sâmbătă, 1 februarie 2014
Rulouri din piure de cartofi cu cascaval
Aveti nevoie de :
500 gr cartofi ,200 gr cascaval,putina sare si piper dupa gust,un ou, 3-4 linguri faina si inca vreo 2 lg faina in care sa dau rulourile cand se prajesc .
Se curata cartofii se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu putina sare.Se fac piure ,se amesteca cu 100 gr cascaval ras , oul batut ,se condimenteaza ,pe urma se ia cu lingura se fac rulouri se pune in mijloc la fiecare cate o bucatica mica de cascaval apoi se dau prin faina si se prajesc in ulei .Simple dar ..altfel .
Pofta buna si spor la gatit <3
Prajitura Napolitana cu crema de lamaie si mure
Aveti nevoie de :
un pachet foi napolitana (eu doar 3 foi am folosit ),300 ml frisca ,un plic crema de lamaie Dr Oetker,o portocala ,mure(eu am pus gem de mure ).
Se bate bine frisca cu praful de lamaie (nu am pus lapte),se intareste foarte bine crema ,se lasa deoparte.
Se pune prima foaie de napolitana in tava (am pus folie inainte) ,se pune un strat de crema ,un strat de mure(sau gem de mure) ,a doua foaie,crema ,bucati de portocala ,a treia foaie,Se acopera cu folia se apasa bine apoi se da la rece macar cateva ore.Se inmoaie foile si apoi se taie mai usor.
Eu am taiat dupa 20 de minute nu am mai avut rabdare .E foarte simpla si buna de tot
.
Pofta buna si spor la gatit <3
marți, 7 ianuarie 2014
Cornulete fragede cu nuca ,ness si scortisoara
Aveti nevoie de:
100 gr unt,100 gr untura (se poate inlocui untura cu unt sau margarina dar nu mai sunt asa de fragede),un varf cutit sare,un praf de copt,coaja rasa de portocala ,1 ou,o cana apa minerala sau sifon ,120 gr nuca macinata aproximativ 600 gr faina ( pentru un aluat moale ca sa puteti face cornuletele cu mana ).5 linguri zahar
Se pregateste aluatul cu ingredientele de mai sus ,apoi se imparte in 3 parti (eu am lasat mai mult aluat cu nuca ca ne place mult),iar in celelalte doua parti am pus ness (cam 2 lingurite) si o lingurita scortisoara
Se pregatesc cu mana cornuletele(nu e nevoie sa intindeti aluatul ,se fac mai usor asa ) ,se pun in tava si se dau la copt aproximativ 40 minute la foc mediu .
Se dau prin zahar pudra si se servesc atat calde cat si reci
Pofta buna si spor la gatit <3
duminică, 5 ianuarie 2014
Rulouri din clatite umplute cu varza si carnaciori
Aveti nevoie de :
500 gr faina alba ,un ou,un varf cutit sare ,un varf cutit praf de copt si apa cat cuprinde pentru un aluat moale pentru clatite.
Pentru umplutura aveti nevoie de :
350 gr carnaciori afumati(se poate folosi si kaiser ,sunca ),o varza mica verde ,sare si piper,ulei pentru prajit,2 oua si 4 linguri faina .
Se pregateste aluatul si se fac clatite.Varza se taie marunt si se caleste in putin ulei ,se adauga carnatii taiati bucatele mici .se pune sare si piper dupa gust .Se lasa deoparte.
Se ia o clatita se pune o lingura mare din varza cu carnati ,se ruleaza ca si sarmalutele apoi se dau prin faina si ou si se prajesc .Sunt tare bune si au si un aspect minunat.
Pofta buna si spor la gatit!
vineri, 3 ianuarie 2014
CHEC PUFOS CU UNT SI STAFIDE
Aveti nevoie de :
225 gr unt,225 gr zahar,225 gr faina alba ,un varf cutit praf de copt,un varf cutit sare,4 oua intregi,coaja rasa de lamaie si portocala cam o lingurita din fiecare ,2 plicuri vanilie,un pahar mic stafide(le puteti lasa cam 10 min inainte in esenta de rom cu putina apa si o lingura zahar)
Se freaca spuma untul cu zaharul ,se adauga pe rand cate un ou intreg ,vanilia ,coaja rasa de lamaie si portocala ,praful de copt si sarea si la urma faina .Se amesteca usor si se pune intr-o tava de chec tapetata cu unt si faina sau hartie de copt ce are fiecare.Deasupra se presara stafidele .
Se da la copt la foc minim o ora si 10 minute.Se poate verifica dupa o ora si daca e copt se poate scoate.
E foarte aromat si pufos ,se poate presara zahar pudra deasupra
Pofta buna si spor la gatit!
PULPE DE PUI UMPLUTE CU CIUPERCI SI CASCAVAL
Pentru 4 portii aveti nevoie de :
4 pulpe de pui intregi ,
150 gr cascaval ,
150 gr ciuperci ,
sare si piper,2 oua.
4 linguri faina alba,
ulei pentru prajit.
o lingurita vegeta ,
Pulpele de pui se spala bine apoi se scoate osul din partea de sus a pulpei,se bate putin carnea apoi se sareaza si se pipereaza bine .Se adauga cascavalul ras si ciupercile taiate marunt apoi se ruleaza si se leaga cu ata strans (nu de alta dar la fierbere e posibil sa se desfaca ).Se adauga in apa care fierbe cu o lingurita vegeta,aproximativ 30 min.Se scot se lasa sa se raceasca apoi se desface ata .Se dau prin ou si faina si se prajesc in ulei incins,Se scot pe un servetel sa se scurga de surplusul de ulei .Se aseaza pe o farfurie si se taie felii.
Au un aspect deosebit si sigur familia sau musafirii vor fi incantati
Pofta buna! si spor la gatit <3
duminică, 1 decembrie 2013
Tort cu ciocolata ,frisca si fructe
Aveti nevoie de :
8 oua,8 linguri zahar,7 linguri faina ,o lingura amidon alimentar,un varf cutit sare ,un praf de copt
Se bat albusele spuma ,se adauga zaharul pe rand cate o lingura.Galbenusele se amesteca cu sarea ,amidonul si praful de copt .Se adauga la albuse ,se amesteca usor,la urma faina , apoi se pune blatul intr-o tava rotunda la copt aproximativ 35-40 minute
Se scoate blatul din forma se lasa la rece apoi se taie in 3 parti egale.
Pentru crema aveti nevoie de :
o cutie 500 ml frisca,2 plicuri de crema cu ciocolata (care se prepara conform instructiunilor de pe plic),2 plicuri gelatina de 10 gr(se prepara cu putina apa calda pana la omogenizarea completa ),o conserva ananas sunfood (se poate pune si alt compot dupa gustul fiecaruia),2 banane,o portocala si kiwi
Frisca se bate bine ,se poate adauga putin zahar daca vreti mai dulce ,crema se prepara separat ,fructele se taie in bucati potrivite.Gelatina se imparte in doua ,o parte se pune in frisca iar cealalta parte in crema .
Aranjare:
Se pune folie in tava in care a copt blatul se pune prima foaie se insiropeaza cu compot ,se pune un strat de banane si ananas,un rand de frisca ,un rand de crema ,a doua foaie se insiropeaza ,se pun din nou fructe ,frisca si crema ,apoi a treia foaie care nu se mai insiropeaza deaorece se inmoaie de la crema .Se imbraca cu folia si se da la rece o ora .Se rastoarna pe un platou si orneaza cu frisca ,fructe si crema .
E foarte bun si aromat acest tort ,merita facut
Pofta buna !
Abonați-vă la:
Postări (Atom)