Aveti nevoie de:
4 oua
4 lg zahar
4 lg ulei
2 lg faina
2 lg cacao Dr Oetker
1/2 praf de copt
un varf cutit sare
Se bat albusurile spuma ,se adauga zaharul si se mixeaza pana la topirea completa a acestuia.Galbenusurile se freaca bine cu sarea ,praful de copt si uleiul .Se adauga la compozitia de albusuri iar la final faina amestecata inainte cu cacaua .Se amesteca usor toata compozitia apoi se pune intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt (sau facuta cu unt si faina ) si se da la copt 25 de minute.
Crema :
o cana lapte
4 lg faina
5 lg zahar
100 gr unt
6 lg nuca de cocos (eu am pus colorata )
2-3 plicuri zahar vanilat
coaja rasa de lamaie
Laptele se amesteca cu faina apoi se pune la fiert pana ce se intareste compozitia ,se lasa deoparte putin apoi se adauga untul ,se mixeaza iar la final se pune nuca de cocos si coaja de lamiae rasa.Se taie blatul in doua , se pune prima foaie se insiropeaza cu compot sau suc natural ,se pune crema si foaia a doua deasupra ,se insiropeaza putin apoi se lasa la rece.Se topeste o ciocolata neagra si se fac forme deasupra ,se orneaza cu bomboane colorate .
Pofta buna si spor la gatit
miercuri, 29 aprilie 2015
luni, 27 aprilie 2015
Piure cu cascaval si chiftelute de pui
Aveti nevoie de:
5-6 cartofi mari
150 gr cascaval ras
2 lg pesmet
sare si piper dupa gust
50 gr unt
un pahar mic lapte
Cartofii se curata de coaja ,se spala bine apoi se taie cubulete.Se pun sa fiarba in apa cu putina sare apoi se scurg si se fac piure ,se adauga untul , laptele si jumatate din cantitatea de cascaval.Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.Se ia o forma se pune piureul se intinde uniform .Deasupra se presara pesmetul si cascaval ramas .Se da la cuptor circa 10 minute pana ce se formeaza deasupra o crusta frumoasa .Au un gust mai deosebit fata de clasicul piure.Se serveste alaturi de chiftelute de pui
Pentru chiftelute aveti nevoie de:
500 gr carne tocata de pui
o ceapa mica
o lingurita maggi de gaina si piper (daca mai este nevoie se mai poate adauga si sare )
patrunjel verde
4 catei de usturoi
un ou
Se amesteca carnea cu ceapa taiata marunt ,usturoiul tocat ,maggi ,piper si oul batut bine .La final patrunjel verde taiat cat mai marunt.Se fac chiftelute care se prajesc in ulei incins.
Pofta buna si spor la gatit
5-6 cartofi mari
150 gr cascaval ras
2 lg pesmet
sare si piper dupa gust
50 gr unt
un pahar mic lapte
Cartofii se curata de coaja ,se spala bine apoi se taie cubulete.Se pun sa fiarba in apa cu putina sare apoi se scurg si se fac piure ,se adauga untul , laptele si jumatate din cantitatea de cascaval.Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.Se ia o forma se pune piureul se intinde uniform .Deasupra se presara pesmetul si cascaval ramas .Se da la cuptor circa 10 minute pana ce se formeaza deasupra o crusta frumoasa .Au un gust mai deosebit fata de clasicul piure.Se serveste alaturi de chiftelute de pui
Pentru chiftelute aveti nevoie de:
500 gr carne tocata de pui
o ceapa mica
o lingurita maggi de gaina si piper (daca mai este nevoie se mai poate adauga si sare )
patrunjel verde
4 catei de usturoi
un ou
Se amesteca carnea cu ceapa taiata marunt ,usturoiul tocat ,maggi ,piper si oul batut bine .La final patrunjel verde taiat cat mai marunt.Se fac chiftelute care se prajesc in ulei incins.
Pofta buna si spor la gatit
Trandafiri cu mere
Aveti nevoie de:
Un pachet aluat foietaj din comert (sau il faceti voi de casa )
2-3 mere
2 portocale
zahar pudra
2 lg zahar
Aluatul de foietaj se intinde si se taie fasii lungi.Merele se taie in doua se curata de samburi si se taie felii cat mai subtiri.Intr-un vas se pun 2 cani de apa si 2 lg zahar ,se adauga sucul de la cele doua portocale si cand da in clocot se adauga feliile de mere.Aveti grija sa le lasati doar pana se inmoaie in caz contrar va iese piure .Se scot si se scurg ,apoi se pune cate o felie (una peste alta )pe bucata de aluat ,se ruleaza si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc aproximativ 20-30 minute la cuptor sau pana se rumenesc .Se pudreaza cu zahar .Pe langa faptul ca arata foarte bine ,sunt bune si e un desert care se face repede .
Pofta buna si spor la gatit
Un pachet aluat foietaj din comert (sau il faceti voi de casa )
2-3 mere
2 portocale
zahar pudra
2 lg zahar
Aluatul de foietaj se intinde si se taie fasii lungi.Merele se taie in doua se curata de samburi si se taie felii cat mai subtiri.Intr-un vas se pun 2 cani de apa si 2 lg zahar ,se adauga sucul de la cele doua portocale si cand da in clocot se adauga feliile de mere.Aveti grija sa le lasati doar pana se inmoaie in caz contrar va iese piure .Se scot si se scurg ,apoi se pune cate o felie (una peste alta )pe bucata de aluat ,se ruleaza si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc aproximativ 20-30 minute la cuptor sau pana se rumenesc .Se pudreaza cu zahar .Pe langa faptul ca arata foarte bine ,sunt bune si e un desert care se face repede .
Pofta buna si spor la gatit
duminică, 26 aprilie 2015
Prajitura caramel cu fructe tropicale
Aveti nevoie de:
6 piscoturi
un pachet mic biscuiti picnic
un pachet unt
un plic crema caramel Dr Oetker
un plic budinca caramel
un plic frisca (sau o cutie mica )
2 conserve fructe de la Sunfood ananas si fructe tropicale
un plic gelatina
Specific ca in poza nu apar toate ingredientele deoarece este o reteta inventata si le-am adaugat pe parcurs
Se macina cat mai fin piscoturile si biscuitii ,untul se topeste apoi se amesteca cu biscuitii .Se pune baza intr-o tava rotunda facuta cu folie inainte.Se da la rece macar 20 minute.Fructele se scurg de compot iar ananasul rondele se taie marunt.Se prepara crema dupa indicatii la fel si budinca ,se raceste apoi se amesteca cu crema si frisca batuta inainte.Gelatina se inmoaie in putina apa calduta si se adauga la crema .Se amesteca usor ,apoi se pune peste blatul de biscuiti ,se adauga fructele si se da la rece pana a doua zi .Se orneaza cu frisca .Un desert simplu si aromat .
Pofta buna si spor la gatit
6 piscoturi
un pachet mic biscuiti picnic
un pachet unt
un plic crema caramel Dr Oetker
un plic budinca caramel
un plic frisca (sau o cutie mica )
2 conserve fructe de la Sunfood ananas si fructe tropicale
un plic gelatina
Specific ca in poza nu apar toate ingredientele deoarece este o reteta inventata si le-am adaugat pe parcurs
Se macina cat mai fin piscoturile si biscuitii ,untul se topeste apoi se amesteca cu biscuitii .Se pune baza intr-o tava rotunda facuta cu folie inainte.Se da la rece macar 20 minute.Fructele se scurg de compot iar ananasul rondele se taie marunt.Se prepara crema dupa indicatii la fel si budinca ,se raceste apoi se amesteca cu crema si frisca batuta inainte.Gelatina se inmoaie in putina apa calduta si se adauga la crema .Se amesteca usor ,apoi se pune peste blatul de biscuiti ,se adauga fructele si se da la rece pana a doua zi .Se orneaza cu frisca .Un desert simplu si aromat .
Pofta buna si spor la gatit
marți, 21 aprilie 2015
Supa de gaina cu usturoi si taitei
Aveti nevoie de :
o gaina (era deja la fiert cand am facut pozele )
2-3 morcovi
telina
maggi cuburi de gaina
patrunjel verde
cativa catei de usturoi
o punga taitei
Gaina se spala bine ,se taie in bucati si se pune in apa la fiert alaturi de cateva cuburi maggi.Se spumeaza si se adauga legumele taiate in lung sau cuburi dupa preferinte.Se fierb toate apoi se scot legumele si carnea , se mai lasa pe foc cateva minute adaugand usturoiul .Se fierb taiteii separat ,se clatesc bine cu apa rece si se adauga la supa .La final se toaca marunt patrunjel verde .Carnea se prajeste sau se face pane dupa gusturi si se poate servi cu cartofi sau orez .
Pofta buna si spor la gatit
o gaina (era deja la fiert cand am facut pozele )
2-3 morcovi
telina
maggi cuburi de gaina
patrunjel verde
cativa catei de usturoi
o punga taitei
Gaina se spala bine ,se taie in bucati si se pune in apa la fiert alaturi de cateva cuburi maggi.Se spumeaza si se adauga legumele taiate in lung sau cuburi dupa preferinte.Se fierb toate apoi se scot legumele si carnea , se mai lasa pe foc cateva minute adaugand usturoiul .Se fierb taiteii separat ,se clatesc bine cu apa rece si se adauga la supa .La final se toaca marunt patrunjel verde .Carnea se prajeste sau se face pane dupa gusturi si se poate servi cu cartofi sau orez .
Pofta buna si spor la gatit
Ciorba cu legume si smantana
Aveti nevoie de:
2-3 morcovi
1 patrunjel
o bucata telina
o bucata pastarnac
un ardei
2 lg Maggi secretul gustului cu legume
2 lg smantana
2 fire leustean
piper dupa gust
Legumele se curata toate ,se spala bine si se taie cubulete .Se calesc in putin ulei ,se adauga maggi si apa sa fiarba .Cand sau fiert bine legumele se adauga leustean proaspat tocat marunt si smantana la final .O ciorba delicioasa care se face repede si e tare gustoasa
Pofta buna si spor la gatit
2-3 morcovi
1 patrunjel
o bucata telina
o bucata pastarnac
un ardei
2 lg Maggi secretul gustului cu legume
2 lg smantana
2 fire leustean
piper dupa gust
Legumele se curata toate ,se spala bine si se taie cubulete .Se calesc in putin ulei ,se adauga maggi si apa sa fiarba .Cand sau fiert bine legumele se adauga leustean proaspat tocat marunt si smantana la final .O ciorba delicioasa care se face repede si e tare gustoasa
Pofta buna si spor la gatit
Ciorba cu leurda ,salata si oua
Aveti nevoie de:
o legatura leurda
salata verde (o capatana mare sau mai multe mici )
5 oua fierte
cateva fire usturoi
2 cuburi Maggi secretul gustului bors cu legume
2 lg smantana
un ou crud
putin piper
o lg ulei
Se spala bine leurda si salata verde ,se rup bucati si se calesc in putin ulei ,se scurge apoi bine se adauga apa si se lasa sa fiarba .Se adauga usturoiul verde taiat marunt si ouale fierte taiate in jumatate .La final se condimenteaza cu maggi ,smantana cu oul crud batut bine si piper dupa gust
E o ciorba care se face repede si e foarte gustoasa
Pofta buna si spor la gatit
o legatura leurda
salata verde (o capatana mare sau mai multe mici )
5 oua fierte
cateva fire usturoi
2 cuburi Maggi secretul gustului bors cu legume
2 lg smantana
un ou crud
putin piper
o lg ulei
Se spala bine leurda si salata verde ,se rup bucati si se calesc in putin ulei ,se scurge apoi bine se adauga apa si se lasa sa fiarba .Se adauga usturoiul verde taiat marunt si ouale fierte taiate in jumatate .La final se condimenteaza cu maggi ,smantana cu oul crud batut bine si piper dupa gust
E o ciorba care se face repede si e foarte gustoasa
Pofta buna si spor la gatit
Abonați-vă la:
Postări (Atom)