marți, 8 aprilie 2014

Miracle a la Ciocolate

Am facut o reteta noua de ciocolata de casa si cum reteta era gresita am transformat-o in tort ,de altfel foarte bun si aromat,in poza nu apar toate ingredientele asa ca va rog sa cititi de ceea ce aveti nevoie pentru al face,merita


Aveti nevoie de:

500 gr lapte praf
1 kg zahar
300 gr unt
o cana de apa
50 gr cacao
o sticluta esenta de rom
15 biscuiti pisati
6 oua
2 plicuri gelatina (30 gr)
50 gr stafide
50 gr ciocolata pentru décor


Laptele praf se amesteca cu untul pana se omogenizeaza bine .Zaharul se amesteca cu o cana apa si se fierbe pana ajunge ca si o smanatana mai groasa ,cam jumatate din ce a fost sa va  ramana.Se raceste putin  sa fie calduta .La compozitia de unt cu lapte praf se adauga cacaua ,stafidele ,esenta de rom,biscuitii pisati , galbenusele pe rand si la urma gelatina inmuiata in putina apa calduta si ultimele albusele batute spuma tare .(Amestecati usor albusele cu crema sa nu se lase ,puneti cate putin ).Tot acest amestec il puneti intr-o forma  de care doriti (eu l-am facut rotund),cu folie  si il dati la rece macar 4 ore ca sa se intareasca datorita gelatinei si apoi se rastoarna  usor pe un platou.Daca doriti sa fie putin mai tare se mai poate adauga inca un plic de gelatina . Mie mi-a placut ca e tare pufos .Se orneaza cu ciocolata rasa deasupra ,mergea ciocolata alba dar nu am avut asa ca am facut cu neagra.
E un tort delicios de bun ,perfect pentru o sarbatoare sau alaturi de prieteni












Pofta buna si spor la gatit



2 comentarii:

  1. foarte buna,pare c-am complicata,cand voi face sper sa-mi iasa

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bucataria lui Aly30 aprilie 2014 la 23:31

      nu e chiar asa de complicata sa stii ,daca pui ingredientele si faci pas cu pas sigur iti va iesi

      Ștergere