blat :
4 oua
4 lg zahar
3 lg faina
o lingura cacao
un varf cutit sare
1/2 praf de copt
Pentru crema :
400 ml frisca
un ou intreg
2 lg miere
un plic crema Dr Oetker Caramel
4 l-te gelatina
Oul ,mierea si 3 lg frisca se bat pe abur ,apoi se lasa la rece,
Pentru sos caramel:
5 lg zahar se caramelizeaza ,se adauga 50 gr unt si un pahar mic frisca .
Se separa ouale.Albusurile se bat spuma cu zaharul ,se adauga galbenusurile amestecate bine cu sarea si praful de copt ,iar la urma faina si cacaua .Se pune intr-o forma si se da la copt 35-40 minute.Se lasa sa se raceasca complet apoi se taie in 3 parti egale .
Crema de caramel se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj .Frisca se bate spuma .Sosul caramel se prepara cum scrie mai sus.Oul intreg se bate bine ,se adauga mierea si 3 lg frisca lichida .Gelatina se incalzeste putin cu apa calduta si se adauga la crema cu frisca .
Se amesteca frisca (se lasa pentru ornat putin ) ,cu sosul caramel si crema cu miere(dupa ce sau racit bine ambele creme ).Aranjare: Se pune folie in tava in care sa copt blatul (eu am folosit o tava patrata ) ,prima foaie ,crema cu frisca putin ,crema caramel,foaie,crema caramel,crema cu frisca .foaie .Se acopera cu folia si se lasa la rece pana a doua zi cand se poate orna cu frisca si struguri sau dupa preferinta fiecaruia .Aranjarea foilor si a cremelor se poate face dupa cum doriti .
Pofta buna si spor la gatit
Pentru blat :
4 oua
4 lg zahar
3 lg faina
o lingura cacao
un varf cutit sare
1/2 praf de copt
Pentru crema :
400 ml frisca
un ou intreg
2 lg miere
un plic crema Dr Oetker Caramel
4 l-te gelatina
Oul ,mierea si 3 lg frisca se bat pe abur ,apoi se lasa la rece,
Pentru sos caramel:
5 lg zahar se caramelizeaza ,se adauga 50 gr unt si un pahar mic frisca .
Se separa ouale.Albusurile se bat spuma cu zaharul ,se adauga galbenusurile amestecate bine cu sarea si praful de copt ,iar la urma faina si cacaua .Se pune intr-o forma si se da la copt 35-40 minute.Se lasa sa se raceasca complet apoi se taie in 3 parti egale .
Crema de caramel se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj .Frisca se bate spuma .Sosul caramel se prepara cum scrie mai sus.Oul intreg se bate bine ,se adauga mierea si 3 lg frisca lichida .Gelatina se incalzeste putin cu apa calduta si se adauga la crema cu frisca .
Se amesteca frisca (se lasa pentru ornat putin ) ,cu sosul caramel si crema cu miere(dupa ce sau racit bine ambele creme ).Aranjare: Se pune folie in tava in care sa copt blatul (eu am folosit o tava patrata ) ,prima foaie ,crema cu frisca putin ,crema caramel,foaie,crema caramel,crema cu frisca .foaie .Se acopera cu folia si se lasa la rece pana a doua zi cand se poate orna cu frisca si struguri sau dupa preferinta fiecaruia .Aranjarea foilor si a cremelor se poate face dupa cum doriti .
Pofta buna si spor la gatit
vineri, 11 septembrie 2015
Papricas de pui
Aveti nevoie de :
pulpe de pui 6 bucati (partea superioara am pus doar si nu am mai pozat-o )
o ceapa
un morcov razuit
un gogosar rosu
3 lg ulei
1/2 lingurita boia
sare si piper dupa gust
3 lg smantana
putin lapte(cam 2-3 lg)
2 lg faina
patrunjel verde
Carnea de pui se curata si se spala bine.Ceapa si gogosarul se curata si se taie marunt.Morcovul se razuieste fin .Se pune uleiul intr-o cratita ,se adauga legumele ,se calesc apoi se pune boia ,sare si piper .Se mai lasa maxim un minut si se adauga carnea .Se caleste cam 5 minute ,se pune apa cat sa le acopere toate si se fierbe la foc mic .In caz ca e nevoie se mai adauga apa .La final ,faina se amesteca cu smantana si se adauga la papricas .Patrunjel verde tocat marunt deasupra .
Pofta buna si spor la gatit
pulpe de pui 6 bucati (partea superioara am pus doar si nu am mai pozat-o )
o ceapa
un morcov razuit
un gogosar rosu
3 lg ulei
1/2 lingurita boia
sare si piper dupa gust
3 lg smantana
putin lapte(cam 2-3 lg)
2 lg faina
patrunjel verde
Carnea de pui se curata si se spala bine.Ceapa si gogosarul se curata si se taie marunt.Morcovul se razuieste fin .Se pune uleiul intr-o cratita ,se adauga legumele ,se calesc apoi se pune boia ,sare si piper .Se mai lasa maxim un minut si se adauga carnea .Se caleste cam 5 minute ,se pune apa cat sa le acopere toate si se fierbe la foc mic .In caz ca e nevoie se mai adauga apa .La final ,faina se amesteca cu smantana si se adauga la papricas .Patrunjel verde tocat marunt deasupra .
Pofta buna si spor la gatit
miercuri, 9 septembrie 2015
Tarte cu crema de ciocolata
Aveti nevoie de:
300 gr faina
un varf cutit sare
un pachet unt
2 lg apa rece
Se amesteca untul cu faina ,se adauga sarea si apa ,va iese un aluat potrivit care se pune in folie si se lasa la rece 15-20 minute.Din acest aluat mi-au iesit 10 tarte (a mai ramas putin exact cat pentru o tarta mai mare si il voi folosi data viitoare )
Crema :
250 ml frisca lichida
215 gr ciocolata amaruie (sau cu lapte )
Se topesc pe foc intr-un vas .se lasa sa se raceasca .
4 lingurite gelatina
Pentru ornat : coaja de portocala razuita
200 ml frisca se bate bine cu mixerul (se lasa putin pentru ornat ) si se amesteca cu ciocolata topita ,la urma se adauga gelatina (inmuiata inainte in putina apa calduta si se pune pe foc cateva secunde )
Se umplu tartele cu crema de ciocolata ,se lasa la rece sa se intareasca apoi se orneaza cu frisca ramasa si coaja de portocala
Pofta buna si spor la gatit
300 gr faina
un varf cutit sare
un pachet unt
2 lg apa rece
Se amesteca untul cu faina ,se adauga sarea si apa ,va iese un aluat potrivit care se pune in folie si se lasa la rece 15-20 minute.Din acest aluat mi-au iesit 10 tarte (a mai ramas putin exact cat pentru o tarta mai mare si il voi folosi data viitoare )
Crema :
250 ml frisca lichida
215 gr ciocolata amaruie (sau cu lapte )
Se topesc pe foc intr-un vas .se lasa sa se raceasca .
4 lingurite gelatina
Pentru ornat : coaja de portocala razuita
200 ml frisca se bate bine cu mixerul (se lasa putin pentru ornat ) si se amesteca cu ciocolata topita ,la urma se adauga gelatina (inmuiata inainte in putina apa calduta si se pune pe foc cateva secunde )
Se umplu tartele cu crema de ciocolata ,se lasa la rece sa se intareasca apoi se orneaza cu frisca ramasa si coaja de portocala
Pofta buna si spor la gatit
Abonați-vă la:
Postări (Atom)