Aveti nevoie de:
300 gr faina
un varf cutit sare
un pachet unt
2 lg apa rece
Se amesteca untul cu faina ,se adauga sarea si apa ,va iese un aluat potrivit care se pune in folie si se lasa la rece 15-20 minute.Din acest aluat mi-au iesit 10 tarte (a mai ramas putin exact cat pentru o tarta mai mare si il voi folosi data viitoare )
Crema :
250 ml frisca lichida
215 gr ciocolata amaruie (sau cu lapte )
Se topesc pe foc intr-un vas .se lasa sa se raceasca .
4 lingurite gelatina
Pentru ornat : coaja de portocala razuita
200 ml frisca se bate bine cu mixerul (se lasa putin pentru ornat ) si se amesteca cu ciocolata topita ,la urma se adauga gelatina (inmuiata inainte in putina apa calduta si se pune pe foc cateva secunde )
Se umplu tartele cu crema de ciocolata ,se lasa la rece sa se intareasca apoi se orneaza cu frisca ramasa si coaja de portocala
Pofta buna si spor la gatit
miercuri, 9 septembrie 2015
miercuri, 26 august 2015
Tort cu menta si ciocolata
Pentru blat aveti nevoie de:
100 gr unt
75 gr zahar
2 oua
125 gr faina
1/2 praf de copt
un varf cutit sare
cateva bucatele ciocolata rasa
Untul se freaca spuma cu zaharul ,se adauga ouale pe rand ,praful de copt si sarea iar la urma faina .Se amesteca usor ,se pune blatul intr-o forma rotunda iar deasupra se presara bucatile de ciocolata .
Se da la cuptor 30-35 minute .Se scoate blatul dupa ce se raceste si se lasa deoparte .
Crema neagra :
250 ml frisca
2 tablete de ciocolata
2 l-te gelatina
cateva cirese sau visine (eu am avut la borcan taiate felii mici )
Frisca se bate spuma ,se adauga ciocolata topita inainte pe abur ,gelatina (se prepara cu putina apa si se incalzeste pe foc ) si bucatile de cirese .
Crema alba :
300 gr branza dulce
300 ml frisca
2 l-te gelatina
4 lg zahar
putina esenta de menta
Se bate frisca spuma ,se adauga branza amestecata inainte cu zaharul si se amesteca usor ,gelatina la final si menta .
Decor : alune de padure si bomboane colorate (dupa gust puteti pune ce va place )
Aranjare:
Intr-un vas rotund de plastic se pune folie ,crema alba se niveleaza ,se da putin la rece .Peste crema alba se pune crema neagra ,blatul care se insiropeaza cu putin suc s se apasa ,se acopera cu folia si se lasa la rece pana a doua zi .Se pune un platou rotund peste vas si se rastoarna .Se decoreaza cu alune si bomboane sau dupa gustul fiecaruia cu ce doreste ,E un desert racoros de vara dar se poate face oricand doriti sau aveti musafiri ,ceva fin si bun .
Pofta buna si spor la gatit
marți, 25 august 2015
Churros cu ciocolata
Aveti nevoie de:
250 ml apa
100 gr unt
2 lg zahar
125 gr faina
3 oua intregi
1/2 praf de copt
un varf cutit sare
Pentru sosul de ciocolata :
o tableta ciocolata
un pahar frisca
Decor: zahar pudra
Apa ,zaharul si untul se pun intr-o cratita la foc ,cand incepe sa fiarba se adauga faina ,sarea si praful de copt se amesteca repede pana ce se face un aluat mai tare .Ouale se adauga pe rand si se amesteca usor pana ce se omogenizeaza bine .Cu un pos cu forma (eu le-am facut mai subtiri ) se fac forme si se coc in ulei incins.Atentie : Lasati doar cateva secunde sa nu le ardeti .Se scot pe un prosop de hartie apoi se pun pe un platou ,se pudreaza cu zahar si se servesc cu sos de ciocolata
Pentru sos : Se amesteca frisca cu ciocolata intr-un vas mic pe foc
Pofta buna si spor la gatit
250 ml apa
100 gr unt
2 lg zahar
125 gr faina
3 oua intregi
1/2 praf de copt
un varf cutit sare
Pentru sosul de ciocolata :
o tableta ciocolata
un pahar frisca
Decor: zahar pudra
Apa ,zaharul si untul se pun intr-o cratita la foc ,cand incepe sa fiarba se adauga faina ,sarea si praful de copt se amesteca repede pana ce se face un aluat mai tare .Ouale se adauga pe rand si se amesteca usor pana ce se omogenizeaza bine .Cu un pos cu forma (eu le-am facut mai subtiri ) se fac forme si se coc in ulei incins.Atentie : Lasati doar cateva secunde sa nu le ardeti .Se scot pe un prosop de hartie apoi se pun pe un platou ,se pudreaza cu zahar si se servesc cu sos de ciocolata
Pentru sos : Se amesteca frisca cu ciocolata intr-un vas mic pe foc
Pofta buna si spor la gatit
luni, 24 august 2015
Briose cu cascaval si masline
Aveti nevoie de:
125 gr cascaval ras
2 oua intregi
un varf cutit sare
putin piper
1/2 lingurita Maggi de legume
1/2 praf de copt
75 ml ulei
150 ml lapte
10-12 masline
250 gr faina
Ouale se bat spuma cu sarea ,praful de copt ,uleiul si laptele .Se adauga cascavalul ras ,maslinele taiate marunt si la urma faina .Se amesteca usor apoi se imparte aceasta compozitie in 12 parti egale ,se coc in forme de briose 35-45 minute sau pana ce devin aurii .Sunt tare gustoase si raman moi dupa racire .
Pofta buna si spor la gatit
125 gr cascaval ras
2 oua intregi
un varf cutit sare
putin piper
1/2 lingurita Maggi de legume
1/2 praf de copt
75 ml ulei
150 ml lapte
10-12 masline
250 gr faina
Ouale se bat spuma cu sarea ,praful de copt ,uleiul si laptele .Se adauga cascavalul ras ,maslinele taiate marunt si la urma faina .Se amesteca usor apoi se imparte aceasta compozitie in 12 parti egale ,se coc in forme de briose 35-45 minute sau pana ce devin aurii .Sunt tare gustoase si raman moi dupa racire .
Pofta buna si spor la gatit
Tort Jardin Du Chocolat
Aveti nevoie de :
4 oua
4 lg zahar
3 lg faina
2 lg cacao
un varf cutit sare
1/2 praf de copt
Se separa ouale.Albusurile se bat spuma tare ,se adauga zaharul si sarea ,apoi galbenusurile iar la urma faina amestecata inainte cu cacaua si cernuta.Se face un blat ,se pune intr-o tava dreptunghiulara (dupa ce am terminat tortul l-am taiat in doua si doar jumatate l-am ornat fiind pentru musafiri iar cealalta jumatate a ramas acasa la familie ,dar voi il puteti face tot ).Dupa ce sa copt blatul se lasa la racit si se taie in jumatate sa obtineti doua foi cam la fel .
Crema :
350 ml frisca lichida
6 lg miere (eu am pus din papadie facuta de mine )
2 oua intregi
bucati cirese (sau alte fructe moi)
4 lingurite gelatina
Frisca se bate bine ,se adauga mierea lichida ,ouale batute separat si la urma ciresele bucati .Gelatina se amesteca cu putina apa si se incalzeste pe foc apoi se adauga la crema .
Aranjare:
Se pune folie in tava in care sa copt blatul ,prima foaie se insiropeaza cu compot sau suc natural ,crema toata ,a doua foaie.Se apasa putin ca sa intre foaia in crema apoi se acopera cu folia si se lasa la rece pana a dous zi .
Se orneaza cu gardulet de ciocolata si frisca dupa gust
Pofta buna si spor la gatit
4 oua
4 lg zahar
3 lg faina
2 lg cacao
un varf cutit sare
1/2 praf de copt
Se separa ouale.Albusurile se bat spuma tare ,se adauga zaharul si sarea ,apoi galbenusurile iar la urma faina amestecata inainte cu cacaua si cernuta.Se face un blat ,se pune intr-o tava dreptunghiulara (dupa ce am terminat tortul l-am taiat in doua si doar jumatate l-am ornat fiind pentru musafiri iar cealalta jumatate a ramas acasa la familie ,dar voi il puteti face tot ).Dupa ce sa copt blatul se lasa la racit si se taie in jumatate sa obtineti doua foi cam la fel .
Crema :
350 ml frisca lichida
6 lg miere (eu am pus din papadie facuta de mine )
2 oua intregi
bucati cirese (sau alte fructe moi)
4 lingurite gelatina
Frisca se bate bine ,se adauga mierea lichida ,ouale batute separat si la urma ciresele bucati .Gelatina se amesteca cu putina apa si se incalzeste pe foc apoi se adauga la crema .
Aranjare:
Se pune folie in tava in care sa copt blatul ,prima foaie se insiropeaza cu compot sau suc natural ,crema toata ,a doua foaie.Se apasa putin ca sa intre foaia in crema apoi se acopera cu folia si se lasa la rece pana a dous zi .
Se orneaza cu gardulet de ciocolata si frisca dupa gust
Pofta buna si spor la gatit
joi, 20 august 2015
Spaghete cu rosii si carne de porc
Aveti nevoie de:
1/2 pachet spaghete
300 gr carne de porc
o conserva rosii Sunfood
5 catei de usturoi
o lingurita faina
sare ,piper
o lingura ulei
busuioc proaspat
Spaghetele se fierb in apa cam 8-10 minute ,se scurg se clatesc bine cu apa rece .Carnea de porc se taie in bucati potrivite se condimenteaza cu sare si piper si se prajesc in ulei cateva minute .Dupa racire se scoate carnea si se taie bucati mici ,in uleiul ramas se pune usturoiul taiat cat mai marunt ,carnea ,rosiile cu sucul si faina .Se amesteca ,se condimenteaza cu sare si piper iar la final cateva frunzulite de busuioc proaspat .Se serveste alaturi de spaghete.
Pofta buna si spor la gatit
1/2 pachet spaghete
300 gr carne de porc
o conserva rosii Sunfood
5 catei de usturoi
o lingurita faina
sare ,piper
o lingura ulei
busuioc proaspat
Spaghetele se fierb in apa cam 8-10 minute ,se scurg se clatesc bine cu apa rece .Carnea de porc se taie in bucati potrivite se condimenteaza cu sare si piper si se prajesc in ulei cateva minute .Dupa racire se scoate carnea si se taie bucati mici ,in uleiul ramas se pune usturoiul taiat cat mai marunt ,carnea ,rosiile cu sucul si faina .Se amesteca ,se condimenteaza cu sare si piper iar la final cateva frunzulite de busuioc proaspat .Se serveste alaturi de spaghete.
Pofta buna si spor la gatit
duminică, 16 august 2015
Tort Caramel Flavor
Aveti nevoie de:
cateva piscoturi
blat piscot (am facut piscoturi si din compozitia ramasa am facut ca un blat )
300 ml frisca lichida
un plic crema caramel Dr Oetker
un plic crema Cafea Dr Oetker
6 lingurite gelatina
o nectarina mare
cateva bucatele pepene galben
cateva prune decor
Cremele se prepara conform instructiunilor de pe ambalaje
Frisca se bate spuma tare (se lasa putin pentru ornat )
La fiecare crema se adauga 2 lingurite gelatina care se topeste inainte in putin compot sau suc natural.La frisca se procedeaza la fel .
Blatul de piscot se coace ,se lasa mijlocul gol (am facut cercuri cu posul si asa am copt),in mijloc se pun bucatile de pepene ,se pune prima crema ,un rand de piscoturi,se preseaza putin sa intre in crema, frisca ,crema a doua iar deasupra bucatile de nectarina .Se orneaza cu frisca in amestec cu putina crema si bucati de prune .Un alt desert racoros de vara care este indicat mai ales in aceasta perioada si de servit alaturi de cei dragi
Pofta buna si spor la gatit
cateva piscoturi
blat piscot (am facut piscoturi si din compozitia ramasa am facut ca un blat )
300 ml frisca lichida
un plic crema caramel Dr Oetker
un plic crema Cafea Dr Oetker
6 lingurite gelatina
o nectarina mare
cateva bucatele pepene galben
cateva prune decor
Cremele se prepara conform instructiunilor de pe ambalaje
Frisca se bate spuma tare (se lasa putin pentru ornat )
La fiecare crema se adauga 2 lingurite gelatina care se topeste inainte in putin compot sau suc natural.La frisca se procedeaza la fel .
Blatul de piscot se coace ,se lasa mijlocul gol (am facut cercuri cu posul si asa am copt),in mijloc se pun bucatile de pepene ,se pune prima crema ,un rand de piscoturi,se preseaza putin sa intre in crema, frisca ,crema a doua iar deasupra bucatile de nectarina .Se orneaza cu frisca in amestec cu putina crema si bucati de prune .Un alt desert racoros de vara care este indicat mai ales in aceasta perioada si de servit alaturi de cei dragi
Pofta buna si spor la gatit
Abonați-vă la:
Postări (Atom)