duminică, 9 martie 2014

Carne de porc cu rozmarin si orez

Aveti nevoie de: 1 kg carne de porc,3 oua ,5 lg pesmet,5 lg faina alba,coaja rasa de lamaie ,100 gr cascaval,ulei pentru prajit,o cana orez, o lingura vegeta ,sare , piper si rozmarin. Carnea de porc se taie felii groase de aproximativ 2 cm ,se bat putin cu ciocanul ,se condimenteaza cu sare si piper. Se bat ouale bine cu sare si putin piper. Intr-o tavita se pune pesmetul amestecat cu cascavalul ras ,coaja rasa de lamaie si rozmarin. Se dau feliile de carne prin faina ,ou si la urma amestecul cu pesmet si rozmarin,se prajesc cateva minute pe fiecare parte apoi se scot pe un servetel sa se scurga bine de ulei. Orezul se fierbe in apa cu putina vegeta ,ii da o savoare mai intensa si un gust minunat.
Se aranjeaza pe farfurie si se poate servi. Pofta buna si spor la gatit

Ciorba de legume cu bors Maggi

Aveti nevoie de: 4 cartofi mari ,250 gr legume mexicane,4 lg smantana ,bors Maggi dupa gust,sare si piper,carne afumata sau carne de pui. Se pune carnea la fiert apoi se scoate si se taie bucati mici,se adauga legumele mexicane,cartofii curatati ,spalati si taiati pe lungime,se lasa la fiert ,apoi la urma se adauga smantana si borsul ,sare daca mai este nevoie si putin piper. E o ciorba buna si aromata care se face destul de repede ,Se mai poate adauga patrunjel verde sau leustean.
Pofta buna si spor la gatit

NUCI CU CREMA SI ROM

Ingrediente : 1 pahar zahar, 1 pahar ulei, 1 praf de copt, 6 oua intregi, coaja rasa de lamaie, faina cit cuprinde sa fie aluatul moale. Crema : 400 ml lapte,200 gr zahar,500 gr nuca macinata,3-4 linguri cacao,esenta de rom o sticluta. Preparare coji de nuci : Batem cu mixerul ouale intregi impreuna cu zaharul si praful de copt pana isi dubleaza volumul dupa care adaugam treptat uleiul pina se incorporeaza tot.Oprim mixerul si adaugam faina cit cuprinde sa va rezulte un aluat care se poate modela foarte usor. Se fac bilute mici,dupa care se coc la aparatul special sau la orice matrita/forme de nuci.
Preparare crema : se pune laptele cu zaharul pe foc si se amesteca pana se dizolva zaharul,apoi se adauga nuca macinata,cacaua si esenta de rom ,se mai lasa 3-4 min pe foc si se da la rece ! Se umplu nucile cu crema se lipesc cate doua si se lasa putin deoparte .
La urma se dau prin zahar pudra sunt delicioase si aromate . Pofta buna si spor la gatit

vineri, 7 martie 2014

Cremes

Pentru 4 foi aveti nevoie de : 300 gr faina ,250 gr margarina sau unt,un ou,200 gr smantana ,un varf cutit sare. Se amesteca bine ingredientele de mai sus si se face un aluat potrivit bun de intins(in cazul in care mai este nevoie se mai pune putina faina ) .Se imparte in 4 parti egale si se coc 4 foi pe dosul tavii unse cu unt si tapetate cu faina ,cele 2 foi coapte ramase se pastreaza la rece mai multe saptamani si le puteti face cu alta ocazie. Crema : 4oua ,3 cani lapte,8 lg faina ,8 lg zahar,coaja rasa de lamaie si sucul .Se freaca spuma galbenusele cu zaharul apoi se adauga restul ingredientelor ,se pune vasul pe abur pana se ingroasa apoi dupa ce sa racit putin compozitia se amesteca cu cele 4 albuse batute inainte cu 4 lg zahar .Se amesteca usor apoi se pune aceasta crema intre doua foi . Se pudreaza cu zahar si se da la rece cateva ore.
Pofta buna si spor la gatit

joi, 6 martie 2014

Prajitura cu crema de vanilie si fructe

Aveti nevie de : 5 oua,5 lg zahar,5 lg faina alba ,un varf cutit sare ,un varf cutit praf de copt ,un plic crema de vanilie ,2 banane ,un compot de piersici ,2 plicuri gelatina,200 ml frisca ,100 gr ciocolata,sirop de cirese 50 ml. Se separa albusurile de galbenusuri,se bat bine cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile, praful de copt si sarea iar la urma faina. Se pune hartie de copt intr-o tava si se coace aproximativ 35 minute. Se scoate si se lasa la rece, se taie blatul in doua parti egale. Crema: se pregateste crema de vanilie conform instructiunilor de pe ambalaj (eu am facut crema in casa - Gelatina se prepara cu putina apa calda si se adauga la crema). Se taie bucati potrivite bananele si piersicile. Aranjare: se pune prima foaie, se insiropeaza cu compot, apoi se pun bananele si jumatate din crema,a doua foaie se insiropeaza, piersicile si restul de crema. Deasupra se pun piersici si siropul. Se orneaza cu frisca si ciocolata.






Pofta buna si spor la gatit

duminică, 2 martie 2014

Chec Dana

Pentru un chec aveti nevoie de : 4 oua ,o cana zahar ,4 lg ulei,8 lg apa ,un varf cutit sare ,vanilie sau coaja de lamaie ,un praf de copt,o cana faina ,o lingurita cacao. Cum se face: Din cana de zahar se iau 4 lg care se amesteca cu 4 lg apa si se fierb pana se topeste tot zaharul si devine un sirop mai gros .Se lasa la rece.Galbenusele se amesteca cu sarea ,praful de copt ,4 lg apa si 4 lg ulei. Albusele se bat spuma cu restul de zahar ,apoi se adauga galbenusele ,siropul de zahar ,vanilia sau coaja rasa de lamaie si la urma faina .Se amesteca usor si se pune compozitia in tava de cozonac .Se lasa cam 2 linguri care se amesteca cu cacaua si se pune usor deasupra pentru un aspect frumos . Se da la cuptor aproximativ 45 de minute.Se scoate si se pudreaza cu zahar.Eu am facut 3 checuri odata ,sau topit rapid la cat de bune au iesit.
 



 
Pofta buna si spor la gatit

miercuri, 26 februarie 2014

Piept de pui umplut cu unt si verdeata

Aveti nevoie de: 2 bucati piept de pui ,un pachet unt,patrunjel verde,2 oua ,4 lg pesmet ,2 lg faina alba ,sare si piper,ulei pentru prajit Se desface de pe os pieptul de pui si se spala bine apoi se face in mijlocul fiecarei bucati o taietura ca un buzunar.Se lasa deoparte .Inaine cu o ora ,se pregateste untul ,se amesteca cu patrunjel verde tocat marunt ,sare si piper,se pune pe o bucata de folie se ruleaza foarte subtire trebuie sa arate ca si o grisina si se da la congelator pana se intareste. Se pune cate o bucata de unt in buzunarul facut pieptului de pui apoi se pune la cuptor cam 30 minute ,se poate lega cu ata ca sa nu ramaneti fara unt ,apoi dupa racire se da prin ou ,faina alba si pesmet,se condimenteaza cu sare si piper apoi se prajesc la foc mic pe toate partile.Se scoate fiecare bucata pe un prosop de bucatarie si se serveste cu garnitura de cartofi sau legume. Este un preparat fin si deosebit iar gustul minunat de bun
Pofta buna si spor la gatit