joi, 18 iunie 2015

Tort rece cu iaurt de capsuni si piersici

Acest desert este foarte simplu de facut si e fara coacere iar de gust nu mai zic ,delicios de bun

Aveti nevoie de :

200 gr unt
150 gr biscuiti simpli












Se topeste untul si se amesteca cu biscuitii maruntiti bine ,se aseaza in forma rotunda detasabila ,se preseaza bine cu o lingura si se da la rece pana se pregateste umplutura


Crema :

250 ml frisca
4 cutii iaurt de capsuni
2 plicuri gelatina (30 gr)
O conserva piersici Sunfood
putin gem de capsuni

Frisca se mixeaza bine ,se adauga iaurtul apoi se pune gelatina inmuiata bine in apa calduta .Se pune un strat de crema iar pe margini gem de capsuni ,bucatile de piersica taiate marunt si restul cremei Se da la rece circa 2 ore ca sa se intareasca .

Deasupra se lasa o bucata de piersica care se taie in fasii subtiri.Compotul de la piersici se amesteca cu un plic gelatina si se incalzeste putin .Dupa ce sa intarit crema se pun deasupra bucatile de piersica si siropul ,am mai adaugat cateva felii de banana .Se da din nou la rece pana se incheaga bine  ca sa se poate taia usor .Este un desert fin si racoros de vara .

Pofta buna si spor la gatit

miercuri, 17 iunie 2015

Cheesecake



Aveti nevoie de:

100 gr unt
180 gr biscuiti
1/2 lingurita scortisoara












Untul se topeste apoi se amesteca cu biscuitii maruntiti .Se pune intr-o tava rotunda detasabila si se apasa usor cu o lingura  apoi se da la rece pana se pregateste umplutura

Crema :

4 oua intregi
250 gr zahar
2-3 plicuri zahar vanilat
500 gr mascarpone
500 gr branza de vaci
coaja rasa de la o lamaie (eu am pus si putina zeama de lamaie )

Ouale intregi se bat spuma cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul ,se adauga branza si mascarpone si se continua mixarea pana ce se omogenizeaza bine ,se pune  coaja si zeama de lamaie ,apoi se toarna usor  crema peste blatul de biscuiti si se da la cuptor 60 de minute .Este gata cand deasupra are o culoare frumoasa aurie .Se serveste cu gem de capsuni sau capsuni proaspete .Este un desert fin si aromat care merita facut des atat e de bun.

Pofta buna si spor la gatit

marți, 16 iunie 2015

Piscoturi

Ce poate fi mai bun decat sa faci prajituri in casa ? aceste piscoturi le-am facut deja de cateva ori pana acum si le voi mai face ,sunt tare bune si mult mai sanatoase decat cele din comert
Aveti nevoie de:

5 oua
6 lg zahar
6 lg faina
zahar vanilat
zahar pudra











Separati ouale.Albusurile se bat spuma tare apoi se adauga zaharul ,galbenusurile se freaca spuma cu zaharul vanilat ,apoi se adauga la albusuri ,la urma faina si se amesteca usor.Se pune in pos si se fac forme de piscoturi in tava (daca nu aveti forme speciale ) ,se pudreaza cu zahar din belsug apoi se dau la cuptor pana se face o crusta tare deasupra cam 25 minute ,se verifica sa nu se arda .Se scot ,se lasa sa se raceasca apoi se pot servi sau folosi la diverse deserturi ,eu am mai facut o portie a doua zi ca sau topit asa de bune au iesit .

Pofta buna si spor la gatit

luni, 8 iunie 2015

Prajitura cu fructe si aroma de fistic

Aveti nevoie de:

6 oua
6 lg zahar
6 lg faina
un varf cutit sare
1/2 plic praf de copt

Pentru creme:

un plic budinca de fistic Dr Oetker
un plic crema de lamaie Dr Oetker
300 gr capsuni
200 gr cirese
un plic gelatina














Ouale se separa .Albusurile se bat spuma cu zaharul ,se adauga galbenusurile amestecate inainte cu sarea si praful de copt ,la urma faina .Se amesteca usor pana se omogenizeaza toata faina.Se pune blatul intr-o tava dreptunghiulara si se coace la foc potrivit 25-30 minute .Se scoate blatul se lasa sa se raceasca si se taie in 3 parti egale.Crema si budinca se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj (separat facute ).
Se pune folie in tava in care sa copt blatul ,se aseaza prima foaie se insiropeaza (eu am folosit suc natural de fructe ) ,se pune budinca ,ciresele (fara samburi ) ,foaia nr 2 ,crema de lamaie iar deasupra  foaia nr 3 si capsunile (le-am fiert cu putin zahar si am adaugat gelatina )
Se lasa la rece cateva ore sau daca va rabdati pana a doua zi , e o reteta  racoroasa de vara si usor de facut iar de gust nu mai zic ,tare gustoasa

Pofta buna si spor la gatit

miercuri, 3 iunie 2015

Lichior de oua

Aveti nevoie de:

5 galbenusuri
200 ml frisca
zahar vanilat
tuica de prune cam 200 ml (sau vodca )
2-3 lg zahar pudra (sau dupa gustul fiecaruia)







Eu am avut un recipient special pentru acest lichior dar il puteti face cu blenderul .Se pun galbenusurile si zaharul in vas si se agita bine pana se face ca o spuma .Se adauga restul ingredientelor si la urma tuica .Daca va iese mai groasa compozitia mai adaugati tuica .

E o bautura fina si racoritoare numai buna pe timp de vara si pentru musafiri


Spor va doresc

luni, 25 mai 2015

Smoothie cu capsuni

Ieri am avut pofta de capsuni si mi-a cumparat sotul 2 kg intrebandu-ma ce fac cu atatea ? si I-am aratat ,am facut o bautura racoroasa de capsuni potrivita cu aceste zile calduroase ,simplu dar de efect.se face rapid mai ales atunci cand aveti nevoie de ceva rece sau daca se anunta musafiri si nu aveti in casa altceva e natural ,gustos si sanatos

Ingredientele sunt pentru 3 portii dar puteti face mai mult in functie de cate persoane sunt

20 de capsuni potrivite
o lingura plina de miere
un pahar frisca lichida
cuburi de gheata






Capsunile se curata si se spala bine apoi se pun in blender ,se adauga mierea si frisca si se mixeaza bine pana ce obtineti o spuma consistenta .Se pune in pahare adaugand cateva cuburi de gheata apoi se poate savura aceasta bautura care te racoreste si iti da energie toata ziua .

Spor va doresc

duminică, 17 mai 2015

Chiftelute de pui cu sos Bechamel

Aveti nevoie de:

500 gr carne tocata de pui
2 fire ceapa verde
6-7 catei de usturoi
un ou
sare ,piper si patrunjel verde
ulei pentru prajit

Sos Béchamel:

300 ml lapte
2 lg rase de faina
60 gr unt
100 gr cascaval ras
sare si piper dupa gust
un varf cutit ghimbir
un varf cutit boia (eu i-am dat putina culoare )
patrunjel verde








Carnea de pui se condimenteaza cu sare si piper ,se adauga ceapa si usturoiul taiate marunt,patrunjel verde tocat si oul batut bine.Se fac chiftelute si se prajesc in ulei ,apoi se scot pe prosoape de bucatarie sa se scurga bine de ulei ,se lasa deoparte.
Sosul béchamel : untul se topeste intr-o tigaie ,se adauga faina si se prajeste putin ,laptele si cascavalul ras(se lasa putin pentru a se pune deasupra inainte sa se dea la cuptor ) ,se condimenteaza cu sare ,piper, ghimbir ,boia.Se pun intr-o tava mica chiftelutele ,se toarna sosul peste ele ,deasupra cascavalul ramas si se da la cuptor cam 15-20 minute .
Se servesc chiftelutele cu acest sos si  cartofi cu rozmarin , este un preparat plin de arome minunate

Pofta buna si spor la gatit