Aveti nevoie de:
150 g unt
120 g zahar
235 g faina
1 galbenus
50 g ciocolata simpla
30 g cacao
1 plic zahar vanilat
1/2 praf de copt
un varf cutit sare
In poza apar 2 plicuri praf de copt (trebuia sa pun un plic zahar vanilat dar din graba am pus ce se vede) :))
Se freaca spuma untul cu zaharul ,se adauga galbenusul,zaharul vanilat si praful de copt,sarea.Se adauga faina amestecata inainte cu cacaua si ciocolata rasa .Va iesi un aluat moale ,care se lasa in folie la rece cel putin 30 minute,Se ia cu mana din aluat si se fac forme de bastonase ,semiluna sau de care forme doriti.Se dau la cuptor 10-15 min la foc mic.Se coc foarte repede .Se scot si se pune ciocolata topita deasupra.
Pentru decorat aveti nevoie de 100 gr ciocolata care se topeste intr-o cratita pe abur si se fac forme pe biscuiti cu o lingurita .
Merge si cu ciocolata alba sa ii decorati ,mai ales ca biscuitii sunt maro ,contrastul va fi unul spectaculos.
Pofta buna si spor la gatit
vineri, 23 mai 2014
Frittata -Omleta italieneasca
Aveti nevoie de:
5 oua
3-4 fire ceapa verde
putin ardei rosu si galben
sare,piper,coriandru dupa gust
salata verde
2-3 lg ulei
cateva ciuperci (nu erau in poza ca le-am adaugat in timp ce faceam omleta )
Pentru sos aveti nevoie de :
2 lg ulei
3 fire usturoi
4-5 catei de usturoi
4 rosii taiate cubulete
sare ,piper si busuioc
Se caleste usturoiul in ulei ,se adauga rosiile si un pahar mic de apa .Se condimenteaza,se lasa sa fiarba 10-15 minute , apoi se serveste la omleta .
Din aceasta compozitie se fac doua omlete.
Se bat ouale bine ,se condimenteaza cu sare ,piper si coriandru.Se pune putin ulei in tigaie ,se pune jumatate din ardei si ceapa verde ,se calesc apoi se adauga jumatate din ouale batute.Se lasa putin apoi se acopera cu un capac ,se lasa 2-3 minute ,se intoarce omleta pe o farfurie se pune inapoi in tigaie si se coace si pe cealalta parte. Se procedeaza la fel cu omleta a doua .Se serveste pe un pat de salata verde proaspata.Poza cu sosul nu am mai apucat sa fac ca deja se servea masa
Pofta buna si spor la gatit
5 oua
3-4 fire ceapa verde
putin ardei rosu si galben
sare,piper,coriandru dupa gust
salata verde
2-3 lg ulei
cateva ciuperci (nu erau in poza ca le-am adaugat in timp ce faceam omleta )
Pentru sos aveti nevoie de :
2 lg ulei
3 fire usturoi
4-5 catei de usturoi
4 rosii taiate cubulete
sare ,piper si busuioc
Se caleste usturoiul in ulei ,se adauga rosiile si un pahar mic de apa .Se condimenteaza,se lasa sa fiarba 10-15 minute , apoi se serveste la omleta .
Din aceasta compozitie se fac doua omlete.
Se bat ouale bine ,se condimenteaza cu sare ,piper si coriandru.Se pune putin ulei in tigaie ,se pune jumatate din ardei si ceapa verde ,se calesc apoi se adauga jumatate din ouale batute.Se lasa putin apoi se acopera cu un capac ,se lasa 2-3 minute ,se intoarce omleta pe o farfurie se pune inapoi in tigaie si se coace si pe cealalta parte. Se procedeaza la fel cu omleta a doua .Se serveste pe un pat de salata verde proaspata.Poza cu sosul nu am mai apucat sa fac ca deja se servea masa
Pofta buna si spor la gatit
miercuri, 21 mai 2014
Spanac scazut
Aveti nevoie de:
500 gr spanac verde
5 fire de usturoi
2 lg ulei
o cana lapte
2 lg faina
3 lg smantana
sare
Spanacul se spala bine in mai multe ape si se pune la fiert in apa cu sare.Dupa ce e fiert se strecoara apoi cu un cutit se toata .Se taie marunt usturoiul ,se caleste in ulei ,se adauga spanacul si se amesteca bine .Se pune laptele amestecat cu faina si smantana .Se lasa sa fiarba la foc incet amestecand continuu.Se condimenteaza cu sare dupa gust.Se serveste alaturi de oua ochi sau carnati prajiti .
Pofa buna si spor la gatit
500 gr spanac verde
5 fire de usturoi
2 lg ulei
o cana lapte
2 lg faina
3 lg smantana
sare
Spanacul se spala bine in mai multe ape si se pune la fiert in apa cu sare.Dupa ce e fiert se strecoara apoi cu un cutit se toata .Se taie marunt usturoiul ,se caleste in ulei ,se adauga spanacul si se amesteca bine .Se pune laptele amestecat cu faina si smantana .Se lasa sa fiarba la foc incet amestecand continuu.Se condimenteaza cu sare dupa gust.Se serveste alaturi de oua ochi sau carnati prajiti .
Pofa buna si spor la gatit
marți, 20 mai 2014
Fasole verde scazuta cu carne de porc
Aveti nevoie de :
fasole verde (eu am avut la borcan dar daca aveti proaspata e si mai bine )
o cana suc de rosii
3 fire ceapa verde
3 fire usturoi
3 catei usturoi
piper
sare doar daca folositi fasole proaspata
2 lg faina
patrunjel verde
4 lg ulei
Se caleste ceapa , se adauga usturoiul verde si usturoiul tocat marunt,apoi se adauga fasolea si 2 cani de apa .Se fierbe cam 30 de minute iar la urma se adauga sucul de rosii ,se face un amestec din faina cu putina apa pentru a se ingrosa sosul ,se pune la urma ,patrunjel verde tocat.
La acest preparat am facut carne de porc prajita ,se poate folosi si carne de pui sau vita dupa gustul fiecaruia .
Pofta buna si spor la gatit
fasole verde (eu am avut la borcan dar daca aveti proaspata e si mai bine )
o cana suc de rosii
3 fire ceapa verde
3 fire usturoi
3 catei usturoi
piper
sare doar daca folositi fasole proaspata
2 lg faina
patrunjel verde
4 lg ulei
Se caleste ceapa , se adauga usturoiul verde si usturoiul tocat marunt,apoi se adauga fasolea si 2 cani de apa .Se fierbe cam 30 de minute iar la urma se adauga sucul de rosii ,se face un amestec din faina cu putina apa pentru a se ingrosa sosul ,se pune la urma ,patrunjel verde tocat.
La acest preparat am facut carne de porc prajita ,se poate folosi si carne de pui sau vita dupa gustul fiecaruia .
Pofta buna si spor la gatit
Rulouri cu vanilie si frisca
Aveti nevoie de :
1 kg faina
o lingurita sare
o lingura otet
un pac unt
Se amesteca ingredientele de mai sus ,se adauga apa cat cuprinde aproximativ 500 ml pentru un aluat potrivit.Se intinde cu sucitorul o foaie mare si apoi ungeti toata foaia cu o parte din unt..Se impatura aluatul ,se intinde din nou ,se repeta de cel putin 3 -4 ori operatiunea (intins, adunat si facut cu unt ).Se pune intr-o folie si se da la rece 30 min.
Se scoate aluatul se intinde in foaie nu foarte subtire ,se taie fasii inguste de cca 1 cm ,care se ruleaza pe forme de rulouri ,unse cu unt si tapetate cu faina apoi se dau la copt in cuptorul incins inainte ,cam 15 -20 min.Se scot se lasa sa se raceasca putin apoi le puteti scoate de pe forme.
Crema : un plic crema de vanilie de la Dr Oetker (se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj )
250 ml frisca
3-4 plicuri vanilie
Pentru décor zahar pudra
Se amesteca crema cu frisca si la urma se adauga vanilia.
Se umplu rulourile cu aceasta crema ,apoi se dau prin zahar pudra .
Pofta buna si spor la gatit
1 kg faina
o lingurita sare
o lingura otet
un pac unt
Se amesteca ingredientele de mai sus ,se adauga apa cat cuprinde aproximativ 500 ml pentru un aluat potrivit.Se intinde cu sucitorul o foaie mare si apoi ungeti toata foaia cu o parte din unt..Se impatura aluatul ,se intinde din nou ,se repeta de cel putin 3 -4 ori operatiunea (intins, adunat si facut cu unt ).Se pune intr-o folie si se da la rece 30 min.
Se scoate aluatul se intinde in foaie nu foarte subtire ,se taie fasii inguste de cca 1 cm ,care se ruleaza pe forme de rulouri ,unse cu unt si tapetate cu faina apoi se dau la copt in cuptorul incins inainte ,cam 15 -20 min.Se scot se lasa sa se raceasca putin apoi le puteti scoate de pe forme.
Crema : un plic crema de vanilie de la Dr Oetker (se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj )
250 ml frisca
3-4 plicuri vanilie
Pentru décor zahar pudra
Se amesteca crema cu frisca si la urma se adauga vanilia.
Se umplu rulourile cu aceasta crema ,apoi se dau prin zahar pudra .
Pofta buna si spor la gatit
luni, 19 mai 2014
Peste la cuptor cu cartofi
Aveti nevoie de:
2 bucati mari de peste
4 cartofi potriviti
sare ,piper,usturoi,boia
o lamaie
putin ulei
salata verde pentru ornat
Pestele se curata si se spala bine ,apoi se cresteaza pe ambele parti sa se patrunda mai bine .Se condimenteaza cu sare ,piper si boia.Usturoiul se zdrobeste si se pune inauntru .Cartofii se curata se spala bine si se taie rondele.Se condimenteaza si se pun in tava mare de la cuptor pe langa peste.Se stropesc cu ulei toate si se da la cuptor o ora si 20 min la foc potrivit,sau se poate verifica dupa 45 de minute ,depinde de cuptorul fiecaruia .Se scoate pestele si se stropeste cu zeama de lamaie ,apoi se poate servi.
Pofta buna si spor la gatit
2 bucati mari de peste
4 cartofi potriviti
sare ,piper,usturoi,boia
o lamaie
putin ulei
salata verde pentru ornat
Pestele se curata si se spala bine ,apoi se cresteaza pe ambele parti sa se patrunda mai bine .Se condimenteaza cu sare ,piper si boia.Usturoiul se zdrobeste si se pune inauntru .Cartofii se curata se spala bine si se taie rondele.Se condimenteaza si se pun in tava mare de la cuptor pe langa peste.Se stropesc cu ulei toate si se da la cuptor o ora si 20 min la foc potrivit,sau se poate verifica dupa 45 de minute ,depinde de cuptorul fiecaruia .Se scoate pestele si se stropeste cu zeama de lamaie ,apoi se poate servi.
Pofta buna si spor la gatit
Tocanita cu ciuperci
Aveti nevoie de :
300 gr ciuperci
2 fire ceapa verde
5 lg smantana
2 lg faina
patrunjel verde
sare si piper dupa gust
2 lg ulei
Ciupercile se spala bine in mai multe ape (eu am pus cocarti sau bureti cum li se mai spune )se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei ,se adauga ciupercile si doua cani de apa .Se lasa sa fiarba cam 30 min (ciupercile se fierb destul de repede) apoi se amesteca faina cu smantana si se adauga la tocanita .Se condimenteaza cu sare si piper si se pune la urma patrunjel verde taiat marunt.Se serveste cu mamaliguta .
Pofta buna si spor la gatit
300 gr ciuperci
2 fire ceapa verde
5 lg smantana
2 lg faina
patrunjel verde
sare si piper dupa gust
2 lg ulei
Ciupercile se spala bine in mai multe ape (eu am pus cocarti sau bureti cum li se mai spune )se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei ,se adauga ciupercile si doua cani de apa .Se lasa sa fiarba cam 30 min (ciupercile se fierb destul de repede) apoi se amesteca faina cu smantana si se adauga la tocanita .Se condimenteaza cu sare si piper si se pune la urma patrunjel verde taiat marunt.Se serveste cu mamaliguta .
Pofta buna si spor la gatit
Abonați-vă la:
Postări (Atom)